Πώς επηρεάζει η τεχνολογία την εκπαίδευση

Μια απεικόνιση του καπακιού ενός πτυχιούχου.


Η τεχνολογία στα εκπαιδευτικά συστήματα έρχεται με μερικά σημαντικά εμπόδια, αλλά όπως και με τις προηγούμενες τεχνολογίες, παρουσιάζει επίσης μερικές ευκαιρίες που θα ήταν άδικο να απομακρυνθούμε.

Ως επί το πλείστον, οι σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας έχουν αλλάξει ελάχιστα από τότε που η εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική σε όλο τον κόσμο κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Ένας δάσκαλος στέκεται μπροστά από μια μαυροπίνακα, χρησιμοποιώντας κιμωλία για να σκιαγραφήσει τις σκέψεις, τις ημερομηνίες και τους τύπους, ενώ οι μαθητές κάθονται στα τραπέζια που βλέπουν μπροστά. Κάποια τεχνολογία, όπως η τηλεόραση και ο προβολέας, είχαν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται οι μαθητές, αλλά ελάχιστα έχει αλλάξει θεμελιωδώς στην τάξη.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αυξάνεται η πίεση στους δασκάλους και τα σχολεία για να την υιοθετήσουν. Έχουμε μια ματιά σε μερικές από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες.

Η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών

Πριν από το διαδίκτυο, ήταν εντελώς απαράδεκτο να δίνουν οι εκπαιδευτικοί τα προσωπικά τους στοιχεία. Σήμερα, οι φοιτητές και οι γονείς τους μπορούν να επικοινωνήσουν καθηγητές με συνομιλία ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλο το 24ωρο.

Αυτό το σύστημα είναι σπουδαίο για τους μαθητές που χρειάζονται συμβουλές ή καθοδήγηση, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι μαθητές ίσως δεν προσπαθούν να βρουν απαντήσεις και λύσεις μόνοι τους. Με πάρα πολλούς μαθητές ανά καθηγητή, ασκεί επίσης μεγάλη πίεση στο προσωπικό, απαιτώντας τους να εργάζονται και να είναι διαθέσιμες όλο το εικοσιτετράωρο.

Τα σχολεία θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τους δασκάλους τους, περιορίζοντας την επικοινωνία τους με πύλες τύπου Reddit, όπου οι απαντήσεις των μαθητών είναι διαθέσιμες για να δουν και να σχολιάσουν οι άλλοι. Οι μαθητές θα μπορούσαν στη συνέχεια να ενθαρρυνθούν να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ τους μόνοι τους, με τους εκπαιδευτικούς να παρεμβαίνουν μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Η μάθηση με υπολογιστές είναι δαπανηρή

Η επιστήμη των υπολογιστών διδάσκεται όλο και περισσότερο μαζί με τη φυσική, τη βιολογία ή τη χημεία. Και, όμοια με αυτές τις άλλες επιστήμες, απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την εκπαίδευση των μαθητών. Ακριβώς όπως η χημεία απαιτεί εξειδικευμένο εργαστήριο, τα μαθήματα πληροφορικής χρειάζονται εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών που μπορεί να είναι απαγορευτικά δαπανηρός.

Πέρα από την εκμάθηση του προγραμματισμού στο σχολείο, οι υπολογιστές αποτελούν επίσης μέσο διδασκαλίας. Μπορούν να φιλοξενήσουν περιεχόμενο αλληλεπιδραστικών μέσων, κουίζ ή να βοηθήσουν τους μαθητές να διερευνήσουν οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Με έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο διαδίκτυο, όλη η γνώση της ανθρωπότητας απέχει μόλις μερικά κλικ. Η γνώση του τρόπου χρήσης ενός υπολογιστή, η πλοήγηση στο διαδίκτυο και η ανάκτηση πληροφοριών πρέπει να είναι μια ικανότητα που μπορεί να καταφέρει κάθε μαθητής.

Αλλά λίγα σχολεία μπορούν να αντέξουν οικονομικά να βάλουν έναν υπολογιστή σε κάθε φοιτητή και δεν είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή στο σπίτι ή ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους τους επιτρέπει να αποκτήσουν ένα.

Οι αυτόματες εξετάσεις μπορούν να επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μεγαλύτερες τάξεις

Οι εξετάσεις και οι εξετάσεις είναι, για πολλούς, αυτό που κάνει ένα σχολείο σχολείο. Δημιουργούν πολλή δουλειά για τον δάσκαλο, ο οποίος πρέπει να αναθεωρήσει, να βαθμολογήσει και τελικά να εξηγήσει υλικό στην τάξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η τάξη, τόσο περισσότερη δουλειά για τον δάσκαλο.

Η τεχνολογία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να διεξάγουν αυτοματοποιημένες δοκιμές που βαθμολογούν αμέσως το έργο ενός μαθητή και παρέχουν μια επισκόπηση των θεμάτων που χρειάζονται εκτεταμένη ανασκόπηση. Οι εξετάσεις θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν στον δάσκαλο ποιοι φοιτητές θα μπορούσαν να απαιτήσουν ιδιαίτερη προσοχή, και οι οποίες ίσως πρέπει να αμφισβητηθούν περισσότερο.

Είναι ακόμη δυνατό να φανταστεί κανείς ένα AI που θα διερευνήσει δυναμικά τους σπουδαστές όπου υπάρχουν αδυναμίες ή δυνάμεις, να τους ωθήσει να σπουδάσουν σκληρότερα.

Η εργασία πρέπει να είναι καλύτερη

Οι υπολογιστές στο σπίτι έχουν αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο η εργασία γίνεται για να δοκιμάσουν τις γνώσεις των μαθητών.

Παρόλο που το σχετικό κόστος σημαίνει ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, τα περισσότερα σχολεία έχουν τουλάχιστον ένα κοινόχρηστο. Αυτή η αυξημένη διαθεσιμότητα υπολογιστών καθιστά την έρευνα πιο εύκολη, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξαπατήσουν ή να παραλείψουν ασκήσεις. Η εργασία, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προσελκύει τη δημιουργικότητα και απαιτεί την αυθεντική εργασία να έχει νόημα.

Οι τεχνολογικές δυσκολίες θα επιταχυνθούν

Οι υπολογιστές και το Διαδίκτυο είναι μαζικά χρήσιμοι για την απόκτηση και διάδοση της γνώσης. Κάνουν φυσικό χώρο χωρίς νόημα και μπορούν να βοηθήσουν στην απεικόνιση της γνώσης με τρόπο που τα βιβλία δεν μπορούν.

Ωστόσο, δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις στους εκπαιδευτικούς και στα προγράμματα σπουδών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο ανά φοιτητή απ ‘ό, τι θα έπρεπε.

Αλλά με μια στιβαρή στρατηγική και έξυπνη πρόοδο, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με τρόπο που βοηθά την επόμενη γενιά μας να γίνει η πιο έξυπνη ποτέ.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map