Πραγματοποιώντας τα πρώτα σας βήματα στο δίκτυο Lightning

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Lightning Network


Οι κρυπτοεπιχειρήσεις αρχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο, αλλά δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την κανονική πληρωμή των καταναλωτών, κυρίως λόγω της ταχύτητας και του κόστους μιας συναλλαγής Bitcoin. Μια συναλλαγή χρειάζεται κάποια στιγμή για να επιβεβαιωθεί και μπορεί εύκολα να κοστίσει προς τα πάνω από τα US $ 10.

Για πολλούς τύπους συναλλαγών, το Bitcoin μπορεί να είναι μια απίστευτα απογοητευτική εμπειρία. Έχοντας να περιμένουμε μια επιβεβαίωση πληρωμής για ώρες όταν πραγματοποιείτε μια αγορά προσωπικά ή που διατρέχετε τον κίνδυνο αποδοχής μιας συναλλαγής με μηδενικές επιβεβαιώσεις είναι απαράδεκτη σε πολλές περιπτώσεις.

Τι είναι το Δίκτυο αστραπής?

Το δίκτυο Lightning Network είναι ένα ξεχωριστό δίκτυο που είναι χτισμένο πάνω από το Bitcoin. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε και όλα τα υπάρχοντα πορτοφόλια και συναλλαγές Bitcoin θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως συνήθως.

Το Δίκτυο Lightning Network αναμένεται να επιτρέψει άμεσες και φθηνές πληρωμές Bitcoin μεταξύ συμμετεχόντων στην Lightning χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια και η αποκέντρωση της Bitcoin. Επιπλέον, ο Lightning μας υπόσχεται να αυξήσουμε την ιδιωτικότητα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Lightning Network, θα πρέπει να ρυθμίσετε τουλάχιστον ένα κανάλι, το οποίο θα σας κοστίσει την τιμή μιας συναλλαγής Bitcoin. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερες πληρωμές, όπως θέλετε, χωρίς να χρεωθείτε, μέχρι ο λογαριασμός σας να είναι άδειος.

Εάν θέλετε να πάρετε τα χρήματά σας από το δίκτυο Lightning Network, αυτό ξανά κοστίζει την τιμή μιας συναλλαγής Bitcoin.

Επομένως, το δίκτυο Lightning Network είναι ελκυστικό μόνο αν σκοπεύετε να κάνετε πολλαπλές πληρωμές και δεν βοηθάτε στη μείωση των τελών για μεμονωμένες παραδοσιακές πληρωμές. Αλλά από τη στιγμή που θα είστε έτοιμοι για το δίκτυο Lightning, θα είστε σε θέση όχι μόνο να πραγματοποιείτε πληρωμές σε έναν μόνο έμπορο αλλά κάθε έμπορο και άτομο στο δίκτυο.

Πώς λειτουργεί το Δίκτυο αστραπής?

Στο δίκτυο Lightning, οι συμμετέχοντες ανοίγουν κανάλια πληρωμής, τα οποία είναι πορτοφόλια πολλαπλών σημάτων 2 σε 2. Σε αυτό το κανάλι πληρωμής, οι δύο συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μεταξύ τους μικρά ποσά Bitcoin που ονομάζονται Satoshis, χωρίς να χρειάζεται να διευθετήσουν τη συναλλαγή στο Bitcoin Blockchain, που σημαίνει ότι κάθε συναλλαγή κοστίζει μόνο ένα μικρό κλάσμα ή τίποτα καθόλου.

Μόνο όταν ένα κανάλι ανοίγει ή κλείνει είναι απαραίτητη μια συναλλαγή Bitcoin.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Lightning Network

Μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε το Lightning Network στο Bitcoin Testnet, έναν κλώνο του δικτύου Bitcoin στο οποίο τα κέρματα δεν έχουν καμία αξία. Το Bitcoin Testnet καθιστά εύκολο το πειραματισμό με λογισμικό που διαφορετικά θα μπορούσε να έχει σφάλματα και να κάνει τόνους συναλλαγών χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χρήματα.

Επειδή η εξήγηση θεωρητικά είναι πολύ λιγότερο διασκεδαστική από το να το δοκιμάζετε, εδώ είναι ο οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο πληρωμής με το Lightning Network στο Testnet.

1. Κατεβάστε τον πελάτη

Μπορείτε να βρείτε τον πιο πρόσφατο πελάτη στο προφίλ Github του έργου Lightning Project. Για τα Windows, κατεβάστε το Lightning-win32, για Mac OS, δοκιμάστε Lightning-darwin.

Αποσυσκευάστε το αρχείο και εκτελέστε το κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο.

2. Πάρτε τον εαυτό σας κάποια νομίσματα Testnet

Τα κέρματα Testnet είναι σαν το πραγματικό Bitcoin, εκτός από το ότι είναι άχρηστα. Εξαιρετικό για να παίζετε!

Αυτή η βρύση από τον κατασκευαστή @ metakiwi λειτούργησε εξαιρετικά για εμάς. Μπορείτε να μεταφέρετε τα κέρματα απευθείας από τη βρύση στην εφαρμογή Lightning App ή πρώτα να τα αποσύρετε σε μια εφαρμογή για κινητά, όπως το Copay.

Δημιουργήστε ένα πορτοφόλι Testnet στο Copay στο Προηγμένες ρυθμίσεις.

Στιγμιότυπο οθόνης: Προηγμένες ρυθμίσεις του Testnet

3. Χρηματοδοτήστε το πορτοφόλι σας

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή Lightning για πρώτη φορά, πρέπει να συγχρονιστεί με το δίκτυο. Υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο τετράγωνα στο Bitcoin Testnet, αλλά ο συγχρονισμός δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.

Μπορείτε να δείτε την πρόοδο στην ενότητα ‘Ρυθμίσεις’. Όσο ο πελάτης συγχρονίζεται με το Blockchain, όλα είναι καλά.

Στην εφαρμογή, βρείτε την ενότητα Αίτηση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε μερικά κέρματα Testnet στη διεύθυνση στο κάτω μέρος. Μην περάσετε όλα τα νομίσματά σας στο ίδιο κανάλι! 0.01 BTC είναι περισσότερο από αρκετό. Θα χρειαστεί να περιμένετε μια επιβεβαίωση για να εμφανιστεί αυτή η πληρωμή κάτω Συναλλαγές. Εάν δεν το κάνει, κλείνοντας την εφαρμογή και ξανανοίγοντάς την ξανά θα μπορούσε να βοηθήσει.

4. Ανοίξτε ένα κανάλι

Για να δημιουργήσετε ένα κανάλι, θα πρέπει να γνωρίζετε το δημόσιο κλειδί του καναλιού του συνεργάτη σας καθώς και τη διεύθυνση IP του. Εάν έχετε φίλους που χρησιμοποιούν ήδη Lightning, συνδεθείτε μαζί τους! Αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να πείτε σε κανέναν τη διεύθυνση IP σας αν δεν θέλετε. Μπορείτε να καθίσετε ανώνυμα πίσω από το VPN σας και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ομάδες χρηστών:

Bitrefill:

029[email protected]lnd.bitrefill.com

Y’alls:

02e[email protected]45.77.115.33

Eclair:

039[email protected]endurance.acinq.co

Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή χρηματοδότησης Βήμα 3 επιβεβαιωθεί, μπορείτε να ανοίξετε ένα κανάλι.

Στιγμιότυπο οθόνης: Ισορροπία πορτοφολιού.

5. Κάντε μια πληρωμή

Για να κάνετε μια πληρωμή, κάποιος θα χρειαστεί να σας εκδώσει ένα αίτημα πληρωμής. Προχωρήστε σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω μέρη για να λάβετε τιμολόγιο.

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο πριν την πρώτη σας πληρωμή, τουλάχιστον στη δοκιμή μας χρειάστηκε λίγος χρόνος ώστε οι άλλοι να γνωρίσουν τα νέα μας κανάλια με το δίκτυο.

Y’all

Y’alls είναι μια πλατφόρμα όπου πληρώνετε για να δημοσιεύσετε και να πληρώσετε όταν οι άνθρωποι διαβάζουν το περιεχόμενό σας. Απλά κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα άρθρα και αντιγράψτε το αίτημα πληρωμής στην επιλογή ‘Πληρωμή’ της εφαρμογής σας Lightning.

Starblocks

Στα Starblocks μπορείτε να αγοράσετε εικονικό καφέ άμεσα με το Bitcoin. Κάντε κλικ στον καφέ που σας αρέσει, πηγαίνετε στο ταμείο και αντιγράψτε την αίτηση πληρωμής στο πορτοφόλι σας.

Στιγμιότυπο οθόνης: τιμολόγιο Starblocks.

Μικρή αναρρόφηση

Το Bitrefill διαθέτει χώρο δοκιμών όπου δέχεται Bitcoin. Πληκτρολογήστε έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου και πληρώστε με το Lightning!

Στιγμιότυπο οθόνης: Ένα τιμολόγιο Bitrefill.

6. Λήψη πληρωμής

Για να λάβετε μια πληρωμή, κάποιος θα πρέπει να ανοίξει ένα κανάλι μαζί σας ή πρέπει να αδειάσετε ένα από τα υπάρχοντα κανάλια σας (δεν μπορείτε να έχετε περισσότερα στο Lightning Network από την αρχική συναλλαγή Bitcoin).

Για να δείτε πόσο μπορείτε να λαμβάνετε αυτήν τη στιγμή, κατευθυνθείτε στο ‘Κανάλια’ στην εφαρμογή σας.

Στιγμιότυπο οθόνης: Φωτισμός οθόνης αιτήματος πληρωμής δικτύου.

Απλά εισάγετε ένα ποσό και μια ετικέτα (ώστε να γνωρίζετε αργότερα ποιος κατέβαλε τι τιμολόγιο) και να δημιουργήσει το αίτημα πληρωμής.

Εάν έχετε γράψει μια δημοφιλή θέση στο Y’alls, μπορείτε επίσης να πληρώσετε για αυτό. Απλώς «εξαργυρώστε» ανά πάσα στιγμή, εισάγοντας ένα τιμολόγιο στο αντίστοιχο πεδίο. Όσο προέρχεται από τον ίδιο κόμβο που έκανε την αρχική πληρωμή, θα πάρετε τα κέρματά σας.

Στιγμιότυπο οθόνης: Εκκρεμή κέρδη με Y'all.

Άλλοι χρήσιμοι πόροι

Lightning Explorer

Το Acinq Explorer σας δείχνει την τρέχουσα κατάσταση του δικτύου Lightning. Μετά από λίγο, θα πρέπει να δείτε τον κόμβο σας εκεί και όλα τα κανάλια που ανοίξατε.

Κινητό πορτοφόλι

Επίσης, αναπτύχθηκε από την Acinq, το πορτοφόλι Eclair είναι ένα πορτοφόλι για το Android. Δυστυχώς, δεν μπορεί να λάβει Bitcoin σε αυτό το σημείο, μόνο να στείλει.

Εναλλακτικό πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας

Το Zap είναι ένα άλλο πορτοφόλι για τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκατασταθεί από ό, τι η εφαρμογή Lightning App που παρουσιάστηκε παραπάνω.

Το δίκτυο Lightning είναι το μέλλον

Αισθάνεται πολύ συναρπαστικό το να χρησιμοποιείτε το Lightning Network για πρώτη φορά, παρόλο που έχει σαφώς μερικά σφάλματα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τα άτομα και τις εταιρείες να έχουν αρκετή εμπιστοσύνη για να τα χρησιμοποιήσουν για καθημερινές συναλλαγές, αλλά θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα από ό, τι χρειάστηκε Bitcoin για το πού είναι τώρα.

Οι άμεσες πληρωμές, τα χαμηλά τέλη συναλλαγών και η αξιοπιστία θα κάνουν το Lightning Networks την εφαρμογή δολοφόνων για πληρωμές Bitcoin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map