Κλείδωμα της συσκευής σας

Τα smartphones σήμερα αποθηκεύουν τα πάντα, από τους κωδικούς μας στο διαδίκτυο μέχρι τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών μας. Γι ‘αυτό, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να τους κρατάμε ασφαλείς.


Χρησιμοποιήστε την οθόνη κλειδώματος και επιλέξτε έναν επαρκώς ασφαλές κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα κάνει πιο δύσκολο για τους άλλους να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Η χρήση του δακτυλικού σας αποτυπώματος για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας κάνει ελάχιστα για να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί εύκολα να κλωνοποιηθεί από τόσο μικρή όσο μια εικόνα του αντίχειρα σας και χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Και ενώ δεν μπορείτε νόμιμα να αναγκαστείτε να αποκαλύψετε τον κωδικό σας στις περισσότερες δικαιοδοσίες, η λήψη του δακτυλικού σας αποτυπώματος για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας είναι απολύτως νόμιμη.

Κρυπτογράφηση της μονάδας δίσκου

Η Apple άρχισε να κρυπτογραφεί σκληρούς δίσκους από προεπιλογή από το iOS 8. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την προστασία του ιδιοκτήτη από αυθαίρετες αναζητήσεις και από την κατάχρηση των προσωπικών σας δεδομένων μετά την απώλεια της συσκευής.

Το Android προσφέρει επίσης μια δυνατότητα για τον χρήστη να κρυπτογραφεί τη μονάδα δίσκου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί από το χρήστη. Παρόλο που η Google ανακοίνωσε αυτή την κρυπτογράφηση από προεπιλογή το 2014, οι απαιτήσεις αποσύρθηκαν ήσυχα αργότερα.

Μπορείτε να βρείτε την επιλογή κρυπτογράφησης της συσκευής σας στις ρυθμίσεις σας.

Παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, μπορείτε να εξαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία από το τηλέφωνό σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εάν δεν κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας και η επιβολή του νόμου ξεκλειδώνει τα τηλέφωνα αυτά με τη βοήθεια της Google, ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι μικρές.

Επιλέξτε έναν καλό κωδικό πρόσβασης

Ενώ τόσο η Apple όσο και η Google λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των κρυπτογραφημένων δεδομένων σας από τους χάκερ, περιορίζοντας τον αριθμό των φορών που μπορεί να εισαχθεί λάθος κωδικός ανά λεπτό ή με τη διαγραφή της μονάδας μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες,.

Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης που έχει τουλάχιστον 12 χαρακτήρες ή χρησιμοποιήστε τη γεννήτρια τυχαίων κωδικών πρόσβασης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει ένα συνδυασμό αριθμών καθώς και κεφαλαίων και πεζών χαρακτήρων. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Diceware για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που αποτελείται από τέσσερις έως πέντε λέξεις.

Περαιτέρω ανάγνωση

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους του κινητού Wi-Fi με αυτά τα άρθρα:

  • Τι πληροφορίες περνά μέσω των κινητών δικτύων σας
  • Ρυθμίσεις για κινητά που επηρεάζουν την ιδιωτικότητά σας
  • Πώς Φόρτιση το κινητό σας εκθέτει σε κινδύνους
  • Οι κίνδυνοι από την τριγωνισμό της τοποθεσίας σας, την παρακολούθηση κλήσεων, τα SMS
  • Πώς να ασφαλίσετε τις εφαρμογές σας για κινητά
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map