Top 10 Συμβουλές για ισχυρή ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Συμβουλή # 1: Μόνο ιστότοποι με HTTPS είναι ασφαλείς!

Οι διευθύνσεις URL που αρχίζουν με ‘http: //’ ΔΕΝ είναι ασφαλείς. Οι ιστότοποι με το “https: //” χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό πρωτοκόλλου μεταφοράς HTTP με το πρωτόκολλο Secure Socket Layer (SSL) / Ασφάλειας Μεταφοράς (TLS), πράγμα που σημαίνει ότι η περίοδος σύνδεσης μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή ιστού είναι κρυπτογραφημένη. Χωρίς HTTPS, οι κακοί μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρία σας χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Firesheep.


Συμβουλή # 2: Χρησιμοποιήστε ερωτήσεις ασφαλείας των οποίων οι απαντήσεις είναι αδύνατες για τους άλλους να μαντέψουν

Τα ερωτήματα ασφαλείας είναι χρήσιμα όταν ξεχνάμε τους κωδικούς πρόσβασης και πρέπει να τα επαναφέρουμε. Στην πραγματικότητα, κατά την εγγραφή σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε αληθινά απαντήσεις σε εύκολες ερωτήσεις όπως “Ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σας” ή “Ποιο είναι το όνομα της πόλης στην οποία γεννήσατε;”

Αλλά έχουμε σταματήσει ποτέ να σκεφτόμαστε πόσο εύκολο είναι για τους κακούς να βρουν τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις; Μοιραζόμαστε τόσο πολύ από την προσωπική μας ζωή στο διαδίκτυο. είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολο για τους κακούς να βρουν απαντήσεις ασφαλείας στο διαδίκτυο και να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς άδεια. Στην πραγματικότητα, ένας δημοσιογράφος από την Washington Post μπόρεσε να χάσει το λογαριασμό iCloud του αδελφού της σε τρία λεπτά χρησιμοποιώντας πληροφορίες που ήταν εικαστικές ή εύκολες στο Διαδίκτυο.

Αντί να απαντάτε σε ερωτήσεις ασφαλείας με προφανείς απαντήσεις που μπορούν να βρουν οι χρήστες χρησιμοποιώντας μηχανές αναζήτησης ή διαβάζοντας τα online προφίλ σας, δοκιμάστε να απαντήσετε με άσχετες απαντήσεις σε συνδυασμό με αριθμούς. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι θυμάστε τις απαντήσεις σε περίπτωση που έχετε ποτέ κλειδωθεί από έναν λογαριασμό και πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ερώτηση ασφαλείας σας!

johndoe1

Συμβουλή: Μην κάνετε τι έκανε αυτός ο τύπος.

Συμβουλή # 3: Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας

Προφανώς, είναι εύκολο να θυμάστε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης και να τον χρησιμοποιήσετε σε όλους τους λογαριασμούς σας. Ωστόσο, αυτό οδηγεί στη δυνατότητα μιας υπηρεσίας που έχει πειραχτεί και ο χάκερ που χρησιμοποιεί αυτόν τον κωδικό πρόσβασης για να επιτεθεί στους λογαριασμούς σας σε άλλες υπηρεσίες.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έναν προτεινόμενο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως 1Password, KeePass και LastPass για τη δημιουργία και τη διατήρηση κωδικών πρόσβασης (έχουμε επίσης μια τυχαία γεννήτρια κωδικού πρόσβασης). Αυτές οι εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης μπορούν να δημιουργήσουν τυχαίους, ανεξήγητους χορδές αλφαριθμητικών χαρακτήρων ως κωδικούς πρόσβασης και να σας βοηθήσουν να τις αποθηκεύσετε στις διάφορες συσκευές σας.

Εάν η ηλεκτρονική σας υπηρεσία (δηλαδή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο ηλεκτρονικός αποθηκευτικός χώρος, η τράπεζα) προσφέρει επαλήθευση σε 2 βήματα, θα πρέπει σίγουρα να την χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλή # 4: Να διατηρείτε το λειτουργικό σας σύστημα και όλο το λογισμικό σας ενημερωμένο

Τα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows και Mac στέλνουν τακτικά ενημερώσεις για χρήστες με μπαλώματα λογισμικού κ.ο.κ. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να κλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα που σας υπενθυμίζουν μια νέα ενημερωμένη έκδοση, θα πρέπει να ενημερώνεστε αμέσως μόλις είστε σε θέση να προστατεύσετε τα πιο πρόσφατα ευπάθειες ασφαλείας.

Θα πρέπει επίσης να ενημερώνετε το άλλο λογισμικό. Η καλύτερη τακτική είναι να ενεργοποιήσετε τις αυτοματοποιημένες ενημερώσεις λογισμικού σε όλες τις εφαρμογές σας – αυτό ισχύει για το λογισμικό προστασίας από ιούς, τις εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα προγράμματα περιήγησης κ.λπ..

Συμβουλή # 5: Να είστε προσεκτικοί κατά την πρόσβαση στο δημόσιο WiFi

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι, όταν κάθεστε στο αγαπημένο καφενείο σας, έχετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας sites με δωρεάν Wi-Fi, κινδυνεύετε να έχετε κάποιον να παρακολουθήσει τα δεδομένα σας.

Το απροστάτευτο δωρεάν Wi-Fi είναι ένα σημείο αναπαραγωγής για χάκερ που μπορεί να παρακολουθήσει και να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Πριν συνδεθείτε στο δημόσιο Wi-Fi, απενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή σας. Αν είστε στο δημόσιο Wi-Fi, μην συνδεθείτε σε κάτι που απαιτεί κωδικό πρόσβασης, εκτός εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN.

Συμβουλή # 6: Προσέξτε τι γράφετε στα κοινωνικά μέσα

Ενώ τα κοινωνικά μέσα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, ιστοσελίδες όπως το Instagram, το Twitter, το Pinterest και το Facebook είναι ιδανικά για να ενημερώνονται και να ενημερώνουν τους φίλους σας για το τι κάνετε και πού πηγαίνετε. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία είναι χρυσός για εγκληματίες. Η αποδοχή φίλων που δεν γνωρίζετε προσωπικά θα μπορούσε να σημαίνει να δώσετε σε έναν χάκερ απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, όπου ζείτε και τι αγοράζετε / διαβάζετε / κάνετε. Yikes.

Συμβουλή # 7: Διαγράψτε τα ύποπτα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Έχετε λάβει ποτέ ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Οι πιθανότητες είναι, έχετε. Η πλειοψηφία των ανθρώπων γνωρίζει ότι αν λάβετε ύποπτους συνδέσμους ή συνημμένα από τυχαίους ξένους, δεν πρέπει να τα ανοίξετε και να τα διαγράψετε αμέσως. Ωστόσο, εάν λαμβάνετε ένα παράξενο συνημμένο ή σύνδεσμο από έναν φίλο, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Οι χάκερ συχνά στέλνουν επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό, χάρη στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα επαφών του θύματος. Αν ποτέ λάβετε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν φίλο, πρέπει να το στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να του πείτε ότι είναι πιθανόν ένας χάκερ

Οι χάκερ συχνά στέλνουν επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό, χάνοντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου και στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα επαφών του θύματος. Εάν λάβετε ποτέ ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν φίλο, πρέπει να το στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να του πείτε ότι έχουν πιθανώς χαραχτεί. Επιπλέον, πείτε τους ότι πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους και να ενεργοποιήσουν την ταυτοποίηση ASAP σε 2 βήματα.

Συμβουλή # 8: Μην συνδέετε παράξενα πράγματα στον υπολογιστή σας

Όχι μόνο το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εξαπλωθεί μέσω εικονικών μέσων – αλλά μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω υλικού! Οι χρήστες USB sticks, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ακόμη και smartphones δεν είναι απομονωμένοι από κακόβουλο λογισμικό. Το κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό BadUSB είναι ένα παράδειγμα. Πριν συνδέσετε οτιδήποτε στον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς από πού προήλθε και τι άλλο υπάρχει σε αυτό. Συνδέστε μόνο τα πράγματα από αξιόπιστες πηγές.

Συμβουλή # 9: Ποτέ μην χάνετε τη συσκευή σας

Έτσι, έχετε φορτώσει τον υπολογιστή και το smartphone με όλο το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας, αλλάξατε όλους τους κωδικούς πρόσβασης και ενεργοποιήσατε την επαλήθευση σε 2 βήματα. Αλλά τι συμβαίνει εάν χάσετε τον υπολογιστή σας ή το smartphone σας; Εάν χάσετε τη συσκευή σας, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι φωτογραφίες και τα προσωπικά σας δεδομένα θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια κάποιας που δεν έχει κανένα καλό.

Μην αφήνετε αυτό να σας συμβεί! Ο κωδικός πρόσβασης προστατεύει την οθόνη κλειδώματος σας, χρησιμοποιήστε μια έντονα χρωματισμένη θήκη για να μην μπορείτε να την χάσετε και να δημιουργείτε εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων σας. Ενεργοποιήστε τη θέση της συσκευής ή χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή αντιμετώπισης κλοπών τρίτου μέρους σε περίπτωση που συμβεί αυτό που είναι αδιανόητο. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πάντα να είστε προσεκτικοί σχετικά με το υλικό σας και ποτέ να το χάσετε, περίοδο.

Συμβουλή # 10: Μάθετε από πού κατεβάζετε τις εφαρμογές από

Για μέγιστη ασφάλεια, πραγματοποιήστε λήψη μόνο εφαρμογών από 100% αξιόπιστες πηγές – για παράδειγμα, το κατάστημα της Apple app ή το δημιουργό του ίδιου του λογισμικού. Κατά την εγκατάσταση εφαρμογών, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα δικαιώματα που τους δίνετε. Για παράδειγμα, αυτή η εφαρμογή διαχείρισης χρόνου χρειάζεται πραγματικά πρόσβαση στην κάμερα και τις επαφές σας?

Μια ακόμα εύκολη νίκη – βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής ή η συσκευή έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι εφαρμογές που έχουν ληφθεί πρέπει να ανοίξουν με το χέρι. Δεν θέλετε να κάνετε λήψη ενός εκτελέσιμου αρχείου και να το ανοίξετε αυτόματα στο μηχάνημά σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας!

Στο τέλος της ημέρας, η γνώση είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Η διατήρηση της καλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο απαιτεί ένα συνδυασμό φροντίδας του λογισμικού και του υλικού σας, και χρησιμοποιώντας κάποια καλή παλιά κοινή λογική.

Συμβουλή μπόνους! Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Η υψηλής αντοχής κρυπτογράφηση VPN προστατεύει όχι μόνο το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, αλλά και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τις συνομιλίες Skype, τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές και ό, τι κάνετε ή βλέπετε online – είτε είστε στο σπίτι, το γραφείο, το καφέ ή ταξιδεύετε στον κόσμο. Δώστε στον εαυτό σας κάποια πρόσθετη ανωνυμία με το ExpressVPN. Αφού συνδεθείτε με το ExpressVPN, όλα τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα και ακατανόητα!

Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στους οδηγούς προστασίας προσωπικών δεδομένων της ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map