Εγκλωβισμένο στα ψηφίσματα του νέου έτους; Ακολουθούν 10 προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου σας το 2020

Μια λίστα με τίτλο 2020 με σημάδια ελέγχου δίπλα σε κάθε γραμμή.


Με το νέο έτος και τη δεκαετία (!) Σχεδόν πάνω μας, ήρθε η ώρα να καθίσετε και να συντάξετε μερικές αναρριχητικές αποφάσεις του νέου έτους. Μπορεί να θέλετε να χτυπήσετε περισσότερο το γυμναστήριο, να ελέγξετε ορισμένα ταξιδιωτικά γκολ από τον κατάλογό σας (ακόμα και αν μπορεί να είναι εικονικά) ή να παραμείνετε σε στενότερη επαφή με τους φίλους και την οικογένεια.

Έχουμε κάποιες λύσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ίσως θελήσετε να προσθέσετε στη λίστα σας, αν δεν τις έχετε κάνει ήδη. Ορισμένα από αυτά θα διαρκέσουν μόλις δευτερόλεπτα, ενώ μερικοί ενδέχεται να καταλήξουν να πάρουν για πάντα (όπως η ενημέρωση των συσκευών σας – αστεία, σχεδόν).

Ελέγξτε αυτά τα ψηφίσματα του νέου έτους για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου για το 2020:

 1. Χρησιμοποιήστε το HTTPS Παντού
 2. Ξεκινήστε τη χρήση μιας ασφαλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
 3. Αρχίστε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής
 4. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. αποθηκεύστε τους σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης
 5. Χρησιμοποιήστε 2FA και MFA όπου είναι δυνατόν
 6. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το δημόσιο Wi-Fi
 7. Να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτό που μοιράζεστε στο διαδίκτυο
 8. Διαγράψτε λογαριασμούς που δεν χρειάζεστε πλέον
 9. Σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 10. Ενημερώστε τις συσκευές σας

1. Χρησιμοποιήστε το HTTPS Παντού

Εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί το HTTPS (που υποδεικνύεται από το πράσινο κλείδωμα στη γραμμή περιήγησης), αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή του ιστότοπού σας είναι κρυπτογραφημένα.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί ιστότοποι που δεν προσφέρουν αυτή τη βασική κρυπτογράφηση HTTPS, αν και εκθέσουν τα δεδομένα σας στον ISP, στον ISP του διακομιστή σας, στον δρομολογητή / χειριστή Wi-Fi και σε οποιαδήποτε οντότητα μεταξύ του ISP και του ISP του διακομιστή.

Με την επέκταση HTTPS Everywhere του EFF (που διατίθεται για το Firefox και το Chrome και περιλαμβάνεται στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης ExpressVPN), μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όλα τα δεδομένα που μετακινούνται μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή ενός ιστότοπου είναι κρυπτογραφημένα. Μπορείτε να διαγράψετε αυτή την ανάλυση σε δευτερόλεπτα.

 • Αποκτήστε το HTTPS Παντού

2. Κάντε το διακόπτη σε μια ασφαλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Από το WhatsApp έως το Snapchat, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παρέχουν μια εύκολη υπηρεσία επικοινωνίας με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας.

Αλλά χωρίς κρυπτογράφηση, τα μηνύματά σας θα μπορούσαν να διαβαστούν από την εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, τρίτα μέρη και κυβερνήσεις που συλλέγουν ιδιωτικά δεδομένα για τους πολίτες τους.

Ευτυχώς, αρκετές εφαρμογές μηνυμάτων χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να αποτρέψουν οποιονδήποτε, εκτός από εσάς και τον αποδέκτη, να δει τα περιεχόμενα των μηνυμάτων. Σας συνιστούμε να έχετε Signal (διαθέσιμο σε iOS, Android και Desktop), επειδή έχει το ασφαλέστερο πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων, είναι κρυπτογραφημένο από προεπιλογή και είναι εξ ‘ολοκλήρου ανοιχτό, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι για τη χρήση αυτών των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι να πάρει όλοι οι άλλοι σας μήνυμα για να χρησιμοποιήσετε την ίδια εφαρμογή που κάνετε. Αλλά το προσωπικό σας απόρρητο και η ασφάλεια αξίζει τον κόπο.

 • Οι καλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να διατηρείτε τα μηνύματά σας ιδιωτικά και ασφαλή
 • Πώς να προστατεύσετε τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με έναν κωδικό πρόσβασης

3. Ξεκινήστε επίσης τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Στην ιδανική περίπτωση, το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να ενημερώνεται συχνά για να σας προστατεύσει από νέες απειλές.

Κατατάξαμε τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης βασισμένα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια και ενώ ο Tor Browser βγήκε στην κορυφή, βρήκαμε τον Brave που βασίζεται σε Firefox και Chromium να είναι πιο κατάλληλος για καθημερινή χρήση. Και οι δύο είναι ανοικτού κώδικα και έχουν ποικίλες επιλογές περιεχομένου και αποκλεισμού διαφημίσεων.

 • Τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ταξινομούνται από την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλειά τους
 • Τι είναι η διαμέριση του προγράμματος περιήγησης?

4. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και αποθηκεύστε τους σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Θα έχετε ακούσει αυτό πριν, αλλά ο “κωδικός πρόσβασης” ΔΕΝ είναι καλός κωδικός πρόσβασης. Ούτε το όνομα, η ημερομηνία γέννησής σας, ούτε η πατρίδα σας. Καταστήστε τους κωδικούς σας πιο δύσκολο να μαντέψετε – όπως με τη χρήση μιας τυχαίας γεννήτριας κωδικών πρόσβασης – και να τις αποθηκεύσετε σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να θυμάστε μόνο τον κωδικό πρόσβασης για τον διαχειριστή κωδικών σας. Απλά μην το γράψετε.

 • Η γεννήτρια τυχαίων κωδικών του ExpressVPN
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

5. Χρησιμοποιήστε 2FA και MFA όπου είναι δυνατόν

Ένας κωδικός πρόσβασης απλά δεν είναι αρκετά ασφαλής πια – θα θελήσετε να διπλασιάσετε την προστασία σας με άλλο κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο διπλασιασμός των κωδικών πρόσβασης αποκαλείται συχνά έλεγχος ταυτότητας δύο ή περισσότερων παραγόντων και γίνεται γρήγορα μια τυποποιημένη μορφή πρόσθετης ασφάλειας που απαιτείται για τους λογαριασμούς σας. Πιθανότατα το κάνετε ήδη με κάποια ιδιότητα με έναν κωδικό SMS που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας ή με μια εφαρμογή.

 • Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων?
 • Ποια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων πρέπει να χρησιμοποιήσετε?

6. Να είστε πιο επιφυλακτικοί από το δημόσιο Wi-Fi

Μπορεί να υπάρχουν πολλά δημόσια hotspots Wi-Fi για να μανδαλώσετε τη συσκευή σας για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό όμως συχνά σημαίνει ότι η ηλεκτρονική σας δραστηριότητα βρίσκεται στο έλεος του παρόχου Wi-Fi, ο οποίος, εάν δεν είναι κρυπτογραφημένος, θα μπορούσε να εκθέσει την επισκεψιμότητά σας σε οποιονδήποτε.

Εκτός από τη χρήση ενός VPN για να προστατεύσετε τον εαυτό σας στο δημόσιο Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι δεν συνδέεστε αυτόματα σε αυτά τα δίκτυα, χρησιμοποιείτε δεδομένα εάν μπορείτε και αποφύγετε την υποβολή ευαίσθητων πληροφοριών όπως η πιστωτική σας κάρτα σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

 • Ποιες πληροφορίες περνούν μέσω των δικτύων Wi-Fi για κινητά
 • Πώς το δημόσιο Wi-Fi έρχεται σε τιμή για τους χρήστες του
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να προστατεύσετε τον εαυτό σας στο δημόσιο Wi-Fi

7. Να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτό που μοιράζεστε στο διαδίκτυο

Μερικές φορές είναι δύσκολο να μην μοιραστείτε το τι είστε στο Facebook και το Instagram ή να φωνάξετε στο Twitter κενό. Να γνωρίζετε όμως ότι όταν το κάνετε, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να καταλάβει τι κάνετε, πού βρίσκεστε και ποιος είστε με.

Πολλά μπορούν να γίνουν με αυτές τις πληροφορίες, κυρίως για να σας φανεί, ή να στοχεύσετε με μια επίθεση κοινωνικής μηχανικής. Πηγαίνετε στις φωτογραφίες σας και τις κάνετε ιδιωτικές στα social media ή διαγράψτε τις δημοσιεύσεις σας συνολικά αν νομίζετε ότι σας δίνει πάρα πολύ μακριά.

 • Πώς να κάνετε τις φωτογραφίες σας πιο ιδιωτικές στα κοινωνικά μέσα
 • Τι είναι η κοινωνική μηχανική?
 • Τι είναι το phishing?

8. Διαγράψτε λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Το Facebook δεν προκαλεί πλέον χαρά; Σταματήσατε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες για τις οποίες έχετε εγγραφεί; Το Just Delete Me έχει ένα χρήσιμο σύνολο ιστοτόπων και υπηρεσιών που σας βοηθά να καταλάβετε εάν μπορείτε να διαγράψετε τους διάφορους λογαριασμούς σας. Αν θέλετε να κάνετε #DeleteFacebook ή άλλους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων, έχουμε έναν οδηγό για αυτό.

 • Πώς να διαγράψετε οριστικά τι γνωρίζει η Google για εσάς
 • Πώς να διαγράψετε όλους τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο

9. Σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όλη η ασφάλεια στον κόσμο δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν πέσετε για μια απόπειρα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Μάθετε πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από τις επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing).

10. Ενημερώστε τις συσκευές σας

Τέλος, και γνωρίζουμε ότι είναι ένας πόνος, η ενημέρωση των συσκευών σας θα σας βοηθήσει να προστατευθείτε από κακόβουλο λογισμικό, σφάλματα λογισμικού και εκμεταλλεύσεις μηδενικών ημερών. Απλά ενημερώστε τα και ενώ περιμένετε, απολαύστε ένα διάλειμμα από την οθόνη, επίσης.

Ποια είναι τα ψηφίσματα του νέου έτους για το 2020; Μη μας πείτε!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map