Η έρευνα ExpressVPN αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται τελικά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Μια απεικόνιση ενός αετού που καλύπτει τα μάτια του.


Μια αντιπροσωπευτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε από την εταιρεία ExpressVPN και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Propeller Insights, παρήγαγε πολλά εκπληκτικά αποτελέσματα επιβεβαιώνοντας παράλληλα ορισμένες υποψίες του κλάδου και του κοινού.

Πάνω από 1.000 άτομα που εκπροσωπούν την ηλικία, το φύλο και τη γεωγραφική σύνθεση των Ηνωμένων Πολιτειών ρωτήθηκαν για τις εμπειρίες τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο και την τεχνολογία στο διαδίκτυο.

Η χρήση VPN είναι υψηλή

Στην έρευνα, 29,3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή ένα δίκτυο μεσολάβησης. Οι λόγοι για τη χρήση του VPN είναι πολλαπλοί αλλά εμπίπτουν σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Για πρόσβαση στο περιεχόμενο

Μεταξύ αυτών που χρησιμοποίησαν ένα VPN, το 26,7% το χρησιμοποιεί για πρόσβαση στο εταιρικό ή ακαδημαϊκό τους δίκτυο, το 19,9% για πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή τους και το 16,9% για την καταστρατήγηση της λογοκρισίας.

Για να αποφύγετε την επιτήρηση

Οι πιο δημοφιλείς λόγοι για τη χρήση ενός VPN σχετίζονται με την παρακολούθηση, ενώ το 41,7% των ερωτηθέντων θέλει να προστατεύσει από τις τοποθεσίες που βλέπουν το IP τους, 26,4% για να αποφύγουν τη συλλογή πληροφοριών από τον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) και το 16,6% κυβέρνηση.

Για να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Πάνω από το 50% χρησιμοποιεί VPN για προστασία από απειλές ασφαλείας, με τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση δημόσιου Wi-Fi (50,8%) και χάκερς (51,1%) να είναι εξίσου καλοί λόγοι για τους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα VPN.

Οι άνθρωποι πιστεύουν στις κινητές τους συσκευές

Οι άνθρωποι γενικά έχουν εμπιστοσύνη στα κινητά τηλέφωνά Μόνο το 30,5% των χρηστών του Android είναι “καθόλου” ή “όχι πολύ” βέβαιοι στις συσκευές τους. Το iOS είναι ελαφρώς καλύτερο, ενώ το 27,4% των χρηστών εκφράζει έλλειψη εμπιστοσύνης.

Οι χρήστες ανησυχούν λιγότερο για τη μετάδοση της τοποθεσίας τους από ό, τι οι λέξεις τους: Οι χρήστες είναι πολύ πιο πιθανό να αφήσουν τις εφαρμογές στα τηλέφωνά τους ή τα tablet να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία τους (78,7%) από ότι χρησιμοποιούν το μικρόφωνο (58,9%)..

Οι χρήστες των έξυπνων συσκευών φοβούνται τις αδράνειες

Συσκευές που είναι, πέραν της κύριας λειτουργικότητάς τους, δικτυωμένες και εξοπλισμένες με αισθητήρες όπως κάμερες ή μικρόφωνα γενικά περιγράφονται ως “έξυπνοι”.

Ως μέρος της λειτουργικότητάς τους (γνωστό ή άγνωστο στον χρήστη), επικοινωνούν συχνά με τον κατασκευαστή και αποστέλλουν δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές. Μερικοί μπορεί επίσης να ελέγχονται εξ αποστάσεως από τους τρίτους χρήστες και ενδεχομένως μη εξουσιοδοτημένους, εάν δεν είναι σωστά συνδεδεμένοι.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24,8%) των ερωτηθέντων ερωτηθέντων δεν κατέχουν καθόλου έξυπνες συσκευές, ενώ σχεδόν όλοι (24,4%) απενεργοποιούν πάντα τα μικρόφωνα των συσκευών τους αν δεν τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, το ένα πέμπτο (21,2%) λέει ότι πάντα αφήνουν το μικρόφωνο.

Οι αριθμοί είναι παρόμοιοι για τη χρήση της κάμερας. Με αυτά τα στοιχεία, μαζί με τον αριθμό των ατόμων που είτε δεν γνωρίζουν εάν οι συσκευές τους διαθέτουν μικρόφωνο είτε σπάνια το απενεργοποιούν (29,6%), θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι περίπου το ήμισυ του πληθυσμού δεν εκτιμά την ιδιωτικότητα. Ωστόσο, το 85% λέει ότι είναι εξαιρετικά (24,7%), πολύ (23,4%) ή κάπως (28,0%) ανησυχούν για έξυπνες συσκευές που παρακολουθούν τις προσωπικές τους συνήθειες.

Αλλά πολύ περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για να πάρουν χάκερ. Μόνο το 19,4% δεν ανησυχεί μήπως ένας cyberattacker μπορεί να καταλάβει και να αναλάβει αποτελεσματικά τον έλεγχο των έξυπνων οικιακών συσκευών, ενώ το 50,5% είναι “εξαιρετικά” ή “πολύ ανησυχητικό”.

Η Google υποκινεί τον κατασκοπευτικό φόβο

Οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν τόσο πολύ για την καταδίκη της κυβέρνησής τους, όπως συχνά υποτίθεται. Μεταξύ των ερωτηθέντων, 15,9% λένε ότι φοβούνται την επιτήρηση του FBI και μόνο το 6,4% φοβούνται ότι η NSA θα τους κατασκοπεύσει.

Οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για τη συλλογή πληροφοριών από τους ISP (23,2%) και το Facebook (20,5%). Η κατασκοπεία της Google προκαλεί περισσότερη ανησυχία στους ανθρώπους (5,9%) από ό, τι οι εργάτες (2,6%) ή τα μέλη της οικογένειας (5,1%).

Το Facebook θέλει αξίζει τον κόπο

Η έρευνα δείχνει ότι το 46,7% των ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται ότι το Facebook θέλει να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του πολιτικού προσανατολισμού, ελαφρώς μικρότερο από το 49,2% που δεν ανησυχούν για τον γνωστό σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Κυβερνητικές παρεμβάσεις και πολιτική

Η ουδετερότητα του δικτύου εξακολουθεί να είναι δημοφιλής (70% περισσότερο ερωτηθέντες το υποστηρίζουν μάλλον όχι), αλλά 51,4% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να σχηματίσουν γνώμη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 82,9% πιστεύει επίσης ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να θεσπίσει νόμους που θα απαιτούν από τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν άδεια πριν συλλέξουν προσωπικά δεδομένα. Ακόμη περισσότερο, το 85,2% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξουν πρόστιμα για εταιρείες που χάνουν τα δεδομένα των χρηστών και το 90,2% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω πρόστιμα σε περίπτωση κατάχρησης των δεδομένων. Από τους ερωτηθέντες, το 47,4% πιστεύει ότι το Κογκρέσο πρέπει να φτάσει μέχρι και να διαλύσει το Facebook και το Google.

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν νόμους που θα απαιτούσαν πλατφόρμες πορνογραφίας για να επιβεβαιώσουν ότι οι χρήστες είναι άνω των 18 ετών πριν τους αφήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο, όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μπλοκ περιεχομένου δεν υποστηρίζουν με πλειοψηφία, αλλά εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στο 42,3%.

Κοιτάζοντας μπροστά, όταν ρωτήθηκε ποιοι Δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι 2020 Αμερικανοί εμπιστεύονται να προστατεύσουν τα ηλεκτρονικά τους δεδομένα, σημείωσε ότι ο υπερασπιστής της ιδιωτικής ζωής Bernie Sanders πήρε το 26%.

 • Το 26% δήλωσε ο Bernie Sanders
 • 24% δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
 • 13% δήλωσε ο Beto O’Rourke
 • Το 12% δήλωσε η Elizabeth Warren
 • 10% δήλωσε ο Kamala Harris
 • 9% δήλωσε ο Cory Booker

 
Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε ποιοι Δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι Αμερικανοί 2020 εμπιστεύονται περισσότερο για να διατηρήσουν ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο, ο Bernie Sanders ξεπέρασε την έρευνα.

 • 29% είπε ο Bernie Sanders
 • Το 20% δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
 • 13% δήλωσε η Elizabeth Warren
 • Το 12% δήλωσε ο Beto O’Rourke
 • 12% δήλωσε η Kamala Harris
 • 10% δήλωσε ο Cory Booker

Οι Αμερικανοί νοιάζονται για την ιδιωτικότητά τους

Σε αντίθεση με τις κοινές υποθέσεις, οι Αμερικανοί λαμβάνουν πραγματικά και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις εισβολές τους στην ιδιωτική ζωή.

Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν ανησυχούν για την κυβέρνηση, αλλά μάλλον ISP και εταιρείες κοινωνικών μέσων. Υπάρχει επίσης συντριπτική υποστήριξη για τον περιορισμό της ικανότητας των τεχνολογικών εταιρειών να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα, με μερικούς να φθάνουν μέχρι να επιδιώξουν περισσότερα φίλτρα περιεχομένου και περιορισμούς ηλικίας.

Δείτε τα ακατέργαστα δεδομένα εδώ.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map