Cili është bllokuesi më i mirë që shfaqet? Ne i vendosëm 12 në provë

reklamë popup
Të gjithë urrejnë reklamat që shfaqen, duke i bërë bllokuesit që shfaqen një aplikim i shkathët për përdoruesit e internetit. Megjithëse shumica e uebfaqeve tani përdorin forma të tjera të reklamave, ju do të gjeni akoma murtaja të pop-ve në shumicën e qosheve të internetit. Në disa raste, faqet e internetit të infektuara me malware po shërbejnë reklama popup pa dijeninë e pronarëve të tyre. Dhe në rastet më të këqija, ato shfaqje të rastësishme mund të mos jenë rezultat i planifikimit të dobët të reklamave, por një pjesë e reklamave me qëllim të keq që krijojnë reklama që shfaqin në kompjuterin tuaj.


Fundi i xhehenemit mund të jetë plotësisht i kënaqshëm – dhe çuditërisht i thjeshtë. Ekzistojnë një numër bllokuesish që shfaqen dhe reklamohen atje që do të sigurohen që përvoja juaj e shfletimit në internet të jetë sa më seamless (dhe më pak e bezdisshme) sa të jetë e mundur. Do të gjeni bllokues të ndryshëm të shfaqur të disponueshëm për çdo shfletues në internet, me shumë që mbulojnë të gjithë shfletuesit e internetit atje.

Bllokuesit më të mirë të reklamave në popup për vitin 2019

Bazuar në testimin e softuerit tonë me shumë pika, 12 bllokuesit e mëparshëm falas, japin rezultatet më të mira për konsumatorët:

 1. Google Chrome
 2. Microsoft Edge
 3. Internet Explorer
 4. Firefox
 5. operë
 6. AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 7. AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 8. Badger privacy (Chrome)
 9. Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Vetëm Windows OS)
 10. Smart Popup Blocker (Internet Explorer; Vetëm Windows OS)
 11. Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Vetëm Windows OS)
 12. uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Disa nga këta bllokues që shfaqen do të bllokojnë gjithashtu reklama të rregullta në faqe. Shumë prej tyre janë të integruar në shfletuesin e internetit që tashmë po përdorni dhe thjesht duhet të aktivizohen ose të keni rregulluar cilësimet për të punuar siç duhet. Le të shqyrtojmë më shumë këto opsione në detaje.

Bllokuesi ynë i preferuar i shfaqjes: Opera
Shfletuesi Web i Operës

Ne kemi vënë në provë një pjesë të vogël të bllokuesve të reklamave dhe reklamave. Përmes testimit tonë, zbuluam se bllokuesit e integruar të shfletuar në shfletuesit më të njohur të uebit kanë bërë punën më të mirë për të bllokuar popup-et. Shumica nuk përfshijnë veçoritë e bllokimit të reklamave. Sidoqoftë, nëse dëshironi të keni një bllokues të integruar dhe bllokues reklamash, shkoni me shfletuesin e Internetit Opera. Shfletuesi është i shpejtë, funksionon me më pak burime sesa Chrome, dhe ka një VPN të integruar, diçka që ne sigurisht e mbështesim në Comparitech.

Rëndësia e bllokimit të popup-it

Popullimi dhe bllokimi i reklamave janë më të rëndësishme sesa thjesht të heqësh qafe bezdisjen e shumë dakorduar të reklamave të tilla. Reklamat e të gjitha llojeve mund të jenë një rrezik sigurie.

Nëse po merrni shumë popup të padëshiruar, mund të nënkuptojë që keni instaluar adware, një lloj malware, të instaluar në sistemin tuaj. Ju mund të shpëtoni nga kjo mjaft lehtë. Udhëzuesi ynë për heqjen e malware dhe adware në kompjuterët Windows duhet t’ju ndihmojë të pastroni sistemin tuaj.

Reklamat normale në shumë faqe interneti të pasigurta gjithashtu mund të jenë një rrezik i virusit. Hakerët mund të përdorin reklama për të përhapur malware në sistemin tuaj. Kjo nuk është e padëgjuar ose e pazakontë, dhe madje i ndodhi edhe me Yahoo në 2015, kur një grup hakerash rrëmbyen reklama në shumë prej faqeve kryesore të Yahoo në një përpjekje për të përhapur malware.

Konsideroni një bllokues që shfaqet një domosdoshmëri absolute për sigurinë tuaj dhe mendjemadhësinë tuaj.

Dallimi në mes bllokimit të dritareve dhe bllokimit të reklamave

Jini të kujdesshëm për të konsideruar “bllokimin e dritareve” dhe “bllokimin e reklamave” të njëjtën gjë. Ato shpesh përdoren në mënyrë të shkëmbyeshme, por shumë site po ndjejnë majën e dhimbshme të adblockers.

Bllokuesit që shfaqen do të bllokojnë faqet e internetit nga dërgimi i ndonjë forme që shfaqet, ose do të ndalojnë reklamat e reklamave të reklamave të reklamave. Kjo mund të jetë gjithçka që ngarkon një popup, dhe jo vetëm reklamat. Disa uebfaqe në të vërtetë përdorin popup-e për qëllime të ligjshme, të tilla si për hyrje në zona të ndryshme të faqes në internet ose për të bërë pagesa. Në ato raste, ju mund të dëshironi të listoni disa faqe në internet që normalisht frekuentohen që përdorin popup jashtë reklamave por për qëllime të mira.

Megjithatë, bllokuesit e reklamave do të bllokojnë çdo reklamë në një faqe. Kjo do të përfshijë popup dhe reklama në faqe. Ndërsa reklamat në faqe janë buka dhe gjalpi i shumicës së faqeve të internetit, bllokuesit e reklamave kanë hedhur një pjesë të madhe të tërë ekonomisë së internetit në një çorape. Siç e vë në dukje Harvard Business Review:

“Debati për bllokimin e reklamave po polarizohet gjithnjë e më shumë. Ata që kundërshtojnë bllokimin e reklamave e krahasojnë atë me piraterinë e përmbajtjes, duke argumentuar se ekspozimi ndaj reklamave është çmimi që lexuesit duhet të paguajnë për përmbajtje falas. Ana tjetër e debatit kryesohet nga kompani që krijojnë softuer për bllokimin e reklamave, si dhe aktivistë të intimitetit në internet. Ata kritikojnë efektin e reklamave në përvojën e përdoruesit, por shqetësimi i tyre më i madh sillet rreth përcjelljes së sjelljes, një praktikë e përdorur nga shumë kompani reklamuese për të mësuar rreth interesave të përdoruesve bazuar në aktivitetin e tyre në internet. “

Në të vërtetë, bllokuesit e reklamave po vendosin një përmbajtje të madhe në përmbajtje falas në internet, pasoja më e madhe e padëshiruar e përdorimit të tyre. Kjo ka shkaktuar më shumë site që përdorin lidhje lidhëse ose referime (diçka që ne bëjmë këtu në Comparitech me raste), në mënyrë që të ndihmojmë në mbajtjen e dritave proverbiale. Kur përdorni bllokues reklamash, merrni parasysh falas ndikimin që mund të ketë në faqet e internetit që ju pëlqejnë të përdorni.

Ju mund të merrni parasysh listën e listave të disa vendeve që ju pëlqen, dinë dhe besoni, që përdorin reklamat. Këto reklama prodhojnë akoma të ardhura për ato faqe interneti, edhe nëse nuk klikoni në reklamë.

Vendosja e bllokuesve të shfaqjes në provë

Ne vendosëm të testojmë një grusht të madh bllokuesish që shfaqen në tregun e hapur. Disa ishin bllokuesit e integruar që vijnë me shfletues të popullarizuar në internet. Të tjerët janë programe të pavarura ose zgjerime të shfletuesit të uebit që ofrojnë disa përfitime të shtuara. Ne testuam të gjitha sa vijon:

Bllokuesit e integruar të shfaqur në shfletuesit e mëposhtëm:

 • Google Chrome
 • Microsoft Edge
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • operë
 • Netscape (thjesht shaka)

Aplikime dhe shtesa të palëve të treta:

 • AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 • AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 • Badger privacy (Chrome)
 • Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Vetëm Windows OS)
 • Smart Popup Blocker (Internet Explorer; Vetëm Windows OS)
 • Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Vetëm Windows OS)
 • uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Të gjithë bllokuesit që shfaqen u testuan duke përdorur dy metoda të ndryshme. E para ishte PopupTest.com. Uebsajti ofron 17 teste të ndara për metoda të ndryshme që shfaqen. Kjo përfshin 4 teste për popup të mirë, që duhet të ketë një bllokues efektiv të shfaqjes nuk bllok. Ne përjashtuam dy nga testet, pasi duket se ato dy faqe nuk po prodhonin asnjë mostër që shfaqet.

Metoda e dytë që kemi përdorur ishte me testin e reklamave amtare për reklamat në faqe dhe ato që shfaqen në faqet e internetit http://animefushigi.co/latest-anime/ (6 reklama në faqe, 2 popup) dhe një shfaqje e mirë e hyrjes nga Bungie.net. 

Ne japim rezultate për secilin bllokues që shfaqet:

 • Rezultati i PopupTest.com (nga 100)
 • Një rezultat i bazuar në popup të bllokuar nga animefushigi.co/latest-anime/ dhe të lejuar nga Bungie.net (-10 për lejimin e popup-it, +10 bllokimin e tij; +10 për lejimin e popup-it të mirë, -10 për bllokimin e tij; +10 për bllokimin e reklamës në faqe)
 • Një rezultat i bazuar në karakteristika shtesë, të tilla si listat e listave të bardha, bllokimin e reklamave në faqe dhe ndjekjen e filtrimit të cookie-ve (10 pikë për secilën veçori shtesë, pa rezultat maksimal). 

Këto rezultate janë të kombinuara për të krijuar një rezultat përfundimtar për çdo aplikacion bllokues bllokues / reklamues.

*Shënim: Bllokuesit e integruar që shfaqen kryesisht punojnë vetëm në popup, jo në reklama në faqe. Rezultati maksimal për këto për “popup amtare” ishte 20, ndërsa aplikacionet e palëve të treta të dizajnuara për të bllokuar të gjitha format e reklamave kishin një rezultat maksimal prej 90.

Rezultatet e testimit janë analizuar

Ju mund të keni vënë re se rezultatet e PopupTest.com ishin dyshimisht të ngjashme për bllokuesit e shfletuesit të internetit dhe bllokuesit e palëve të treta. Kur provuam, zbuluam se bllokuesit e integruar të shfletuesit të integruar dukeshin se bllokonin shfaqjet e provës që ne i përfshinëm, ndërsa aplikimet dhe shtesat e palëve të treta të gjitha i injoruan ato.

Arsyeja për këtë është për shkak të një përzierjeje se si funksionojnë popup-et, dhe si funksionojnë bllokuesit e integruar dhe të palëve të treta ndryshe. Ne besojmë se kjo është për shkak se bllokuesit e reklamave të palëve të treta kryesisht janë krijuar për të bllokuar në të vërtetë reklamat përmes IP ose filtrimit të domain. Ndërkohë, bllokuesit e integruar të popupit funksionojnë kryesisht duke mbyllur dritaret pa dallim.

Kjo shpjegon pse bllokuesit e palëve të treta nuk arritën të bllokojnë mostrat nga PopupTest, ndërsa ndërtesat i bllokuan ato me lehtësi. Ai zbret në përmbajtjen në faqe dhe metodën e përdorur. Ndërsa programet e palëve të treta kërkojnë përmbajtje, nëse nuk zbulojnë lidhje të jashtme në faqe ose në popup, ata nuk do t’i bllokojnë ato. Ndërkohë, disa popup nuk hapin dritare të reja nga shfletuesi i internetit, por janë reklama lundruese të JavaScript, të futura në kodin e faqes. Ndërsa ato nuk krijojnë faqe të ndara, bllokuesi i integruar i shfletuesit nuk funksionon.

Me përjashtim të Opera, bllokuesit e integruar të shfletuesit të integruar nuk janë thjesht i zgjuar, ndërsa bllokuesit e palëve të treta janë krijuar për të qenë më dallues, megjithëse ekziston një ndryshim në bazë të faktit nëse mundeni ose nuk mund t’i rregulloni cilësimet.

Bllokuesit e integruar të shfletuesit në internet të integruar

Jo të gjithë bllokuesit që shfaqen janë aplikacione të pavarura. Disa janë ndërtuar menjëherë në shfletuesit e internetit, shumica prej nesh tashmë po përdorin gjithsesi.

Google Chrome

simbol kromi

Google Chrome performoi në mënyrë të ngjashme me Firefox dhe Microsoft Edge. Kaloi të gjitha mostrat e PopupTest.com që u përpoqëm, përfshirë popup-et e mirë. Ajo dështoi në testin e reklamave vendase nga animefushigi.co/latest-anime/, duke mos arritur të bllokojë popup-et që shfaqen në faqe (të dyja kohën e duhur). Të gjitha reklamat, përfshirë një shfaqje të bezdisshme në fund të faqes, vazhduan të shfaqen. Ai kaloi testin e lindjes së mirë të popup nga Bungie.net.

Ju mund të shtoni përjashtime në bllokuesin e dritares së Google për të shtuar URL të besueshme. Shfletuesi gjithashtu përfshin një bllokues të cookie-tve gjurmues.

Bazuar në të tre provat, bllokuesi i dritares së integruar të Google është i mirë, por jo i jashtëzakonshëm. Nuk arrin të bllokojë reklamat e vërteta, megjithëse nuk do të gabojë të bllokojë ato të mirat.

Rezultati PopupTest.com: 100 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati kombëtar i popupit: -10

Rezultati i veçorive shtesë: 20

Total: 110

Firefox

Logoja e Firefox-it
Firefox ka një grup të kufizuar karakteristikash në bllokuesin e saj të reklamave të integruar. Ju mund të bllokoni popup-et dhe cookie-t të gjurmuesve, me veçorinë shtesë të faqeve të internetit të listave të bardha përmes përjashtimeve. Firefox kaloi mostrat e PopupTest.com, duke përfshirë popup-et e mira. Ajo nuk arriti të bllokojë mbjelljet e popupeve në animefushigi, por lejoi shfaqjen e mirë nga Bungie.net.

Bllokuesi i integruar në Firefox është po aq i dobishëm sa ai në Google Chrome. Ajo nuk do të bllokojë popup-et që dëshironi, por mund të mos bllokojë dritat që nuk dëshironi.

Rezultati PopupTest.com: 100 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati kombëtar i popupit: -10

Rezultati i veçorive shtesë: 20

Total: 110

Microsoft Internet Explorer
Internet Explorer

Edhe pse Microsoft tani kontrollon shfletuesin e tij Edge, ai ende përfshin IE në sistemet e tij më të reja operative. Bllokuesi i integruar i dritareve të integruara të IE-së siguron më shumë mundësi sesa të gjithë shfletuesit e tjerë, duke ju lejuar të rregulloni forcën e bllokimit tuaj (nga bllokimi vetëm nga faqet e internetit të pasigurta deri tek bllokimi i të gjitha popupave me shumicë) dhe ju lejon të shtoni përjashtime.

Me vendosjen e nivelit të “bllokimit të lartë” të bllokimit, IE performoi në mënyrë të ngjashme me shfletuesit e tjerë të uebit, duke kaluar të gjitha mostrat e PopupTest.com që testuam, duke përfshirë lejimin e hapjeve të mira për të hapur. Në animefushigi, IE bllokoi gjysmën e një reklamimi që shfaqet (kutia e ngarkuar pa përmbajtje) dhe nuk arriti të bllokojë popup-in tjetër. Nuk bllokoi reklamat në faqe. Për fat të keq, IE bllokoi dritaren e identifikimit nga Bungie.net, një shenjë kundër tij.

Në përgjithësi, bllokuesi i integruar i IE-së tenton më shumë drejt bllokimit të gjërave që doni të ngarkoni në të vërtetë, ndërsa nuk arrin të bllokojë shfaqjet aktuale.

Rezultati PopupTest.com: 100 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati kombëtar i popupit: -25

Rezultati i veçorive shtesë: 20

Total: 95

Microsoft Edge
2016-12-13 15_45_14-buzë mikrosoft - Kërkimi Google - Opera

Microsoft Edge performoi në mënyrë të ngjashme me Google Chrome dhe Firefox në mostrat e PopupTest.com. Ajo bllokoi të gjitha testet që kemi përdorur nga faqja, ndërsa gjithashtu lejon me sukses të gjitha popup-et e mirë. Blockeduditërisht bllokoi njërën nga dy popupet që pjellin animefushigi, diçka që Chrome, IE dhe Firefox nuk ishin në gjendje ta bënin. Një pikë kundër tij ndodhi me testin e shfaqjes së identifikimit në Bungie.net. Edge lejoi të dilte në dritare, por nuk arriti të ngarkojë përmbajtjen.

Fatkeqësisht, nuk mund të rregulloni cilësimet për bllokuesin e dritares në Edge. Kjo përfshin paaftësinë për të shtuar përjashtime për faqe të ndryshme në internet ose për të rregulluar forcën e bllokuesit në çfarëdo mënyre. Ndërsa funksionon pak më mirë sesa shfletuesit e tjerë në bllokimin e dritareve, mungesa e opsioneve dhe bllokimi i popupeve të mira nuk është plotësisht pozitive.

Rezultati PopupTest.com: 100 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati kombëtar i popupit: -20

Rezultati i veçorive shtesë: 0

Total: 80

operë
Shfletuesi i operës

Shfletuesi në internet Opera ofron disa veçori të intimitetit përtej bllokimit të popupeve gjenerike. Designedshtë krijuar për të bllokuar reklamat në faqe dhe përfshin një VPN të integruar dhe një bllokues cookie-gjurmues. Shfletuesi kaloi të gjitha mostrat e PopupTest.com që kemi përdorur, përfshirë provën e mirë të shfaqjes. Opera është i vetmi bllokues i integruar i reklamave që në të vërtetë bllokoi çdo reklamë në faqen animefushigi, duke përfshirë edhe popup-et, dhe e vetmja që bëri që animefushigi të më dërgonte në faqen e tyre të sharjes së reklamave kundër reklamave.

Opera gjithashtu lejoi që popup-i i mirë nga Bungie.net të ngarkonte menjëherë. Marrë me blloqet e tjera pozitive, Opera në thelb shpërtheu shfletuesit e tjerë të uebit dhe madje shumë prej bllokuesve të palëve të treta, menjëherë nga uji me funksionalitet. Veçanërisht interesante ishte fakti që ky bllokues i integruar u duk se ishte më diskriminues se të gjithë shfletuesit e tjerë të listës sonë, i aftë të bllokojë mostrat e PopupTest.com, ndërsa njëkohësisht lejon edhe popup të mirë dhe bllokimin e atyre jo të kënaqshëm përmes filtrimit të IP. Ky është me të vërtetë një “më i miri i të dy botëve”.

Rezultati PopupTest.com: 100 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati kombëtar i popupit: 90 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati i veçorive shtesë: 20

Gjithsej: 210

Programet bllokuese të reklamave dhe zgjerimet

AdBlock

Blloko bllokuesit e shfaqjes

Adblock performoi mbresëlënësisht mirë nën provë. Ndërsa ai dështoi në mostrat e PopupTest.com (pritet), me përjashtimin e popupave të mira që lejoi përmes, ajo shpejt kaloi testin animefushigi, duke bllokuar të gjitha reklamat në atë faqe dhe duke bërë një ridrejtim në faqen e bllokimit të reklamave . AdBlock gjithashtu lejoi që popup-i i hyrjes Bungie.net të ngarkonte pa dështuar.

Fuqia e vërtetë në AdBlock është po aq e personalizueshme. Ju mund të ndryshoni një numër të madh të cilësimeve në këtë shtesë, duke përfshirë listat e listave të bardha, listat e personalizuara dhe të paravendosura, bllokimin e individualizuar ose lejimin e reklamave përmes klikimit të djathtë dhe listën e bardhë për reklama specifike në youtube.

AdBlock del si një nga opsionet më të mira në listën tonë, veçanërisht për shkak të shumë karakteristikave të paketuara në këtë aplikacion tani pa pagesë. Edhe pse është krijuar vetëm për të punuar me Chrome, ju gjithashtu mund ta merrni këtë kërkesë në Opera duke shkarkuar zgjerimin Google Chrome Extension.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: 90 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati i veçorive shtesë: 50

Total: 166

Adblock Plus
Bllokuesit e shfaqur Adblock Plus

Adblock Plus është një aplikim relativisht i thjeshtë me disa mundësi shtesë shtesë. Ju mund të krijoni lista filtër të cilat lejojnë ose nuk lejojnë popup-et nga faqet e internetit të caktuara, të lejoni reklama jo ndërhyrëse, të krijoni listat tuaja sintaksore të filtrimit dhe të përdorni veçorinë e përgjithshme të listave të bardha.

Ajo dështoi në mostrat e PopupTest.com, kaloi mostrat e mira të paraqitura nga faqja dhe kaloi testin animefushigi me ngjyra fluturuese. Në veçanti, Animefushigi ishte shpejt për të më transferuar në faqen e tyre të zemëruar adblocking. ABP gjithashtu i lejoi Bungie.net që të bënte regjistrimin e saj, një shenjë e mirë gjithashtu. Me bllokimin e tij efektiv dhe karakteristikat shtesë, ABP është padyshim një opsion i shkëlqyeshëm për ata që kërkojnë të çaktivizojnë reklamat në faqe, por të cilëve nuk u duhen shumë karakteristika shtesë për të kuruar përvojën.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: 90 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati shtesë i funksionit: 30

Total: 146

AdFender
Bllokuesit e dritareve Adfender

Adfender ka një numër të madh opsionesh në dispozicion. Vjen me një version provë, reklamon vetveten si në gjendje të bllokojë pothuajse gjithçka, nga popup-et deri te cookie-t për gjurmuese deri tek reklamat në Youtube. Me sa pritet, ajo nuk bllokoi asnjë nga popup-in nga PopupTest.com, ndërsa lejonte që mostrat e kllapave të mira të ngarkonin.

AdFender shkëlqeu në bllokimin e të gjitha reklamave në animefushigi, duke nxitur një ridrejtim në faqen e bllokimit të reklamave mjaft shpejt. Matjet e AdFender, të arrihen nga tabaka e sistemit, tregojnë një numër të madh reklamash të bllokuara nga faqja. Ky aplikacion gjithashtu i lejoi Bungie.net të ngarkonte shfaqjen e saj të hyrjes pa asnjë ngadalësim të ngarkimit fare.

Në përgjithësi, AdFender është një nga më të përshtatshmet në listë. Ju mund të rregulloni portën e dëgjimit, të aplikoni cilësimet e përfaqësuesit, të vendosni opsionet e filtrimit HTTPS, të shfletoni në mënyrë anonime përmes Tor, të bllokoni cookie-t për përcjelljen dhe të bllokoni reklama në aplikacione të ndryshme përtej shfletuesve të internetit, dhe të shikoni statistikat tuaja të bllokimit. Vini re se shumica e këtyre karakteristikave janë në dispozicion vetëm në versionin e plotë. Versioni falas përfshin vetëm bllokimin e përparuar të shfaqjes.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: 90 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati i veçorive shtesë: 70

Total: 186

Bllokues i zgjuar i popupit
Blloku bllokues i zgjuar i popupit

Smart Popup Blocker është një bllokues që thjesht do të doni ta shmangni. Jo vetëm që dështoi në mostrat e PopupTest.com, por gjithashtu nuk arriti të bllokojë asnjë shfaqje ose reklama në faqe nga animefushigi. Kjo lejoi popup-et e mira nga PopupTest dhe Bungie.net. Duke pasur parasysh që është krijuar për të punuar me Internet Explorer, këtu është testuar, pa asnjë dobi.

Smart Popup Blocker mund të arrihet nga tabaka e sistemit tuaj. Nëse e shihni se me të vërtetë funksionon, Smart Popup Blocker gjithashtu përfshin administrimin e listave të bardha dhe menaxhimin e cookie-ve, në mënyrë që të fshini cookie-t e padëshiruara të ndjekjes..

Ekzistojnë gjithashtu disa karakteristika të dobishme për të folur në lidhje me këtë kërkesë, jashtë një menaxheri cookie, listash të bardha, njoftime për tinguj dhe bllokim të dritareve për Windows Messenger (nuk është e nevojshme për pothuajse të gjithë).

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: -80

Rezultati i veçorive shtesë: 50

Total: -4

Ad Muncher
bllokuesit e dritareve të reklamuesve të reklamave

Ad Muncher ka një numër të madh të opsioneve të personalizimit. Ekzistojnë cilësime për ndryshimin e sjelljes së faqes, të tilla si heqja e muzikës, imazhet e sfondit, rimbushjet automatike dhe vetë-shënimi, parandalimi i cookie-ve të gjurmuesve, opsionet e bllokimit të reklamave shumë të hollësishme, cilësimet e paravendosura dhe të personalizueshme të filtrit, heqja e figurës për përmbajtje të rritur, paaftësimi për intranet lidhje, disa cilësime të sjelljes së shfletuesit, opsioni për të ndryshuar mesazhin e bllokut në gjithçka që dëshironi, dhe shkrime të hollësishme, të kërkueshme.

Ad Muncher funksiononte shumë si aplikacionet e tjera të palëve të treta. Ajo dështoi në testet e mostrës PopupTest.com dhe lejoi që reklamat e mira nga ai test të kalonin. Po ashtu lejoi hapjen e mirë të hyrjes nga Bungie.net. Ndërsa bllokoi dy popup-et nga animefushigi, ajo nuk arriti të bllokojë asnjë prej reklamave në faqe.

Edhe pse nuk arriti të bllokojë reklamat në faqe, Ad Muncher ende bëri një paraqitje të mirë. Për ata që duan të lexojnë shkrimet, ky është një aplikacion për tu shkarkuar. Shkrimet janë tepër të hollësishme dhe të kërkueshme. Për këtë, do të keni të ngjarë të injoroni hitin që mori nga mostrat e PopupTest.com. Si bllokues i drejtpërdrejtë për reklama të vërteta, është niveli më i lartë. Për reklamat në faqe, megjithatë, ju mund të dëshironi të shikoni diku tjetër.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: -30

Rezultati i veçorive shtesë: 130

Total: 126

uBlock
bllokues pop-up

uBlock është shumë efektiv në bllokimin e reklamave. Pengesa më e madhe për këtë zgjatje është se ka vetëm veçori të kufizuara të personalizimit. Kjo ju lejon të fshehni mbajtësit e vendeve të bllokut, tregon një sasi të kufizuar të të dhënave të log, ka filtrim personal dhe të palëve të treta, lejon listën e bardhë, dhe lejon rregulla dinamike të filtrit. Sidoqoftë, nuk mund të rregulloni forcën e filtrit.

uBlock dështoi në mostrat e PopupTest.com siç pritej ndërsa lejonte mostrat e mira nga testi. Ai gjithashtu kaloi testin e mirë të paraqitjes pop-up nga Bungie.net. Ajo bllokoi të gjitha shfaqjet dhe reklamat në faqe në animefushigi, duke shkaktuar ridrejtimin e faqes për bllokimin e reklamave.

Si shtesë, ky është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që nuk duan të shkarkojnë ndonjë program në kompjuterin e tyre. Përdor shumë pak memorje, duke e bërë atë një mundësi të mirë dhe efikase për ata që duan bllokim të lehtë dhe falas të reklamave.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: 90 * (rezultati më i mirë i mundshëm) *

Rezultati i veçorive shtesë: 50

Total: 166

Badger privat
Bllokuesit e popupit Badger privacy

Një bllokues falas dhe i specializuar nga Fondacioni Elektronik Kufitar, Privacy Badger është pak më e vështirë të vlerësohet në mesin e pjesëve të tjera të bllokuesve të integruar dhe të palëve të treta. Me fjalët e veta të EFF, Privacy Badger “përqendrohet në mos lejimin e çdo skenari ose imazhet” të palës së tretë “të dukshme ose të padukshme që duket se po ju përcjellin, edhe pse posaçërisht keni mohuar pëlqimin duke dërguar një kokë Mos Ndiqni. Ndodh kështu që shumica (por jo të gjitha) e këtyre ndjekësve të palëve të treta janë reklama.

Kur shihni një reklamë, reklama ju sheh dhe mund t’ju ndjekë. Private Badger është këtu për ta ndaluar atë. ” Kjo do të thotë që nëse shihni një reklamë të bllokuar nga Privacy Badger, është një gjurmues. Si i tillë, Badger privacy nuk bllokon shumë nga të njëjtat reklama të tjerët.

Siç pritej, Badger privacy ka shumë pak mundësi shtesë. Ju mund të vendosni cilësimet e filtrit, faqet e internetit të listave të bardha, të parandaloni që WebRTC të rrjedhë adresën tuaj IP, të zëvendësojë pajisje elektronike dhe të tregojë numërimin e bllokuar të reklamave.

Privacy Badger i plotësoi pritjet me mostrat e PopupTest.com (dështuan testet e këqija të shfaqura, kaluan ato të mirat). Ajo nuk bllokoi asnjë nga reklamat në faqen animefushigi, duke përfshirë edhe popup-et. Mund të supozojmë vetëm se kjo do të thotë se nuk kishte reklama përcjellëse në faqe. E vetmja vështirësi në Privacy Badger ishte se bllokoi imazhin nga ngarkimi në kutinë e hyrjes në Bungie.net. Megjithatë, kjo nuk parandaloi një hyrje.

Rezultati PopupTest.com: 26

Rezultati kombëtar i popupit: -80

Rezultati i veçorive shtesë: 50

Total: -4

“Pop Up Slide Prezantimi i Reklamave në Chalkboard” nga Rick B i licencuar me CC BY 2.0

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map