Μείνετε συνδεδεμένοι και απεριόριστοι ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό

Επαγγελματικά ταξίδια σημαίνει ότι πρόκειται να εργαστείτε. Και δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που μπορούν να εργαστούν καλά χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες.


Το πρόβλημα είναι η εξεύρεση αξιόπιστης και ασφαλούς σύνδεσης στο Internet σε μια χώρα που δεν γνωρίζετε. Όχι μόνο στην πόλη και το ξενοδοχείο προορισμού σας, αλλά στο δρόμο εκεί και πίσω.

Εδώ είναι μερικά κοινά προβλήματα σύνδεσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες ταξιδιώτες και πώς να τα λύσουν.

Πηγαίνετε σε απευθείας σύνδεση σε 40.000 πόδια

Οι πτήσεις μπορεί να είναι μακρές και βαρετές, ειδικά αν ταξιδεύετε σε άλλη ήπειρο. Θα μπορούσατε να βρίσκεστε στο αεροπλάνο για οκτώ ώρες ή περισσότερο – επομένως μπορείτε επίσης να κάνετε κάποια εργασία.

Επιλέξτε μια αεροπορική εταιρεία που παρέχει Wi-Fi κατά την πτήση. Οι περισσότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες το προσφέρουν σε εγχώριες πτήσεις, ενώ όλο και περισσότεροι αερομεταφορείς την προσφέρουν σε διεθνείς διαδρομές. Ελέγξτε τους δικτυακούς τόπους των αεροπορικών εταιρειών για να μάθετε ποια και θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να εξασφαλίσετε τη σύνδεσή σας.

Σύνδεση σε ξένα αεροδρόμια

Εάν έχετε μια πτήση σύνδεσης, πιθανότατα θα περιμένετε σε ένα εξωτερικό αεροδρόμιο για τουλάχιστον δύο ώρες. Όσο περισσότερη δουλειά κάνετε εδώ, τόσο περισσότερο μπορείτε να χαλαρώσετε αργότερα, σωστά?

Σχεδόν κάθε διεθνές αεροδρόμιο έχει μια πληρωμένη υπηρεσία Wi-Fi με την οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Μερικοί προσφέρουν μηνιαία σχέδια για συχνές επαγγελματίες ταξιδιώτες που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε οποιοδήποτε από τα hotspots τους για περίπου $ 10. Έτσι μπορείτε να πληρώσετε μία φορά για Wi-Fi που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δρόμο εκεί και πίσω.

Κίνδυνοι δημόσιου Wi-Fi

Φυσικά, το δημόσιο Wi-Fi δεν είναι ιδανικό για επαγγελματική χρήση. Ειδικά αν στέλνετε και λαμβάνετε εμπιστευτικά έγγραφα.

Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi είναι γνωστά για την κακή τους ασφάλεια. Άλλοι χρήστες μπορούν να κυνηγήσουν τις περιόδους περιήγησής σας και να δουν τι κάνετε ή ο ίδιος ο πάροχος Wi-Fi μπορεί να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές σας.

Ως επαγγελματίας ταξιδιώτης, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση ενός VPN για να κρυπτογραφήσετε την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και να κρατήσετε τους κατασκόπους. Ειδικά σε ξένες χώρες, και όταν χρησιμοποιείτε δίκτυα δεν μπορείτε πραγματικά να εμπιστεύεστε.

Ακριβά χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων

Μόλις φτάσετε τελικά στον προορισμό σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία περιαγωγής δεδομένων του κινητού σας δικτύου για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο – και μάλλον θα πληρώσετε από τη μύτη για αυτό. Θα μπορούσατε επίσης να βασιστείτε στο Wi-Fi του ξενοδοχείου σας, αλλά πιθανότατα δεν θα είστε εκεί συχνά.

Ένας φθηνός και βολικός τρόπος να παραμείνετε στο διαδίκτυο στο εξωτερικό είναι να αποκτήσετε μια τοπική κάρτα προπληρωμένου SIM. Σε πολλές χώρες, αυτές οι κάρτες SIM είναι εύκολο να αγοραστούν. Στην Ευρώπη, μπορείτε συχνά να πάρετε 1GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για λιγότερο από 20 δολάρια. Οι τιμές και οι υπηρεσίες προφανώς ποικίλλουν αρκετά μεταξύ των χωρών.

Σύνδεση του τηλεφώνου και του υπολογιστή σας

Τι γίνεται αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τόσο το smartphone όσο και τον υπολογιστή σας, αλλά βρίσκεστε σε μια θέση όπου μπορείτε να συνδέσετε μόνο μία συσκευή τη φορά – όπως με ορισμένες πληρωμένες υπηρεσίες Wi-Fi?

Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνδέστε πάντα το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Personal Hotspot του iPhone ή τις συσκευές που διαθέτουν Android v2.2 ή νεότερη έκδοση, για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στην ίδια σύνδεση. Δύο συνδέσεις για την τιμή ενός!

Κρατώντας ασφαλή τα εμπιστευτικά αρχεία

Οποιοσδήποτε τύπος σύνδεσης μπορείτε να βρείτε στα επιχειρησιακά σας ταξίδια, πρέπει πραγματικά να το κρατήσετε ασφαλές. Δεν είναι μόνο το Wi-Fi που είναι ευάλωτο στο snooping – 3G και 4G έχουν τις τρύπες ασφαλείας τους πάρα πολύ.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN στο τηλέφωνό σας, στο tablet και στον υπολογιστή σας. Ας ελπίσουμε ότι η εταιρεία σας έχει το δικό της VPN. Αλλά αν όχι, επιλέξτε ένα που είναι γρήγορο, χρησιμοποιεί την τελευταία κρυπτογράφηση 256-bit είχε εφαρμογές για τον υπολογιστή σας και το τηλέφωνό σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε τα εμπιστευτικά έγγραφα σας με αυτόν τον τρόπο.

Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στους οδηγούς προστασίας προσωπικών δεδομένων του διαδικτύου

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map