Κλοπή από τον ουρανό: Θα μπορούσε κλοπή δεδομένων κυττάρων να σας επηρεάσει;


Τώρα που τα smartphones είναι παντού, είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο αξιόλογα είναι πραγματικά. Όταν παίρνετε μια στιγμή να σκεφτείτε τα πάντα που μπορεί να κάνει ένα έξυπνο τηλέφωνο – από την οργάνωση του βιβλίου διευθύνσεών σας έως τη φροντίδα του τραπεζικού σας λογαριασμού – είναι σχεδόν πέρα ​​από την πεποίθηση.

Αλλά όλες οι λειτουργίες που υπάρχουν στις μικρές συσκευές τσέπης μας εξαρτώνται από τα δεδομένα. Δυστυχώς, αυτές οι ασύρματες, συνεχώς συνδεδεμένες συσκευές είναι επίσης εκεί όπου η ασφάλεια των δεδομένων σας διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Απλά ρωτήστε την NSA.

Τα Dirtboxes κάνουν μια βρώμικη δουλειά

Σύμφωνα με το περιοδικό The Wall Street Journal, η NSA εκτελεί ένα μυστικό έργο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη της Cessna για να παρακολουθεί δεδομένα που μεταδίδονται από κινητά τηλέφωνα και ασύρματες συσκευές.

Τα αεροπλάνα, που αναφέρονται με την πάροδο του χρόνου ως “dirtboxes”, είναι εξοπλισμένα με συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται πύργους κινητών τηλεφώνων. Αυτοί οι ψεύτικοι πύργοι λαμβάνουν όλα τα εισερχόμενα δεδομένα εντός ενός δεδομένου εύρους – και γι ‘αυτό ακριβώς δημιουργούν ένα περίπλοκο ζήτημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ευχαριστημένοι με την ιδέα ότι οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες πρέπει να παραιτηθούν από το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Η παρακολούθηση των κλήσεών τους επιτρέπει τη συλλογή και ανάλυση σημαντικών στοιχείων, την πρόληψη του εγκλήματος και τη στήριξη δικαστικών διαδικασιών.

Αλλά όταν ένα «dirtbox» πετάει στον ουρανό, δεν συλλέγει στοχοθετημένα σύνολα δεδομένων – αρπάζει όσο μπορεί. Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, τα ανεπιθύμητα δεδομένα απορρίπτονται στη συνέχεια.

Αυτή η γενική προσέγγιση της συλλογής πληροφοριών είναι παράνομη. Φυσικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται ότι υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε η USA Today ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει ολόκληρο τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η παρακολούθηση έγινε εύκολη

Θα ήταν φυσικό να υποθέσουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι αναμφίβολα ανασφαλισμένα, δεδομένου ότι τα δεδομένα μεταδίδονται ανοικτά μέσω του αέρα. Όμως, ενώ τα κινητά τηλέφωνα μεταδίδουν ασύρματα δεδομένα, παρεμποδίζοντας το ασύρματο σήμα είναι δύσκολο.

Με το σχεδιασμό, το Bluetooth είναι ένας εύκολα εντοπίσιμος τύπος ραδιοφωνικού σήματος και είναι σχετικά εύκολο να το παρακολουθήσετε. Ωστόσο, οι περισσότερες συσκευές περιορίζουν την πρόσβαση δεδομένων που είναι διαθέσιμη μέσω συνδέσεων Bluetooth, καθιστώντας το για τους περισσότερους από εμάς αμελητέο.

Αντίθετα, είναι πολύ πιο περίπλοκο να παρεμποδίζουμε ένα σήμα 4G, 3G ή GPRS. Η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι ακριβώς αυτή που φέρεται να χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών – προσποιούνται ότι είναι πύργος κινητού τηλεφώνου. Στην πραγματικότητα, όταν μιμείται ένα πύργο κινητού τηλεφώνου, ακόμη και η κρυπτογράφηση δεδομένων δεν θα βοηθήσει.

Αυτό απαιτεί μια επένδυση χρόνου και χρήματος στην έρευνα και την ανάπτυξη. Σημαίνει την οικοδόμηση μιας φυσικής συσκευής αρκετά έξυπνης ώστε να ξεγελάσει τα κινητά τηλέφωνα για να κάνει ανοικτές συνδέσεις.

Αλλά μόλις ο πύργος απομιμήσεως είναι έτοιμος να λειτουργήσει, η συλλογή δεδομένων κλήσεων είναι εύκολη. Η τρομακτική αλήθεια είναι ότι οι εγκληματίες έχουν αρκετό για να κερδίσουν από την παρεμπόδιση των δεδομένων σας ότι η ανάπτυξη ενός ψεύτικου πύργου αξίζει την επένδυση.

Προστατεύστε τα δεδομένα κινητού τηλεφώνου σας

Ενώ η σύνδεση με έναν ψεύτικο πύργο κινητού τηλεφώνου αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα δεδομένα σας, δεν υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι από εμάς καθημερινά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται με ασφάλεια στη συσκευή σας.

Η μεγαλύτερη απειλή από όλα είναι τα δεδομένα που στέλνουμε μέσω του Διαδικτύου. Μετά από όλα, όταν πηγαίνετε στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ή να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο, περνάτε πληροφορίες μέσω μιας αλυσίδας διαφορετικών διακομιστών – όχι όλοι τους εξασφαλίζονται και επαληθεύονται. Αφήνετε ένα ίχνος παντού που πηγαίνετε και όλα τα δεδομένα που μοιράζεστε είναι δυνητικά εκτεθειμένα.

Τέλος, θυμηθείτε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παραβιάσεων δεδομένων κινητού τηλεφώνου δεν προέρχεται από τη μετάδοση καθόλου. Είναι όταν το ακουστικό παραδίδεται σε έναν εγκληματία.

Για να προστατεύσετε από σωματική κλοπή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επωφεληθεί από οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας επί του σκάφους, όπως κωδικούς πρόσβασης, κρυπτογράφηση και απομακρυσμένα στοιχεία σκουπίσματος. Εάν πουλάτε τη συσκευή σας, επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλογές για να αφαιρέσετε πλήρως τα δεδομένα σας.

Και ό, τι κάνετε με τη συσκευή σας – είτε στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πραγματοποιείτε κλήσεις είτε περιηγείστε στον ιστό – πάντα γνωρίζετε τις ασύρματες συνδέσεις που ανοίγετε και τα δεδομένα που στέλνετε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map