Το παιχνίδι των τηλεφώνων: WhatsApp εναντίον Telegram εναντίον κρυπτογράφησης

best-messenger


** ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017 **

Σε αυτό το άρθρο, το ExpressVPN επικεντρώνεται σε WhatsApp και Telegram. Αν θέλετε να δείτε πώς συγκρίνουν οι άλλες εφαρμογές συνομιλίας, κάντε κλικ εδώ για τα καλύτερα από τα υπόλοιπα.

Το WhatsApp έχει τώρα μια βάση χρηστών άνω του ενός δισεκατομμυρίου, αλλά το Telegram πλησιάζει γρήγορα. Το Φεβρουάριο του 2016, η Telegram ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 350.000 χρήστες υπέγραψαν καθημερινά, επιπλέον των 100 εκατομμυρίων καθημερινών ενεργών χρηστών της.

Το τηλεγράφημα αντιμετωπίζει πολλές επικρίσεις επειδή δεν είναι πλήρως κρυπτογραφημένο από προεπιλογή. Αλλά ήταν η πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μαζικής επικοινωνίας για να προσφέρει οποιαδήποτε κρυπτογράφηση και ως εκ τούτου συχνά αναφέρεται ως η «κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας» στα μέσα ενημέρωσης. Είναι ένα ψευδώνυμο που φαίνεται να έχει κολλήσει και αυτό που θα μπορούσε να το βοήθησε να κερδίσει τις επικυρώσεις από οργανώσεις όπως η ISIS, η διαβόητη τρομοκρατική ομάδα.

Η WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί σε ολοκληρωμένες κρυπτογραφημένες συνομιλίες από το Σεπτέμβριο του 2014, αλλά μόλις κυκλοφόρησε το χαρακτηριστικό αυτό τον Απρίλιο του 2016. Από τότε οι βοηθοί PR της έχουν υποβληθεί σε μεγάλη προσπάθεια να διεκδικήσουν τον τίτλο της κρυπτογραφημένης εφαρμογής συνομιλίας.

Οι αρχές του τηλεγραφήματος

Πίσω από την Τηλεγράφημα στέκονται οι αδελφοί Νικολάι και Πάβελ Ντούροφ, εξόριστοι ρώσοι-γεννημένοι δισεκατομμυριούχοι, παλαιότερα διάσημοι για τον κλώνο Facebook Vkontakte (τώρα VK). Ο Pavel Durov αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Vkontakte το 2014 λόγω διαφωνίας σχετικά με την παράδοση των δεδομένων χρηστών των διαδηλωτών της Ουκρανίας. Κατά συνέπεια, οι αδελφοί εγκατέλειψαν τη Ρωσία για το Βερολίνο, όπου ίδρυσαν το τηλεγράφημα.

Οι αρχές του WhatsApp

Ο Brian Acton και ο Jan Koum ίδρυσαν το WhatsApp το 2009 για να δημοσιεύσουν ενημερώσεις γρήγορης κατάστασης, παρόμοιες με εκείνες στο Facebook. Αλλά ήταν η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων που ενσωματώθηκε στην έκδοση 2, η οποία ενίσχυσε τους αριθμούς των χρηστών και έκανε την εφαρμογή τεράστια επιτυχία.

Τον Φεβρουάριο του 2014 το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια και τώρα το Facebook θέλει να το ενσωματώσει στο όραμά του στο διαδίκτυο (αποποίηση ευθυνών: η ExpressVPN υποστηρίζει την OpenMedia, μια οργάνωση που επικρίνει το internet.org).

Οι αγγελιοφόροι βασίζονται σε επιδράσεις δικτύου – αυτό που κάνει την πλατφόρμα messenger πολύτιμη δεν είναι πόσο μεγάλη είναι αυτή η πλατφόρμα, πλούσιο σε χαρακτηριστικά ή πλούσια σε χαρακτηριστικά, αλλά πόσα άτομα μπορούν να προσεγγιστούν μαζί της. Αλλά αυτά τα εφέ δικτύου είναι εύθραυστα, καθώς είναι πολύ εύκολο και φθηνό για ένα χρήστη να αλλάξει τις υπηρεσίες μηνυμάτων. Και παρόλο που οι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πολλούς αγγελιαφόρους εγκατεστημένους παράλληλα, πολλοί χρήστες προτιμούν να μην το κάνουν. Έτσι, μια πλατφόρμα θα μπορούσε εύκολα όχι μόνο να ξεπεράσει άλλο, αλλά και να την καταστήσει εντελώς άχρηστη.

Ως εκ τούτου, ο «πόλεμος των αγγελιοφόρων» (ο οποίος περιλαμβάνει και άλλους γίγαντες όπως ο WeChat, ο Kakao και ο Line) είναι πολύ πραγματικός. Το WhatsApp έρχεται ακόμη και στο βαθμό που εμποδίζει όλους τους συνδέσμους με τον τηλεφωνικό αγγελιοφόρο μέσα στην πλατφόρμα του.

telegram-vs-whatsappΕισερχόμενα μηνύματα. Η αναθεώρηση του ExpressVPN θα προκαλέσει ντροπή, ντροπή, ντροπή?

Η μάχη μεταξύ του WhatsApp και του τηλεγραφήματος

Το ExpressVPN έβαλε και τους δύο αγγελιαφόρους στη δοκιμασία, ώστε να μπορείτε να είστε πιο ενημερωμένοι στην επιλογή των αγαπημένων σας.

Ας ξεκινήσουμε με τη μεγαλύτερη κατηγορία:

Που έχει την καλύτερη κρυπτογράφηση μηνυμάτων?

Το τηλεγράφημα χρησιμοποιεί ένα αυτο-αναπτυγμένο πρωτόκολλο, που ονομάζεται MProto. Το τηλεγράφημα επικρίθηκε έντονα για τη δημιουργία του δικού του προτύπου, αντί να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο. Το MProto δεν είναι εντελώς νέο (χρησιμοποιεί τα πρότυπα AES και RSA) και τα OpenWhisper Systems (το πρότυπο που έχει ενσωματώσει η WhatsApp) είναι επίσης μια νέα εξέλιξη.

Το ExpressVPN δεν είναι κρυπτογράφος, αλλά φαίνεται ότι το πρωτόκολλο MProto δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Είναι επίσης ανοικτού κώδικα, όπως όλες οι εφαρμογές Telegram, οπότε ο καθένας είναι ελεύθερος να προσπαθήσει να το σπάσει. Στην πραγματικότητα, το Telegram έχει προσφέρει επανειλημμένα μεγάλα χρηματικά ποσά (το τρέχον ποσό είναι $ 200.000 στο Bitcoin) σε όσους μπορούν να σπάσουν με επιτυχία το πρότυπο, αν και ο Moxie Marlinspike, δημιουργός του OpenWhisper Systems, κάλεσε το βραβείο “.

Ο κρυπτογράφος κρυπτογράφησης του τηλεγραφήματος είναι σίγουρα πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός και κρυπτογραφημένα μηνύματα μπορούν να σταλούν όταν όλες οι άλλες εφαρμογές αποτύχουν εξαιτίας αργών συνδέσεων στο διαδίκτυο. Το τηλεγράφημα αλλάζει επίσης τα πλήκτρα κάθε εβδομάδα ή μετά από 100 μηνύματα, για να παρέχει απόλυτη εμπιστευτικότητα. Η τέλεια εμπιστευτικότητα διασφαλίζει ότι εάν το τηλέφωνό σας ήταν ποτέ χαραγμένο και τα κλειδιά κρυπτογράφησης κλεμμένα, τα διαγραμμένα μηνύματα σας δεν μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν.

Η μεγάλη διαφορά δεν έγκειται σε ποια πρωτόκολλα κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται, αλλά πώς εφαρμόζονται. Το WhatsApp κρυπτογραφεί αυτόματα όλα τα μηνύματά σας και δεν υπάρχει επιλογή να στείλετε ένα μη κρυπτογραφημένο μήνυμα. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά σε σχέση με την κρυπτογράφηση του Telegram, όπου πρέπει να επιλέξετε “Secret Chat” για να ξεκινήσετε μια ασφαλή συζήτηση. Πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό, είτε επειδή είναι ένα επιπλέον βήμα, είτε επειδή δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα.

Χωρίς κρυπτογράφηση, οι συνομιλίες είναι ευάλωτες στην παρακολούθηση και την παρακολούθηση, ακόμα περισσότερο στο Τηλεγράφημα, όπου τα μηνύματα αποθηκεύονται μέχρι να τα διαγράψετε. Το WhatsApp, από την άλλη πλευρά, δεν αποθηκεύει μηνύματα. τα διαβιβάζει μόνο στη συσκευή σας. Ακόμη και οι ομαδικές συνομιλίες κρυπτογραφούνται στο WhatsApp.

Ενημέρωση backdoor WhatsApp:

Τον Ιανουάριο του 2017, ο Guardian ανέφερε ένα backdoor στο σχεδιασμό της WhatsApp. Το WhatsApp σχεδίασε τον μηχανισμό κρυπτογράφησης του με τρόπο που κάνει τις αλλαγές στις βασικές αλλαγές απρόσκοπτες. Ωστόσο, η εγκατάσταση επιτρέπει στους διακομιστές WhatsApp ή σε οποιονδήποτε ελέγχει τους να διαβάσουν τα μηνύματά σας, ζητώντας από την εφαρμογή σας να κρυπτογραφήσει τα μηνύματα με ένα διαφορετικό κλειδί που ανήκει στον εισβολέα. Αυτό το κενό λειτουργεί μόνο για τα μηνύματα που πρόκειται να παραδοθούν και δεν λειτουργεί για μηνύματα που έχουν παραδοθεί στο παρελθόν.

Για να βεβαιωθείτε ότι κανένας δεν κοιμάται στα μηνύματα του WhatsApp, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> λογαριασμός -> Ασφάλεια και ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση ειδοποιήσεων ασφαλείας”. Αυτό θα στείλει μια ειδοποίηση εάν άλλαξαν τα κλειδιά της επαφής σας, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι τρίτα μέρη χρησιμοποιούν το δικό τους κλειδί για να διαβάσουν τα μηνύματά σας. Αν λάβετε μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι το κλειδί έχει αλλάξει, διακόψτε την κουβέντα μέχρι να επαληθεύσετε εκ νέου το δημόσιο κλειδί της επαφής σας.

Μια τέτοια επίθεση θεωρητικά είναι επίσης δυνατή στο Τηλεγράφημα, αν και όχι σε ενεργές συνομιλίες. Στο τηλεγράφημα, κάθε συνομιλία έχει το δικό της κλειδί. Αυτό είναι σπουδαίο θεωρητικά, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ατομικών ασφαλών γραμμών μεταξύ αξιόπιστων συσκευών, αλλά δεν λειτουργεί καλά στην πράξη. Κάθε φορά που ξεκινάτε μια νέα μυστική συνομιλία, πρέπει να επαληθεύσετε ξανά την ταυτότητα του άλλου προσώπου.

Ετυμηγορία: Παρά την πρόσφατη ιστορία backdoor, είναι ακόμα μια νίκη για το WhatsApp

whatsapp-κρυπτογράφηση

Ξεκινώντας: Ποια είναι η καλύτερη διαδικασία εγγραφής?

Για το WhatsApp, μπορείτε να εγγραφείτε μόνο μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, ενώ η Τηλεγράφημα σάς επιτρέπει να εγγραφείτε οπουδήποτε, ακόμη και με την εφαρμογή Ιστού.

Αλλά και το Telegram και το WhatsApp χρησιμοποιούν τον αριθμό τηλεφώνου σας για έλεγχο ταυτότητας. Αυτό είναι βολικό από την αρχή, αλλά αφήνει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. Ένας χάκερ θα μπορούσε να αναλάβει το λογαριασμό σας με την εκτροπή μηνυμάτων κειμένου στον αριθμό του χάκερ είτε με την εξαπάτηση του παρόχου κινητής τηλεφωνίας σας ή ακόμα και με συνωμοσία. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αν ο αντίπαλός σας είναι η τοπική σας κυβέρνηση.

Για το κρυπτογραφημένο WhatsApp, αυτό θα επιτρέψει στους hackers να σας μιμηθούν, αλλά με Telegram, κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις μη κρυπτογραφημένες συνομιλίες σας και τις συνομιλίες ομάδας.

Παρόλο που η WhatsApp έχει ανώτερη κρυπτογράφηση, το Telegram έχει την επιλογή να ορίσει έναν δευτερεύοντα κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι αποτελεσματικός έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Ένας χάκερ θα πρέπει όχι μόνο να έχει πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σας, αλλά και έναν κωδικό πρόσβασης για να φτάσει στις επαφές σας.

Το να μην δίνετε στους χρήστες καμία δυνατότητα εκτός από την εγγραφή με έναν αριθμό δεν είναι μια καλή πρακτική. Οι αριθμοί τηλεφώνου μπορούν εύκολα να συνδεθούν με μια ταυτότητα μέσω της τοποθεσίας και πολλές χώρες απαιτούν να εμφανίζεται ταυτότητα κατά την αγορά καρτών SIM.

Ετυμηγορία: Σχεδιάζω

παιχνίδι-of-τηλέφωνα

Πώς να βελτιώσετε τη διαδικασία εγγραφής

Τόσο το Telegram όσο και το WhatsApp θα σας επιτρέψουν να εγγραφείτε για τις υπηρεσίες τους μέσω άλλων αναγνωριστικών, όπως ονόματα χρηστών ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το WhatsApp χρειάζεται μια δευτερεύουσα λύση κωδικού πρόσβασης και το WhatsApp και το Telegram θα πρέπει πιθανώς να είναι υποχρεωτικά.

Ποια έχει τις καλύτερες επιλογές λήψης?

Οι εφαρμογές του τηλεγραφήματος είναι όλες ανοιχτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις κατασκευάσετε μόνοι σας, αντί να τις κατεβάσετε από τα καταστήματα εφαρμογών. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις εφαρμογές και οι ερευνητές μπορούν να τα αναζητήσουν για να εντοπίσουν σφάλματα κατά την εφαρμογή των λειτουργιών ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ενσωμάτωση τηλεγράφων για τη δική σας εφαρμογή, η οποία θα καθιστά πιο προσιτή σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε επίσημα καταστήματα εφαρμογών (για παράδειγμα, αν η χώρα τους μπλοκάρει), αλλά σημαίνει επίσης ευπάθεια σε οπίσθια ή κακόβουλη εκδοχή.

Το open-source είναι πολύ φοβερό και το Telegram εντυπωσιάζει περαιτέρω με το ευρύ φάσμα υποστηριζόμενων πλατφορμών. Υπάρχουν τα συνηθισμένα όπως το iOS, το Android και το Windows Phone, αλλά υπάρχουν επίσης εφαρμογές για προγράμματα περιήγησης για Firefox και Chrome OS, ένα πρόσθετο Pidgin, εφαρμογές desktop και ακόμη και μια διεπαφή γραμμής εντολών! Δυστυχώς, όμως, οι εφαρμογές των Windows και του Linux είναι απλά τυλιγμένες εκδόσεις της εφαρμογής του προγράμματος περιήγησης (Webogram), η οποία δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Το WhatsApp διαθέτει επίσης εφαρμογές για Windows και Mac, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα κινητά τηλέφωνα, όπου υποστηρίζει παλαιότερα συστήματα όπως το Symbian ή το BlackBerry. Το WhatsApp είναι πολύ πιο περιοριστικό και έχει κλείσει στο παρελθόν ανεξάρτητες εφαρμογές, όπως ένα plugin Pidgin.

Ετυμηγορία: Το τηλεγράφημα κερδίζει

κρυπτογράφηση τηλεγράφων

Ποιο είναι το λιγότερο παρεμβατικό?

Το WhatsApp απαιτεί πρόσβαση σε ολόκληρο το βιβλίο διευθύνσεών σας για να λειτουργήσει ακόμη και? κάτι ExpressVPN θεωρεί ως εξαιρετικά επεμβατική. Χωρίς αυτήν την πρόσβαση, το WhatsApp είναι πρακτικά άχρηστο.

Στο τηλεγράφημα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συζήτηση χωρίς να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή στις επαφές σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να παραδώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε οποιονδήποτε θέλετε να συνομιλήσετε. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να ορίσετε ένα όνομα χρήστη και να το διανείμετε. Αυτό είναι ένα πολύ καλό, και φιλικό προς την ιδιωτικότητα, χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Ετυμηγορία: Το τηλεγράφημα κερδίζει

κρυπτογράφηση τηλεγράφων

Πώς να κουβεντιάσετε καλύτερα

Ένας αγγελιοφόρος δεν πρέπει να σας ζητήσει να ανεβάσετε ολόκληρο το βιβλίο διευθύνσεών σας μόνο για να ξεκινήσετε και δεν θα πρέπει να εκχωρήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να μπορέσουν οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Η οποία προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λειτουργίες ομαδικής συνομιλίας?

Όπως αναφέρθηκε, οι συνομιλίες ομάδας κρυπτογραφούνται στο WhatsApp και μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες με έως και 256 μέλη. Αυτό είναι πολύ εκπληκτικό, αν και, με πολλούς ανθρώπους στην ομάδα, μπορείτε πιθανώς να υποθέσετε ότι δεν είναι πλέον ιδιωτικό.

Οι συνομιλίες ομάδων τηλεγραφήματος δεν έχουν κρυπτογραφηθεί, αλλά έχουν μερικές ακόμη δυνατότητες. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ομάδες με χιλιάδες συμμετέχοντες. Σε αυτές τις ομάδες, μπορείτε να επικολλήσετε μηνύματα και να δημιουργήσετε διευθύνσεις URL πρόσκλησης που μπορούν να αναρτηθούν στον ιστότοπό σας ή να σταλούν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα κακόβουλα Telegram bots στις ομάδες σας, καθιστώντας εύκολο να κάνετε δημοσκοπήσεις ή να παίξετε παιχνίδια.

Ετυμηγορία: WhatsApp κερδίζει, η κρυπτογράφηση είναι βασιλιάς

whatsapp-κρυπτογράφηση

Ποια εφαρμογή έχει τις καλύτερες δυνατότητες γενικά?

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Telegram εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του. Ενώ το WhatsApp ενσωματώνει επίσης κάποιο περιεχόμενο και προβάλλει προεπισκοπήσεις για ιστότοπους και βίντεο, όλα φαίνεται πολύ πιο αδύνατα στο Telegram. Πρέπει να αφήσετε την εφαρμογή Telegram πολύ λιγότερο για να δείτε περιεχόμενο συνομιλίας και αυτό μεταφράζεται σε μια καλή εμπειρία χρήστη.

Το τηλεγράφημα είναι επίσης η πιο ανοικτή πλατφόρμα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας bot, να ανεβάσετε το δικό σας σετ αυτοκόλλητων (ExpressVPN έστω και ένα στο Security Information!), Ή ακόμα και να αλλάξετε τον πελάτη και να το απελευθερώσετε με νέα χαρακτηριστικά (όπως έκανε το GetGems), το οποίο σας επιτρέπει να ενσωματώσετε την ικανότητα Messenger Telegram σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Το τηλεγράφημα διαθέτει επίσης κανάλια, τα οποία σας επιτρέπουν να μοιράζεστε εύκολα ενημερώσεις για τον εαυτό σας, όπως ένα σύντομο ιστολόγιο.

Το WhatsApp, ωστόσο, έχει ένα χαρακτηριστικό που το ExpressVPN του αρέσει πολύ και πραγματικά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς: Κρυπτογραφημένα τηλεφωνήματα. Λειτουργεί αρκετά καλά, είναι δωρεάν και χτυπά ένα κανονικό τηλεφώνημα σχετικά με την άνεση, την ασφάλεια και το κόστος.

Το τεράστιο πλεονέκτημα του τηλεγραφήματος είναι να είναι ανεξάρτητο από μία μόνο συσκευή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τηλεγράφημα σε όσους υπολογιστές και τηλέφωνα επιθυμείτε και ακόμη και να έχετε ανοιχτή την εφαρμογή Ιστού σε ξεχωριστά προγράμματα περιήγησης ταυτόχρονα. Στο WhatsApp, η κύρια συσκευή σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο Internet, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε WhatsAppWeb.

Ετυμηγορία: Το WhatsApp κερδίζει, αποκλειστικά για τις κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις

whatsapp-κρυπτογράφηση

Άλλα θέματα απορρήτου και ασφάλειας

Τόσο το τηλεγράφημα όσο και το WhatsApp σάς επιτρέπουν να ελέγχετε τη σφραγίδα “τελευταίας προβολής”, και οι δύο επιτρέπουν τη σύνταξη ενός καταλόγου αποκλεισμένων χρηστών.

Το γεγονός ότι μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε σε Τηλεγράφημα από πολλές συσκευές μπορεί να γίνει απειλή για την ασφάλεια, αν και η πλατφόρμα μετριάζει αυτό καλά κάνοντας τις “ενεργές περιόδους σύνδεσης” σας ορατές στις ρυθμίσεις, όπου μπορείτε επίσης εύκολα να απενεργοποιήσετε οτιδήποτε δεν είναι εσείς.

Το τηλεγράφημα θα διαγράψει επίσης αυτόματα τον λογαριασμό σας, μαζί με όλες τις πληροφορίες που περιέχει, μετά από έξι μήνες μη χρήσης (μπορείτε να το ορίσετε σε ένα μήνα ή ένα χρόνο), οπότε αν άλλοι άνθρωποι έπρεπε να πάρουν τον αριθμό τηλεφώνου σας μετά την εγκατάλειψή σας αυτό, δεν θα έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Στο τηλεγράφημα μπορείτε επιπλέον να ελέγξετε ποιος μπορεί να σας προσθέσει σε ομάδες, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους spammers να σας ενοχλήσουν.

Οι “μυστικές συνομιλίες” του τηλεγραφήματος έρχονται με μερικές επιπλέον προμήθειες από την απλή κρυπτογράφηση: Λαμβάνετε ειδοποίηση όταν ο άλλος παίρνει ένα στιγμιότυπο οθόνης και μπορείτε να ορίσετε έναν χρόνο αυτοκαταστροφής από οπουδήποτε μεταξύ ενός δευτερολέπτου και μιας εβδομάδας. Μετά την καταστροφή, η εφαρμογή διαγράφει όλα τα μηνύματα και στις δύο συσκευές (ξεκινώντας από την ώρα που το άλλο μέρος διαβάσει το μήνυμα), θέτοντας περισσότερο σε έλεγχο το τι αποθηκεύει το τηλέφωνό σας και ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες εάν το τηλέφωνο κλαπεί ή χαθεί.

Οι μυστικές συνομιλίες με τηλεγραφήματα επίσης δεν στέλνουν προεπισκοπήσεις μηνυμάτων σε διακομιστές της Apple ή Google, όπου θα μπορούσαν επίσης να καταγραφούν επιπλέον. Στο WhatsApp (και στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες τηλεγραφήματος), αυτή η επιλογή υπάρχει, αλλά πρέπει να την απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Το τηλεγράφημα ρωτά επίσης αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις συνδέσεων σε μυστικές συνομιλίες. Οι προεπισκοπήσεις συνδέσμων δημιουργούνται στους διακομιστές του Telegram και ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα, οπότε είναι λογικό να τις απενεργοποιήσετε.

Δεν είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μυστικές συνομιλίες με τηλεγραφήματα, ενώ μπορούν να γίνουν συζητήσεις από το WhatsApp. Στο iOS, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συζητήσεών σας στο iCloud, ενώ στο Android μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο Google Drive. Σε άλλες πλατφόρμες, ίσως έχετε την επιλογή να τις κατεβάσετε ως αρχείο. Όταν εσείς ή μία από τις επαφές σας το ενεργοποιήσετε, οι συνομιλίες σας είναι εξίσου ασφαλείς με αυτό το αντίγραφο ασφαλείας. Πρόσεχε!

Ετυμηγορία: Το τηλεγράφημα κερδίζει

κρυπτογράφηση τηλεγράφων

Αποτελέσματα: Το τηλεγράφημα κερδίζει! Αλλά και το WhatsApp!

Το τηλεγράφημα κερδίζει συνολικά! Η πλατφόρμα εντυπωσιάζει από το γεγονός ότι είναι ανοικτού κώδικα, είναι εύκολα προσβάσιμη για τους σχεδιαστές (αυτοκόλλητα) και τους προγραμματιστές (bots) και διαθέτει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών για κάθε είδους πλατφόρμες. Όλες οι εφαρμογές ExpressVPN δοκιμάστηκαν αισθάνθηκαν γρήγορα και όμορφα ενσωματωμένες στα λειτουργικά συστήματα για τα οποία κατασκευάστηκαν. Παρόλο που δεν θα είστε ανώνυμοι, το ExpressVPN αισθάνεται ότι ελέγχετε λίγο περισσότερο την ταυτότητα και τις επαφές σας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο από προεπιλογή.

Το WhatsApp κερδίζει την κρυπτογράφηση

Η εφαρμογή μήκους ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων έχει φέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις μάζες και η ExpressVPN πιστεύει ότι μπορεί να είναι η μόνη μεγάλη πλατφόρμα που κάνει την κρυπτογράφηση σωστή. Δυστυχώς, το WhatsApp αγωνίζεται να γίνει κάτι περισσότερο από ένα θαμπό σωλήνα για μηνύματα, και ορισμένοι χρήστες μπορεί να περιμένουν περισσότερα. Το γεγονός ότι οι χρήστες περιορίζονται σε μία συσκευή / εφαρμογή θεωρεί το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Περίεργος για άλλους αγγελιοφόρους; Κάντε κλικ εδώ για τις ταξινομήσεις απορρήτου της εφαρμογής ExpressVPN για την ιδιωτική συνομιλία.

Επίσης, φροντίστε να δείτε τον Οδηγό για την Ασφάλεια Κινητών.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map