Xifrat de dades: una guia completa


La protecció de les vostres dades és ara més important que mai. Seguiu llegint per obtenir informació sobre les diferents maneres de xifrar les vostres dades i sobre com mantenir-les segures.

En l’edat de la informació, la transferència de dades a través de canals digitals s’ha convertit en una part de la norma, ja que contribueix a facilitar la feina i a reduir els costos del viatge. Tot i això, aquest nou mètode de transferència d’informació ha provocat un nou problema, que és la filtració d’informació. La transferència de dades requereix alliberar-la a Internet, on hi ha el risc d’interceptar les dades. La solució a aquest risc és Xifrat de dades. Sens dubte, aquest és un tema molt ampli, però, en aquest article, coneixereu els fonaments bàsics del xifrat de dades, els diferents mètodes de xifrat de dades requerits en diferents configuracions i els principals tipus de xifratge utilitzat avui en dia..

Què és el xifrat de dades?

És el procés de escrivint dades útils en un altre codi o forma, que no es pot llegir a l’ull d’un espectador de tercers, de manera que només els que tinguin la contrasenya o que tinguin una clau secreta, també coneguda com a clau de desxiframent, puguin llegir-la. Les dades xifrades poden ser en trànsit, en moviment per correu electrònic i a través de navegadors o altres canals digitals, o bé en repòs, emmagatzemats en bases de dades.

Aquest procés depèn d’una altra fase que es desxifra. El desxiframent és el desgranatge correcte de les dades xifrades pel receptor, utilitzant la clau secreta de desxiframent. Si no es pot aconseguir, el procés de xifratge és inútil per al receptor, ja que no podran llegir les dades.

Actualment, el xifrat és un dels processos de seguretat de dades més efectius que fan servir les organitzacions.

Un cop ocorregut el xifratge, es produeix una nova forma de text diferent de les dades originals i es fa servir aquest text xifrat de text. Aquest procediment per si mateix no impedeix la interceptació per part de parts no desitjades, sinó que ho fa fa que la festa pugui llegir el missatge real, -també es coneix com el text sencer. Actualment, el xifrat és un dels processos de seguretat de dades més efectius que fan servir les organitzacions. Hi ha diferents mètodes utilitzats per xifrar les dades: pot ser amb un mètode simètric que segueix un estàndard específic de xifrat de dades (DES), un mètode asimètric, o algorismes de commutació i claus..

El mètode simètric de xifrat de dades

El xifratge simètric és un tipus de criptografia en què una de les tasques té com a tasques de remenar i desmuntar les dades. Aquesta clau única es comparteix entre els membres d’un grup limitat per xifrar i xifrar les dades que s’intercanvien entre els seus membres. Els algorismes més populars utilitzats per a l’encriptació de dades simètrica inclouen l’estàndard de xifrat de dades (DES), que utilitza claus de 56 bits, Triple DES (que utilitza l’algorisme DES tres vegades amb diverses tecles); i la Estàndard de xifrat avançat (AES), adequat per transferir i emmagatzemar dades de forma segura. Aquest mètode s’utilitza en combinació amb el mètode asimètric per formar un tipus específic de xifrat de dades transparent.

El mètode de xifrat asimètric de dades

El xifrat asimètric és un mètode relativament nou, en comparació amb el xifrat simètric. Aquest mètode fa servir dues claus diferents per combinar un text sencer: una clau pública i una secreta. S’utilitza principalment el xifrat asimètric en mitjans de comunicació quotidians, sobretot a través d’Internet. Moltes vegades aquest procés es fa mitjançant un programari de xifrat de dades per ajudar a evitar els impediments tècnics presentats al gran públic per tal de fer l’aplicació del mètode el més fàcil possible. És molt important comprendre que en el xifratge simètric, qualsevol persona amb la clau secreta correcta pot descodificar el missatge i és per això que el xifrat asimètric fa servir dues claus diferents per augmentar la seguretat..

Mètode d’encriptació de dades i algorismes d’intercanvi de claus

xifratge de dades amb finalitats de seguretat

Basat en la definició de xifrat de dades, no només es restringeix a ocultar dades en un text remenat. El colpejat és un tipus de xifratge que rascola un text amb la finalitat de verificar el contingut de les dades, no ocultant les dades en si. Aquest tipus de xifratge s’utilitza per protegir la transferència de fitxers i programari de grans dimensions que es proposen per a la descàrrega pels editors i assegurar-se que arriba al receptor sense canvis. L’algorisme d’intercanvi de claus s’utilitza per intercanviar claus secretes amb una part desconeguda en una fórmula especificada. Aquest mètode no implica l’intercanvi d’informació; el seu principal propòsit és crear una clau secreta que es pugui utilitzar posteriorment.

Algorismes de xifrat de dades

Un algorisme és un regla precisa (o conjunt de regles) que especifica com resoldre un problema. Al xifrat de dades també hi ha regles que s’han de seguir i aquestes regles es diferencien segons el mètode de xifratge escollit i la finalitat del procés en si mateix..

Aquests algorismes proporcionen confidencialitat i asseguren les principals iniciatives de seguretat.

Aquests algorismes proporcionen confidencialitat i asseguren iniciatives de seguretat claus, inclosa la verificació d’un missatge’s origen, aportació de la prova de que un missatge’Els continguts no s’han modificat durant el camí i la prova que l’enviador del missatge realment l’ha enviat, no ho ha fet’no provenen d’una font desconeguda. Els algorismes de xifrat de dades automatitzen el procés de xifrat i desxifrat durant la transferència de dades d’una forma específica.

Hi ha una infinitat d’algorismes utilitzats per al xifrat de dades, però, alguns són més populars que d’altres, a saber:

 1. Standard Encryption Data (DES), que és un algorisme de xifratge més sovint utilitzat per xifrar pins en màquines ATM i en xifrat de contrasenyes UNIX.
 2. Estàndard de xifrat avançat (AES)
 3. Espadana
 4. Twofish
 5. IDEA
 6. MD5
 7. SHA-1
 8. HMAC

Aquests algoritmes funcionen de maneres diferents i tenen les seves pròpies qualitats i casos d’ús on es poden aplicar. Alguns (per exemple, SHA-1 i MD5) són molt similars (SHA-1 ofereix seguretat millorada).

Estàndard de xifrat de dades (DES)

DES és un xifrat de bloc de claus simètriques. Inicialment va ser publicat per l’Institut Nacional de Normes i Tecnologia i després d’això, DES es va convertir en una aplicació d’un Feistel Cipher. La mida de cada bloc és de 64 bits, però no totes les seves unitats estan actives (8 dels 64 bits de la clau no l’utilitzen l’algorisme). DES ara s’ha convertit en Triple DES o 3DES, que és un mètode més segur de xifrat, ja que xifra les dades tres vegades seguides i utilitza una clau diferent com a mínim en una de les operacions..

Xifrat de dades transparents

Xifrat de dades transparent (TDE) es va desenvolupar amb SQL Server 2008, i també està disponible en sistemes de gestió de bases de dades Oracle. És un mètode de xifrat que assegura les dades bàsiques de la base de dades. El mètode de xifratge assegura les dades escorcollant els fitxers subjacents de la base de dades, no les dades en si mateix. D’aquesta manera s’evita que les dades es pirateixin i es duplicin en un altre servidor; Per accedir als fitxers que necessiteu tenir el certificat de xifrat original i una clau específica. El xifrat real de la base de dades es fa a nivell de pàgina.

Una pàgina, en aquest cas, fa referència a la unitat d’emmagatzematge de dades del servidor (no una pàgina web). Una pàgina en un servidor SQL és petita (8KB de mida). Com que TDE protegeix / xifra l’estructura de la base de dades, es considera un mètode de xifratge en repòs. L’objectiu principal d’aquest mètode és la transparència. Això significa que el mètode de rastreig és transparent per als usuaris autoritzats de la base de dades; no han de crear cap instrucció especial d’ordinador ni canviar configuracions complexes per llegir el missatge. Un bon exemple del món real és el d’un tema clau.

Programari de xifrat de dades

programari de xifrat de dades

El programari de xifrat de dades és un aplicació de seguretat que permet rastrejar i desgranar dades en repòs o en trànsit. Permet el xifrat del contingut d’un objecte de dades, fitxer, paquet de xarxa o aplicació de manera que aquest usuari o hackers no autoritzats siguin segurs i no visualitzables. El programari de xifrat xifra dades o fitxers treballant amb un o més algorismes de xifrat. Hi ha molts programes fantàstics de xifrat de dades disponibles (alguns són versions gratuïtes, d’altres ofereixen un període de prova, mentre que d’altres s’han de pagar), que inclou Veracrypt, Axcrypt i Bitlocker..

El xifrat de dades no és perfecte

Tot i que hem après sobre el funcionament de la seguretat de dades, és important tenir en compte que no és perfecte. Sempre hem de ser prudents amb la manera de manejar-ne qualsevol. El fet que existeixi un programari que ajudi a xifrar les dades no vol dir que no estigueu completament en risc. No obstant això, no us desanimem perquè si utilitzeu un autèntic programari de xifratge i seguiu les instruccions fins al moment, les vostres dades són més segures. Observeu com vam dir “més segur” i no ‘totalment segur’. El futur del xifrat de dades és brillant i només millorarà.

Implementació de la seguretat en el xifrat de dades

Després de conèixer les tècniques del xifrat de dades, us podríeu preguntar com s’aplica tot això a la nostra vida diària. Hi ha quatre maneres principals d’implementar el xifratge per obtenir dades compartides:

 1. Autenticació: No només l’encriptació protegeix les dades, sinó que també ajuda a identificar l’autenticitat de l’usuari, sobretot en cas de compartir públic. Per exemple, quan visiteu un lloc web, el certificat SSL demostra que esteu connectat al servidor adequat, cosa que pot ajudar a combatre el phishing. La identitat en qüestió no és de l’usuari, sinó de la clau criptogràfica d’aquest usuari.
 2. No repudi El xifrat també ajuda amb els usuaris e-commerce o aplicacions financeres. El xifratge ajuda a determinar si un usuari va emprendre una determinada acció sobre les dades. Per exemple, si un client del banc local sol·licita una transferència de diners a un altre compte, el banc pot demostrar que la transacció no va ser autoritzada per l’usuari durant el mes..
 3. Confidencialitat: Amb les filtracions d’informació a tot arreu, és molt preocupant mantenir les dades privades. El xifratge garanteix el secret.
 4. Integritat: El xifrat també ajuda a garantir que les dades no es vegin alterades o visualitzades durant el trànsit o l’emmagatzematge.

Pensaments finals

El xifrat de dades, per a aquells que són nous al terme, és un procés desagradable i complex i pot ser molt descoratjador. Tot i això, ara és molt fàcil el xifrat de dades per a la vostra organització gràcies a la disponibilitat de diversos programes i mètodes de xifrat d’alta qualitat. Tot el que heu de fer és subcontractar aquest aspecte de l’organització al vostre programa d’elecció i aquest programari permetrà als vostres empleats continuar compartint mentre etiqueta, identifica i classifica riscos potencials que puguin causar pèrdues de dades. No oblideu triar un programari de prevenció de pèrdues de dades més alt que ofereix el xifrat de dades amb correu electrònic i control d’aplicacions, de manera que podreu estar segur que les vostres dades siguin segures..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map