Η ουδετερότητα δικτύου: ποια είναι η κατάργηση και πώς μπορεί να βοηθήσει ένα VPN

Δολάρια που σχηματίζουν ένα κυκλικό εικονίδιο


Εκσυγχρονίζω: Από τις 11 Ιουνίου 2018, η Net Neutrality έχει καταργηθεί επισήμως, πράγμα που σημαίνει ότι οι κανόνες που απαιτούν από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρέχουν ισότιμη πρόσβαση στο περιεχόμενο Ιστού δεν ισχύουν πλέον.

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά ο αγώνας δεν είναι υπερβολικός – κάνει τη φωνή σας να ακουστεί και ας πάρουμε την Net Neutrality πίσω!

***

Παρά τα εκατομμύρια των παρατηρήσεων σχετικά με την ουδετερότητα του δικτύου, πλημμύρες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνίας (FCC) και παρά την ομόφωνη κατακραυγή από δημόσιους αξιωματούχους και τεχνολόγους εμπειρογνώμονες στις 14 Δεκεμβρίου 2017, η FCC αγνόησε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών Αντίθετα, προχώρησε στην εξουδετέρωση του δικτύου διάλυσης.

Μια αρχή που διέπει το διαδίκτυο για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής της, δημιούργησε την ουδέτερη ουδετερότητα για να προωθήσει και να προωθήσει ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Είναι η αρχή ότι όλοι οι ιστότοποι και οι υπηρεσίες – ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό – πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και αργότερα την περασμένη εβδομάδα η FCC το σκότωσε.

Τι θα συμβεί όταν αντιστραφεί η ουδετερότητα του δικτύου?

Μεταφέροντας την κανονιστική εξουσία του Διαδικτύου από τον Τίτλο ΙΙ στον Τίτλο Ι, η FCC δίνει τώρα στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου τη δυνατότητα να πετάξουν, να δώσουν προτεραιότητα, να μπλοκάρουν και να αναμορφώσουν ριζικά το Διαδίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουν κατάλληλο. Εφόσον αποκαλύπτουν τις επιχειρηματικές τους πρακτικές, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στις Η.Π.Α. έχουν ελεύθερη κυριαρχία για να εμπορευθούν τις υπηρεσίες τους όσο θέλουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα παραμείνουν και πάλι υπό την αιγίδα του ISP.

Η κατάργηση είναι πιθανό να επηρεάσει και τους χρήστες του Διαδικτύου σε άλλες χώρες. Καθώς οι Η.Π.Α. θεωρούνται παραδοσιακά ως πρωτοπόροι στην τεχνολογία του Διαδικτύου, η απόφαση αυτή θέτει ένα προηγούμενο από το οποίο άλλα έθνη είναι πιθανό να πάρουν τα συνθήματα. Οι Η.Π.Α. είναι επίσης η πιο δημοφιλής πηγή περιεχομένου που καταναλώνεται διεθνώς και οι ISP που επηρεάζουν σήμερα τις μοίρες των δημιουργών περιεχομένου και των διανομέων όπως το Netflix ή το Spotify είναι κακά νέα για όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε.

Πώς ένα VPN μπορεί να βοηθήσει στην ουδετερότητα δικτύου

Ενώ ένα VPN δεν μπορεί να σας προστατεύσει από όλες τις επιπτώσεις της κατάργησης της ουδετερότητας του δικτύου, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το τσίμπημα. Για αρχάριους, ένα VPN μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν τον περιορισμό του ISP, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου αποφασίσει να επιβραδύνει μια συγκεκριμένη υπηρεσία όπως ο Hulu ενώ δεν κάνει το ίδιο για έναν ανταγωνιστή όπως ο Netflix, η σύνδεση με έναν VPN server μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή οποιουδήποτε εκ προθέσεως ISP περιορίζοντας και επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγούνται και να μεταδίδουν κανονικά.

Ένα VPN μπορεί επίσης να βοηθήσει τους χρήστες να ξεμπλοκάρουν τους περιορισμένους ιστότοπους. Ένα επαναλαμβανόμενο επιχείρημα κατά της κατάργησης είναι η πεποίθηση ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ θα είναι πλέον σε θέση να απαριθμήσουν κάποιες τοποθεσίες – είτε καθιστώντας αυτές μη διαθέσιμες είτε μόνο προσιτές σε χρήστες που πληρώνουν τέλη. Συνδέοντας με ένα διακομιστή VPN εκτός της δικαιοδοσίας του ISP, οι χρήστες μπορούν ουσιαστικά να παρακάμψουν τους μαύρους καταλόγους και να περιηγηθούν ελεύθερα.

Ένα VPN επιστρέφει τον έλεγχο στους χρήστες, επιτρέποντάς τους να περιηγούνται στο διαδίκτυο ανώνυμα – ενώ ταυτόχρονα να ανακουφίζουν σε ασφαλή, κρυπτογραφημένη σύνδεση. Εξάλλου, ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις σε συγκεκριμένους ιστότοπους ή υπηρεσίες, εάν δεν μπορεί να δει ποιες από αυτές χρησιμοποιείτε.

Τι VPN δεν μπορεί να κάνει

Δυστυχώς, ένα VPN δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους χρήστες να ταιριάξουν με την ταχύτητα των τοποθεσιών ή των υπηρεσιών που έχουν προτεραιότητα. Για παράδειγμα, εάν ένας ISP έπρεπε να κάνει το ρεύμα περιεχομένου του Hulu πιο γρήγορα από το Netflix ή το Amazon Prime Video, η σύνδεση ενός VPN δεν θα επιτρέψει στον χρήστη να φέρει Netflix και Prime Video μέχρι τις ταχύτητες του Hulu.

Ένας άλλος τομέας ανησυχίας είναι ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς παροχής υπηρεσιών διαδικ Όταν ένας πάροχος Διαδικτύου αποφασίζει να προωθήσει έναν ιστότοπο αποκλείοντας τον από ένα σχέδιο δεδομένων ενός καταναλωτή, ονομάζεται ιστότοπος με μηδενική βαθμολογία, επειδή τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την υπηρεσία δεν υπολογίζονται για το συνολικό όριο δεδομένων κάποιου. Με την κατάργηση της προστασίας ουδετερότητας του δικτύου, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν τώρα περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πώς χειρίζονται μηδενικές υπηρεσίες. Η χρήση ενός VPN θα μπορούσε θεωρητικά να είναι ισορροπημένη με τον επαναπροσδιορισμό ενός ιστότοπου ή μιας υπηρεσίας με μηδενικό συντελεστή στο τυποποιημένο σχέδιο δεδομένων ενός ατόμου, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει μικρό κίνητρο για τους καταναλωτές, η μηδενική αξιολόγηση θα εξακολουθήσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό το διαδίκτυο.

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει

Εκτιμάται ότι σχεδόν το 83% των Αμερικανών αντιτίθεται στη στάση της FCC και παρόλο που η FCC ψήφισε υπέρ του τερματισμού της δικτυακής ουδετερότητας, η κατάργηση δεν θα τεθεί σε ισχύ για άλλους μήνες. Επομένως, υπάρχει ακόμα χρόνος να ακούσετε τη φωνή σας.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.battleforthenet.com/, μια εκστρατεία που οδηγείται από τους φίλους μας στο “Καταπολέμηση του μέλλοντος” και παροτρύνετε το Κογκρέσο να σταματήσει την κατάργηση και να κατοχυρώσει τις αρχές της δικτυακής ουδετερότητας μέσω της νομοθεσίας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map