3 τρόποι για να προστατεύσετε το ιστορικό περιήγησής σας από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου

Στις 3 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε νόμο για την ουσιαστική ανατροπή των κανονισμών της εποχής του Ομπάμα στους ISP και για το πώς συλλέγουν και μοιράζονται τα δεδομένα σας.


Κάτω από τα rollbacks, ISPs όπως Comcast, AT&T και η Verizon μπορούν να συλλέγουν και να πωλούν μεταδεδομένα πελατών, συμπεριλαμβανομένων:

 • Η τοποθεσία σου
 • Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε
 • Ποιες τοποθεσίες επισκέπτεστε

Δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι ασαφές τι ακριβώς κάνουν οι ISP με τα δεδομένα σας. Οι διαφημιζόμενοι τρίτου μέρους και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν υψηλό δολάριο για τις συνήθειες περιήγησης ενός ατόμου, αλλά μπορεί να υπάρχει μια πιο κακή πλευρά για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες επωφελούνται από τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Ακόμα χειρότερα, αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου δεν είναι υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουν για το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας. Σύμφωνα με το μέλος του προσωπικού του EFF Jeremy Gillula, “ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να πουλήσει την κυκλοφορία χωρίς καμία άδεια και δεν είναι σαφές εάν θα έπρεπε ακόμη να σας πω ότι το κάνουν”.

Μην αφήνετε τον ISP να έχει πρόσβαση ή να πουλά τα προσωπικά σας δεδομένα. Εδώ είναι τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

1. Περιηγηθείτε στο δίκτυο Tor

Το δίκτυο Tor (επίσης γνωστό ως σκοτεινό ιστό) είναι ο ασφαλέστερος και πιο ανώνυμος τρόπος για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Το Tor δρομολογεί την διαδικτυακή σας κίνηση μέσω μιας τυχαίας σειράς διαφορετικών διακομιστών (“κόμβοι”) για να αποκρύψει την προέλευση των δεδομένων σας και να αποκρύψει την ταυτότητά σας.

Αναπτύχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., το δίκτυο Tor έγινε από τότε ένα μη κερδοσκοπικό εργαλείο που βοηθά στην προστασία της ανωνυμίας των χρηστών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του Tor με αυτόν τον οδηγό για αρχάριους του Tor.

2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN (και κρατήστε το συνδεδεμένο)

Ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να παρακάμψετε τα αδιάκριτα μάτια του ISP σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή VPN, μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP και τη θέση σας και να δρομολογήσετε την κίνηση του δικτύου σας μέσω κρυπτογραφημένης σήραγγας. Με ένα VPN, μπορείτε να περιηγηθείτε χωρίς να ανησυχείτε για τον ISP που συλλέγει το ιστορικό περιήγησης και τα προσωπικά σας στοιχεία.

Παρόλο που οι πληροφορίες περιήγησης είναι ασφαλείς όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, ίσως να αναρωτιέστε: Τι συμβαίνει εάν πέσει η σύνδεση VPN; Ένα αξιόπιστο VPN θα έχει ένα διακόπτη kill που σταματά όλη την κίνηση στο Internet προς και από τον υπολογιστή σας μέχρι να συνδεθεί ξανά η σύνδεση με το VPN.
Επιπλέον, η προσθήκη του VPN σε δρομολογητή θα κρυπτογραφεί και θα προστατεύει κάθε συνδεδεμένη συσκευή. (Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης ενός VPN για το δρομολογητή σας εδώ).

3. Μεταβείτε σε έναν ISP που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ενώ οι γίγαντες του Διαδικτύου, όπως το Comcast, είναι διαβόητοι για το γεγονός ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανωνυμία του πελάτη, υπάρχουν άλλοι ISPs που υιοθετούν μια πιο πρακτική προσέγγιση όταν πρόκειται για το απόρρητό σας.

Οι λιγότερο γνωστοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, όπως η Sonic, προσφέρουν gigabit ινών Διαδικτύου διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητά σας. Ακόμη καλύτερα, κρατούν την αποθήκευση δεδομένων στο ελάχιστο και δεν παρακολουθούν τις συνήθειες περιήγησής σας Συν, είναι υποστηρικτές της ιδιωτικής φωνής.

Ελέγξτε ποιες επιλογές ISP είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας. Εάν είναι δυνατόν, πηγαίνετε με μια υπηρεσία της οποίας οι αξίες απορρήτου είναι σύμφωνες με τις δικές σας.

Γενικές συμβουλές περί απορρήτου

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε μερικές γενικές συμβουλές για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ιδιωτικές.

1. Χρησιμοποιήστε το HTTPS Παντού

Επειδή το μισό του Διαδικτύου εξακολουθεί να μην είναι κρυπτογραφημένο, προσέξτε ιδιαίτερα για να βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε ασφαλείς ιστότοπους. Κατεβάστε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης HTTPS Everywhere για αυτόματη επανεγγραφή των αιτημάτων του προγράμματος περιήγησης για κρυπτογράφηση ολόκληρης της επισκεψιμότητας περιήγησης.

Δημιουργήθηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ του EFF και του έργου Tor, το HTTPS Everywhere είναι ένας απλός και διακριτικός τρόπος για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

2. Αποκλείστε τους ιχνηλάτες

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν cookies και διαφημίσεις για την παρακολούθηση των τοποθεσιών που επισκέπτεστε. Ευτυχώς, το Badger Privacy αποτρέπει τις διαφημίσεις και τα cookies, έτσι ώστε οι ιστότοποι να μην μπορούν να κρατούν καρτέλες στις συνήθειες περιήγησής σας.

Ενώ το Badger Privacy αποτρέπει την παρακολούθηση και τα ανεπιθύμητα σενάρια, το uBlock Origin χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη για να αυξήσει τις ταχύτητες του προγράμματος περιήγησης και εμποδίζει την εμφάνιση των ενοχλητικών διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το καλύτερο από όλα, είναι και οι δύο δωρεάν και εύκολο να εγκατασταθούν.

Ασφαλής και ευτυχισμένη περιήγηση, ο καθένας!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map