Pirate στην τσέπη σας: Το μέλλον των κλεμμένων μέσων;

Το μέλλον της επιγραμμικής πειρατείας: Meerkat και Periscope


Τα έξοδα καλωδιακής τηλεόρασης αυξάνονται, και η τιμή μιας νύχτας στις ταινίες – μόλις εστιάσετε στο φυσικό αέριο, το ποπ κορν, τα ποτά και τα εισιτήρια – είναι συχνά κάτι περισσότερο από ένα πολυτελές δείπνο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται προς τη ροή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών υπηρεσιών για να αποκτήσουν ό, τι θέλουν, όταν θέλουν. Και ενώ ο Motley Fool σημειώνει ότι οι υπερεκτερεύουσες υπηρεσίες συνεχούς ροής αυξάνονται, η πειρατεία στα μέσα ενημέρωσης εξαντλείται επίσης. Τώρα, το δημοφιλές δίκτυο HBO έχει θέσει τα βλέμματά του σε αυτό που ορισμένοι καλούν το “μέλλον της online πειρατείας”: Το smartphone σας.

Δικός σου ή τους?

Ετσι δουλευει. Οι εφαρμογές ζωντανής ροής όπως το Meerket και το Periscope που ανήκουν στο Twitter επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράφουν ό, τι θέλουν χρησιμοποιώντας τη βιντεοκάμερα στο smartphone ή το tablet τους. Αυτή τη στιγμή, το Periscope είναι διαθέσιμο μόνο στους χρήστες του iDevice, ενώ το Meerkat έχει κάνει το άλμα στο Android. Όποιος κατεβάζει μία από αυτές τις εφαρμογές ζωντανής ροής, μπορεί να παρακολουθήσει ό, τι άλλοι χρήστες εκπέμπουν – αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι από έναν ατελείωτο βρόχο βίντεο γάτας σε ταινίες με κακόβουλη ταινία ή τηλεοπτικές εκπομπές πρώτης προβολής. Η μεγάλη διαφορά; Το Periscope διατηρεί τα livestreams για 24 ώρες μετά τη μετάδοσή του, ώστε περισσότεροι χρήστες να μπορούν να παρακολουθήσουν.

Αυτή η εξοικονόμηση ροής, ωστόσο, έχει HBO όλα στριμμένα. Γιατί; Επειδή κατά τη διάρκεια του επεισοδίου του παιχνιδιού Thrones στις 12 Απριλίου, εκατοντάδες χρήστες παρακολουθούσαν την εκπομπή στο Periscope – και εκατοντάδες ρέματα σώθηκαν. Σύμφωνα με την Washington Post, η HBO έστειλε μια σειρά ειδοποιήσεων κατάπαυσης στον Periscope, ζητώντας να αφαιρέσουν το παράνομο περιεχόμενο. Το δίκτυο περιγράφει το Periscoping ως “μαζική παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων”, παρόλο που ο αριθμός των χρηστών που παρακολουθούν ζωντανές ροές δεν έφτασε κοντά στο σύνολο εκείνων που διαπράττουν την πιο οικεία έκδοση της διαδικτυακής πειρατείας μέσων – τη λήψη ολόκληρων εκπομπών και ταινιών από ιστοτόπους που βασίζονται σε torrent. Γιατί λοιπόν οι υπηρεσίες ζωντανής ροής έχουν τους παραδοσιακούς παρόχους μέσων που τρέχουν φοβισμένοι?

Προηγούμενη πειρατεία

Ο πρώτος φόβος τους επικεντρώνεται στο περιεχόμενο. Σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων της ψηφιακής χιλιετίας, πλατφόρμες όπως το Periscope και το Meerkat δεν είναι υπεύθυνες για τίποτα που αναρτάται ή μεταδίδεται από τους χρήστες. Εντούτοις, υποχρεώνονται να αποσύρουν αυτό το περιεχόμενο κατόπιν αιτήματος των κατόχων δικαιωμάτων. Αλλά τι συμβαίνει όταν παίρνετε περιεχόμενο από την εξίσωση, όταν ρέματα αποθηκεύονται προσωρινά ή καθόλου?

Αυτό οδηγεί στο δεύτερο φόβο τους: Προσβασιμότητα. Ενώ ο αριθμός των χρηστών που παρακολουθούν κανάλια Periscope είναι ένα κλάσμα αυτών που κατεβάζουν πλήρη αρχεία κινηματογραφικών ταινιών, ο “μέσος” χρήστης δεν θα βρεθεί σε ένα torrent site και θα πληρώσει ευτυχώς για το καλώδιο αν σημαίνει ότι θα παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές κάθε εβδομάδα . Το smartphone στην τσέπη τους, ωστόσο, προσφέρει μια εναλλακτική λύση: Ελέγξτε τη ζωντανή ροή κάποιου από μια ταινία που πραγματικά ήθελε να δείτε ή ένα επεισόδιο που σας λείπει. Γιατί να μην παρακολουθήσετε μια ζωντανή ροή κατά τη διάρκεια της μετακίνησης σας ή όταν είστε διακοπές, αντί να γράψετε την εκπομπή για αργότερα προβολή; Με απλά λόγια, το περιεχόμενο κατά παραγγελία είναι κακά νέα για τους παραδοσιακούς παρόχους.

Πάταξη

Τι θα κάνουν γι ‘αυτό; Η HBO ξεκίνησε το πάρτι με τις ειδοποιήσεις κατάργησης, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί. Καθώς το περιεχόμενο εξαφανίζεται από ιστότοπους και εφαρμογές, οι παραγωγοί θα βρουν έναν νέο στόχο: Χρήστες. Αυτό συμβαίνει ήδη σε μέρη όπως η Αυστραλία, όπου ο Dallas Buyers Club (DBC) αγωνίστηκαν και τους δόθηκε άδεια να αποκτήσουν διεύθυνση IP και προσωπικά δεδομένα σχετικά με τους χρήστες που φιλοξένησαν την ταινία τους για λήψη σε περιοχές torrent προκειμένου να στείλουν προειδοποιητικές επιστολές.

Η απάντηση? Έχετε κάποιες επιλογές. Υπάρχουν εφαρμογές όπως το Popcorn Time, ένας πελάτης BitTorrent ανοιχτού κώδικα που περιγράφεται ως το “Netflix of Pirating”. Για πολλούς χρήστες, όμως, ο σκοπός τους δεν είναι να πειρατούν, αλλά περιστασιακά να παρακολουθούν ζωντανά ρεύματα που βρίσκουν ενδιαφέροντα – και αν αυτά συμβαίνουν να είναι εκδηλώσεις πρώτης προβολής ή νέες ταινίες, έτσι να είναι. Εδώ, μια αυτόνομη υπηρεσία VPN παίρνει περισσότερη πρόσφυση. καθώς οι παραγωγοί των μέσων ενημέρωσης μηδενίζουν τα smartphones και τα δισκία ως το μέλλον της πειρατείας, αξίζει να μοιάζουμε με έναν έμπορο αντί να ανεβάζουμε το Jolly Roger.

Προτεινόμενη εικόνα: Mallette Linnaea / Public Domain Pictures.net

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map