Η δωρεάν δημόσια Wi-Fi της Νέας Υόρκης έρχεται σε τιμή


Τον περασμένο μήνα, η πόλη της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ένα μεγαλειώδες νέο σχέδιο για να αντικαταστήσει τους παλιούς, ερειπωμένους τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης με νέα αφρώδη δημόσια Wi-Fi hotspots. Αυτά τα hotspots επιτρέπουν στους χρήστες να χρεώνουν τις συσκευές τους, να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις και να περιηγούνται στο διαδίκτυο. Το καλύτερο από όλα, οι δρομολογητές παρέχουν ίνα Ίντερνετ για τα 8 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης απολύτως δωρεάν!

Λοιπόν, ποιο είναι το αλίευμα?

Ενώ δεν ασχολούμαστε με αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία σε διασυνδεσιμότητα, έρχονται με μερικές προειδοποιήσεις: 1), οι χρήστες πρέπει να υποβάλουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και να συμφωνήσουν να έχουν καταγράφονται οι συνήθειες περιήγησης πριν μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. 2), διατηρούνται οι ίδιες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια τεράστια βάση δεδομένων. και 3), υπάρχει πιθανότητα λόγος υποψίας αυτοί οι διακομιστές παρακολουθούνται από τις ομάδες NYPD και άλλες ομάδες παρακολούθησης.

Φαίνεται ότι αυτή η «ελεύθερη» υπηρεσία ίσως να μην είναι τόσο δωρεάν.

Το δημόσιο Wi-Fi σημαίνει ότι πληρώνετε με ιδιωτικό απόρρητο αντί για μετρητά

Το LinkNYC παρέχει “γρήγορη, δωρεάν δημόσια Wi-Fi, τηλεφωνήματα, χρέωση της συσκευής και tablet για περιήγηση στο Internet, πρόσβαση σε υπηρεσίες πόλης, χάρτες και οδηγίες”. 7,500 πληρώνουν τηλέφωνα με Wi-Fi hubs, δεν αναφέρουν πώς αυτά τα νέα hotspots επίσης παρακολουθούν τις συνήθειες περιήγησής σας.

Σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών, μόλις συνδεθείτε, το LinkNYC θα μπορεί να παρακολουθεί την επισκεψιμότητα του δικτύου σας, να βλέπει ποιες σελίδες επισκεφθήκατε και για πόσο καιρό, να εξετάζετε τις αναζητήσεις σας στο Google, να παρακολουθείτε τι έχετε κατεβάσει και πολλά άλλα.

ναι. Αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Φοβό εξακολουθεί να είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν ακόμη και τους όρους υπηρεσίας πριν από την εγγραφή. Δεν υπάρχει καμία διαφορά να πούμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία μπορεί να παρακολουθείται χωρίς να γνωρίζει ποτέ.

Μια σύνδεση μίας ώρας για μια ζωή πληροφοριών

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης (NYCLU) έσπευσε γρήγορα να δυσφημίσει τη νέα υπηρεσία, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να να οικοδομήσουμε μια τεράστια βάση δεδομένων. Σε ένα δελτίο τύπου, ο ανώτερος υπάλληλος του NYCLU Mariko Hirose υποστηρίζει:

“Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι επιλογή, είναι μια αναγκαιότητα σύγχρονης ζωής. Το δημόσιο δίκτυο Wi-Fi της πόλης θα πρέπει να ορίσει τη γραμμή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι New Yorkers δεν πρέπει να θυσιάζουν τα δικαιώματά τους και τις ελευθερίες τους να υπογράψουν ηλεκτρονικά.

Είναι αλήθεια. Είναι αδύνατο σήμερα να λειτουργεί χωρίς πρόσβαση στο Internet, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά όλοι στη Νέα Υόρκη θα χρησιμοποιήσει αυτά τα hotspots σε ένα ή το άλλο σημείο.

Δυστυχώς, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία, οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται σε μια τεράστια βάση δεδομένων 12 μήνες. Καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνουν να χρησιμοποιούν τα hotspots τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, δεν είναι ένα τέντωμα που υποδηλώνει ότι οι πληροφορίες των χρηστών θα παραμείνουν για δεκαετίες.

Τα δημόσια hotspots είναι ένα θέμα “καυτό”

Το πρόβλημα με το δημόσιο Wi-Fi είναι απλό: Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα δίκτυα είναι ανασφάλιστα, είναι απίστευτα εύκολο για τους χάκερς ή για τρίτους να χαλαρώσουν στο δίκτυό σας, να σας στοχεύσουν με περίπλοκα σχήματα phishing, να κλέψουν την ταυτότητά σας ή όλα απο τα παραπανω.

(Δείτε την ανάρτησή μας σχετικά με τους κινδύνους του δημόσιου Wi-Fi για μια πιο προσεκτική ματιά στις απάτες ασύρματου ηλεκτρονικού ψαρέματος και στον τρόπο λειτουργίας τους.)

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που κάνουν οι χάκερ είναι να τροφοδοτούν το κακόβουλο λογισμικό του δικτύου σας, συνήθως με τη μορφή pop-up. Μόλις κάνετε κλικ στο σύνδεσμο ή, χειρότερα, εισάγετε προσωπικά στοιχεία, τους παρέχεται αμέσως πρόσβαση στο δίκτυο σας,και τη ζωή σας.

Ακόμη και αν δεν ζείτε στη Νέα Υόρκη ή σκοπεύετε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, θα πρέπει να ανησυχείτε. Ένας αυξανόμενος αριθμός πόλεων αρχίζει να αναπτύσσει δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi και ανάλογα με το πόσο καλά λαμβάνεται το μοντέλο LinkNYC, περισσότερες πόλεις ενδέχεται να υιοθετήσουν σύντομα αυτό το ίδιο μοντέλο εισβολής στην ιδιωτικότητα.

Περισσότερες από 57 πόλεις έχουν επί του παρόντος κάποια μορφή δημόσιου Wi-Fi.

Πόλεις όπως το Παρίσι, η Ταϊπέι και το Χονγκ Κονγκ έχουν δωρεάν hot-spots Wi-Fi της πόλης και όπως το LinkNYC είναι ο εφιάλτης του αναλυτή της ιδιωτικής ζωής.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, χρησιμοποιήστε ένα VPN

Προσφέροντας δωρεάν Wi-Fi ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά στην περίπτωση του LinkNYC αποθηκεύεται με τρόπο που θα μπορούσε εύκολα να εκμεταλλευτεί τις προσωπικές πληροφορίες των ανθρώπων. Μόνο τα δημόσια σημεία επικοινωνίας δεν είναι πολύ ασφαλή. Ζευγάρι ότι με το γεγονός ότι υπάρχει κυριολεκτικά μια ολόκληρη βάση δεδομένων των συνήθειες περιήγησης των ανθρώπων και έχετε το τέλεια συνταγή για καταστροφή.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας απίστευτα εύκολος τρόπος να επωφεληθείτε από τα δημόσια hotspots διατηρώντας παράλληλα τις πληροφορίες σας ιδιωτικές.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN!

αυτό το παιδί ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει ένα VPNΑυτός ο τύπος το παίρνει

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε απελπιστική ανάγκη Wi-Fi, απλά συνδεθείτε με ένα VPN για να αποκρύψετε την IP σας και να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να περιηγείστε στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τις δημόσιες πληροφορίες σας.

Προσέξτε τι κάνετε online, λαοί, ειδικά μέσω δημόσιου Wi-Fi. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε ιδιωτικοί και μείνετε ασφαλείς!

Προτεινόμενη εικόνα: Gratisography

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map