Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων

Οι κινητές συσκευές σήμερα είναι πολύ περισσότερο από απλά ένα τηλέφωνο. Το smartphone σας είναι επίσης μια φωτογραφική μηχανή, ένα ξυπνητήρι, ένα GPS, μια κονσόλα παιχνιδιών, μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 και μια τηλεόραση.


Καθώς οι κινητές συσκευές μας είναι πιο ικανές να ολοκληρώσουν όλες τις καθημερινές μας εργασίες, αρχίζουμε να βασιζόμαστε λιγότερο στους υπολογιστές γραφείου και τους φορητούς υπολογιστές μας. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μπορούμε τώρα να το κάνουμε εν κινήσει, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολο για εμάς να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους μας. Αλλά ενώ αυτό προσθέτει ένα ορισμένο επίπεδο ευκολίας, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο.

Επειδή αποθηκεύουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κινητά, ο κίνδυνος επίθεσης αυξάνεται εκθετικά. Σε τελευταία ανάλυση, η ιδιωτικότητά σας είναι τόσο καλή όσο η συσκευή που την αποθηκεύει.

Αυτό που κάνει τις κινητές συσκευές τόσο διαφορετικές από άλλες συσκευές είναι η συμπερίληψη κάρτας SIM και μοναδικού λειτουργικού συστήματος, όπως το iOS ή το Android.

Αυτό που αποτελεί κινητό έναντι σταθερής συσκευής δεν είναι πάντοτε σαφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κινητή συσκευή όπως ένας απλός δρομολογητής 4G μοιράζεται τις ίδιες απειλές με ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, ενώ οι φορητοί υπολογιστές μπορεί να είναι τόσο ευάλωτοι στο δημόσιο Wi-Fi ως έξυπνο τηλέφωνο.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια των κινητών συσκευών

Μια απεικόνιση ενός ανθρώπου που κρατά ένα σφάλμα στο αυτί του, σαν να ήταν ένα τηλέφωνο! Είναι ένα πραγματικό σφάλμα, όπως από την Ιντιάνα Τζόουνς σε εκείνη τη σήραγγα. LOLZ! Ω, και το σφάλμα έχει NSA σφραγίδα σε αυτό.

Συμβουλές για την κινητή ασφάλεια που πρέπει να ξέρετε

Το smartphone σας είναι η σωτηρία σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα πάντα σε αυτό με αυτές τις οδηγίες ασφάλειας για κινητά.

Μια απεικόνιση ενός smartphone με ένα εικονίδιο Wi-Fi στην οθόνη του.

Ποιες πληροφορίες περνούν μέσα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σας

Μάθετε πώς να περιηγηθείτε στον επικίνδυνο κόσμο του δημόσιου Wi-Fi με αυτόν τον οδηγό περιλήψεων. Μειώστε τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και προστατέψτε το απόρρητο του κινητού σας.

Μια απεικόνιση ενός smartphone, αλλά εδώ είναι το kicker: Όλα τα εικονίδια της εφαρμογής είναι λουκέτα !!

Πώς να ασφαλίσετε τις εφαρμογές σας για κινητά

Βελτιώστε την ασφάλεια του smartphone σας εξασφαλίζοντας τις εφαρμογές σας. Μάθετε πώς μπορείτε να επαληθεύσετε τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, ελέγχοντας ποιες πληροφορίες μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Μια απεικόνιση μιας χρέωσης smartphone. ΜΕ ΣΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ !!

Πώς Φόρτιση το κινητό σας εκθέτει σε άγνωστους κινδύνους

Οι δημόσιες θύρες USB μπορεί να είναι βολικές αλλά συχνά έρχονται με μια αλίευση. Μάθετε πώς μπορείτε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας στο κοινό χωρίς να αφήνετε πίσω του ένα ίχνος.

Μια απεικόνιση μιας κάρτας SIM που μεταδίδει δεδομένα.

Οι κίνδυνοι από την τριγωνισμό της τοποθεσίας σας, την παρακολούθηση κλήσεων, τα SMS

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κάρτα SIM του τηλεφώνου σας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν εύκολα να εντοπιστούν. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα για να βοηθήσετε να ανώνυμα την τοποθεσία σας.

Μια απεικόνιση ενός smartphone με ένα ασφαλές τηλεχειριστήριο στην οθόνη.

Κλείδωμα της συσκευής σας

Χρειάζεται περισσότερος από απλός κωδικός πρόσβασης για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας βελτιώνοντας την ασφάλεια του smartphone σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map