Si të mbroni me fjalëkalim skedarët dhe dosjet në macOS (OSX)

Macbook Air
Ka raste kur dëshironi të bëni një mbrojtje shtesë për dokumentet tuaja në Macin tuaj. Edhe nëse kompjuteri juaj është i mbrojtur me fjalëkalim, mund të ketë situata kur dikush tjetër duhet ta përdorë atë dhe ju do të preferoni të kufizoni qasjen e tyre në skedarët tuaj personal si spreadsheets të buxhetit dhe revistave personale. Disa prej nesh mund të kenë nevojë të kalojnë dokumente përmes një mediumi jo të besueshëm siç është interneti.


Në të gjitha këto raste, shtimi i mbrojtjes së fjalëkalimit në dokumentet dhe dosjet tuaja do të ndihmojë në sigurimin e tyre. Të gjitha apartamentet kryesore të zyrave e mbështesin këtë në një farë mase dhe ne do të përqendrohemi në vijim në këtë artikull.

MacOS

 • Faqet
 • kryesor
 • numrat
 • Mbrojtja e skedarëve dhe dosjeve duke përdorur një imazh të koduar të diskut
 • Eksportoni në PDF me fjalëkalim

Microsoft Office

 • fjalë
 • PowerPoint
 • shquhem

Zyrë e hapur

 • tekst
 • prezantim
 • spreadsheet

Fjalëkalimi mbron dokumentet makOS

Faqet, Prezantimi dhe Numrat janë aplikimet kryesore të zyrave për macOS. Sierra 10.12.1 vjen me faqet 6.0.5, Shënimi 7.0.5 dhe numrat 4.0.5 nga koha e shkrimit. Të gjitha këto versione ofrojnë mbrojtje me fjalëkalim në të njëjtën mënyrë. Zgjedhja e opsionit Set Password… në menunë File hap një kuti dialogu për të vendosur një fjalëkalim dhe, si opsion, shtoni atë në kutinë e tastierës macOS.

Shënimi 7.0.5 Zgjidhni Menynë e Fjalëkalimit
Faqet 6.0.5 Vendosni Dialogun me Fjalëkalim

Nëse kontrolloni Mos harroni këtë fjalëkalim në opsionin tim të keychain, atëherë përdoruesit e kompjuterit tuaj nuk do t’ju kërkohet fjalëkalimi kur hapni dokumentin. Ndoshta nuk është e përshtatshme nëse doni të parandaloni përdoruesit e rastit të kompjuterit tuaj të hyjnë në dokument. Por, nëse dokumenti është vjedhur ose gjetur diku tjetër, ai nuk mund të hapet pa fjalëkalim.

Kur një dokument Pages nuk mbrohet me fjalëkalim, përmbajtja e tij lexohet në çdo redaktues teksti. Kur mbrohet me fjalëkalim, përmbajtja bëhet e palexueshme. Kjo sugjeron që shtimi i një fjalëkalimi në një dokument kryen disa nivele të kriptimit në dokument përtej shtimit të një fjalëkalimi. Të dy llojet e dokumenteve janë hapur në këtë pamje. Vini re se si dokumenti i pambrojtur në panelin e duhur është i lexueshëm.

Faqet 6.0.5 krahasimi i të dhënave të papërpunuara
Ikona për një dokument të mbrojtur me fjalëkalim ndryshon të përmbajë një ikonë të kyçjes. Kjo e bën shumë të qartë se cilat dokumente mbrohen me fjalëkalim në sistemin tuaj. Siguria përbëhet nga shtresa dhe ndërsa vëzhgimi se cilat skedarë janë të mbrojtur nuk është një masë e thellë e sigurisë në vetvete, nuk do të ndihmojë. Do të ishte më mirë nga një këndvështrim i sigurisë nëse macOS nuk do të lëshonte këtë informacion duke përdorur ikona të ndryshme.

Faqet 6.0.5 Ikona e Mbrojtur nga Fjalëkalimi
Ndërsa një ikonë e pambrojtur dokumenti duket si kjo.

Faqet 6.0.5 Nuk ka ikonë të mbrojtur me fjalëkalim

Ndryshoni fjalëkalimin në dokumentet macOS

Për të ndryshuar ose hequr fjalëkalimin në një dokument, së pari ju duhet të hapni me sukses dokumentin. Zgjidhni menunë File dhe vini re se opsioni Set Password tani është Ndryshimi i Fjalëkalimit.

Faqet 6.0.5 Ndryshimi i menusë së fjalëkalimit
Përzgjedhja e këtij opsioni do të hapë kutinë e dialogut për ndryshimin ose heqjen e fjalëkalimit. Do të duhet të futni me sukses fjalëkalimin aktual për të hequr ose ndryshuar fjalëkalimin. Kjo është një masë sigurie për të siguruar që dikush që haset në një kompjuter pa mbikëqyrje me një dokument të hapur nuk mund të heqë ose ndryshojë thjesht fjalëkalimin.

Faqet 6.0.5 Ndryshoni ose Fshini Dialogun e Fjalëkalimit

Krijoni një imazh të shifruar të diskut në macOS

Sshtë e thjeshtë për ta bërë këtë dhe një mënyrë e vështirë për ta bërë këtë. Sistemi macOS ka aftësinë e brendshme për të krijuar imazhe në disk të cilat mund të jenë të koduara. Kjo është mënyra më e vështirë Mënyra më e lehtë është të përdorni një aplikim të palëve të treta siç është Hider2 (gjykimi falas i disponueshëm këtu).

Duke përdorur Hider2 për të krijuar një imazh të koduar të diskut

Hider2 nga softveri MacPaw ofron një kasetë softveri në të cilin mund të tërhiqni skedarët. Kasaforta është e koduar në mënyrë që skedarët e zvarritur në të mbrohen me kriptim AES 256-bit. Skedarët që janë të koduar nuk shfaqen më në një dritare normale Finder; ato nuk janë të dukshme në parlamentin Hider2. Dosjet duhet të rikthehen në vendndodhjen e tyre origjinale përpara se ato të shikohen ose editohen. Kjo bëhet duke ndryshuar ndërprerësin e Dukshëm në të djathtë të emrit të skedarit në dritaren Hider2.

MacPaw Hider2 UI

Hider2 automatikisht do të krijojë një kasafortë në Mac tuaj, si dhe në çdo media të heqshme që tërhiqeni në të. Kjo ju lejon të krijoni një ruajtje portative të koduar për të marrë me vete.

Përparësitë kryesore për Hider2 mbi imazhet e shërbimeve të diskut janë:

 • Siguria e skedarit është fshirë: Kur skedarët tërhiqen zvarrë në Hider2, ato fshihen mirë nga vendndodhja e tyre origjinale. Me një imazh standard të diskut në disk, ju duhet të mbani mend që të fshini skedarin burimor dhe ai normalisht shkon te plehrat tuaj.
 • Lehtësinë e përdorimit: Nuk është jashtëzakonisht e vështirë të krijosh një imazh të koduar në disk, por është shumë më i lehtë me Hider2. Më pak përdorues teknikë mund ta kenë më të lehtë Hider2 për përdorim të përditshëm.
 • Mbyllje automatike: Hider2 mund të vendoset të bllokojë automatikisht kasafortën pas një periudhe kohe të caktuar. Një imazh i diskut në disk duhet të nxirret me dorë për ta bërë atë të palexueshme.

Duke përdorur macOS të integruar në disk Disk për të krijuar imazhe të enkriptuara në disk

Përveç skedarëve për mbrojtjen e fjalëkalimit, macOS ka aftësinë e integruar për të kriptuar të gjithë dosjet duke përdorur imazhin e tij të diskut. Ekzistojnë dy mënyra për ta bërë këtë: ose krijoni një imazh të ri të diskriptuar nga e para ose zgjidhni një dosje ekzistuese për të koduar. Të dy kanë qëllimet e tyre dhe kanë hapa të ngjashëm për të krijuar.

Krijoni një imazh të ri të enkriptuar të diskut në macOS

Filloni duke nisur aplikacionin Disk Utility dhe duke zgjedhur New Image dhe pastaj Blank Image nga menyja File.

DU bëjnë artikullin e menusë së figurës

Zgjidhni opsionin Encryption për të treguar opsionet e Sistemit të Kriptimit të Avancuar (AES) me 128 bit dhe 256-bit. Qeveria e Shteteve të Bashkuara e konsideron AES mjaft të fortë për të siguruar informacion të klasifikuar me gjatësinë kryesore të 256-bitëve të përshtatshme për sigurinë e lartë sekrete. Kriptimi mund të ngadalësojë hapjen e një skedari, por nuk ka efekt pas kësaj. Në qoftë se nuk shqetësoheni shumë për shpejtësinë e deshifrimit, nuk ka arsye të përdorni gjatësinë më të dobët të çelësit, kështu që duhet të zgjidhni opsionin 256-bit.

Kriptimi i përzgjedhur nga DU

Pastaj do t’ju kërkohet të zgjidhni një fjalëkalim dhe ta verifikoni atë. Vini re se nuk ka mundësi të mbani mend fjalëkalimin në zinxhirin e çelësit tuaj në këtë cilësim. Sidoqoftë, kur hapni skedarin dhe furnizoni fjalëkalimin, atëherë mund të zgjidhni të mbani mend fjalëkalimin në atë kohë.

Zgjidhni fjalëkalimin

Klikoni në butonin Zgjidhni për të vendosur fjalëkalimin tuaj dhe butonin Ruaj në faqen origjinale të Disk Utility. Kjo do të krijojë imazhin tuaj të ri të diskut në vendin ku keni specifikuar në fushën Ku. Pas krijimit fillestar, dosja do të zhbllokohet për ju. Nëse nuk keni ndërmend ta përdorni menjëherë, atëherë duhet ta nxirrni atë, gjë që do ta mbyllë atë.

DU nxjerr dosjen e palodhur për ta mbrojtur atë

Për të rihapur imazhin e diskut, do të duhet të siguroni fjalëkalimin.

DU shkruani fjalëkalimin

Dosja do të mbetet e hapur dhe e pakriptuar deri sa ta nxirrni atë. Sapo të nxirret, rihapja e figurës së diskut do të kërkojë përsëri fjalëkalimin. Mbani në mend se çdo skedar që kopjoni në imazhin e diskut tuaj janë ende të pranishëm në vendndodhjen e tyre të burimit. Ju ndoshta dëshironi të fshini skedarët e burimeve të pakriptuara.

Krijoni një imazh të shifruar të diskut nga një dosje ekzistuese në macOS

Hapat për të krijuar një imazh të koduar të diskut nga një dosje ekzistuese janë pothuajse identike. Nisni aplikacionin Disk Utility dhe zgjidhni opsionin e Ri, më pas opsionin Image nga Folder.

DU bën imazh nga artikulli i menusë së dosjeve

Pastaj do t’ju kërkohet të zgjidhni dosjen për të koduar.

DU zgjidhni dosje për imazh

Nga kjo pikë e tutje, procesi i krijimit është i njëjtë.

Ndryshoni fjalëkalimin e një imazhi në disk

Versionet e fundit të macOS nuk duket se kanë mundësinë të ndryshojnë fjalëkalimin për një imazh të diskut në aplikacionin Disk Utility. Ekziston një opsion i menusë me aftësi të kufizuara me emrin Ndrysho fjalëkalimin, por duket se nuk ka asnjë mënyrë për ta mundësuar atë. Sidoqoftë, ekziston një mjet i linjës së komandës që mund të përdoret në vend.

Hapni një terminal duke lundruar në Launchpad dhe duke gjetur aplikacionin Terminal. Përdorni komandën e mëposhtme ku YOUR_IMAGE është emri i figurës suaj të diskut:

hdiutil kaloj YOUR_IMAGE.dmg

Do t’ju kërkohet fjalëkalimi ekzistues dhe pastaj fjalëkalimi juaj i ri.

Fjalëkalimi mbron dokumentet e Microsoft Office

Paketa Microsoft Office ka shumë aplikacione dhe ka mbështetje të ndryshme të mbështetjes për mbrojtjen e fjalëkalimit. Ne do të mbulojmë mbrojtjen e fjalëkalimit të tre aplikacioneve më të zakonshme Word, Excel dhe Power Point.

Një fjalë për kriptimin e Microsoft Office

Formati docx për aplikacionet e Microsoft Office është në thelb një grup i kompresuar i skedarëve xml. Teksti i thjeshtë i një dokumenti të pambrojtur të Microsoft Word gjendet lehtësisht duke hequr skedarin docx. Sidoqoftë, pasi një dokument mbrohet me fjalëkalim, ai duket të jetë i koduar. Komanda e skedarit në macOS tregon lloje të ndryshme.

$ skedar jonistesting-protection.docx
jonistesting-protection.docx: CDFV2 $ skedar i koduar jonistesting-i pambrojtur.docx
jonistesting-të pambrojtur.docx: Microsoft Word 2007+

Më tej, përpjekjet për të hequr nga skedari i mbrojtur dështojnë:

$ unzip jonistesting-mbrojtur.docx
Arkivi: jonistesting-protection.docx
Nënshkrimi në fund të drejtorisë qendrore nuk u gjet. Ose kjo skedar nuk është
një zipfile, ose ai përbën një disk të një arkivi shumëpjesësh. Në
çështja e fundit do të gjenden në direktorinë qendrore dhe komentin e zipfiles
disku (et) i fundit i këtij arkivi.
unzip..

Ndërsa heqja e një skedari të pambrojtur jep një numër skedarësh të thjeshtë tekstesh. Teksti i thjeshtë i dokumentit mund të merret nga fjala / dokumenti.xml:

$ unzip jonistesting-i pambrojtur.docx
Arkivi: jonistesting-i pambrojtur.docx
fryrje: [Përmbajtja_Tipa] .xml
fryrje: _rere / .rels
fryrje: fjalë / _rels / dokument.xml.rels
fryrje: fjalë / dokument.xml
fryrë: fjalë / temë / temë1.xml
fryrja: fjala / cilësimet.xml
fryrje: fjalë / fontTable.xml
fryrje: fjalë / uebfaqe.xml
fryrje: docProps / app.xml
fryrje: docProps / core.xml
fryrje: fjalë / stile.xml

Vargu “CDFv2 i Kriptuar” do të thotë dy gjëra. Dokumenti është duke u identifikuar si duke përdorur Format e Dokumentit të Përbërshëm (CDF) dhe është i koduar. Përdorimi i një redaktuesi të tekstit për të hapur skedarin e koduar tregon këtë varg të ngulitur në të “keyBits =” 256 ″ hashSize = “64” cipherAlgorithm = “AES” “. Kjo do të duket se sugjeron që kriptimi i fortë i AES 256-bit është duke u përdorur.

Fjalëkalimi mbron një dokument të Microsoft Word

Mundësia e mbrojtjes për Microsoft Word është në menunë Tools. Zgjidhni Tools dhe Protect Document për të treguar kutinë e dialogut të vendosur me fjalëkalimin.

Menuja e vendosur fjalëkalimin e MS Word

Ekzistojnë disa parametra shumë kokrrizorë të disponueshëm.

Fjalëkalimi i vendosur MS Word

Seksioni i parë i kutisë së dialogut Mbroni Fjalëkalimin është mjaft i thjeshtë për t’u kuptuar. Vendosni një fjalëkalim për të hapur dokumentin për të mos lejuar që dikush ta hapë atë. Pastaj mund të vendosni me fjalëkalim opsionalisht për të modifikuar dokumentin. Nëse një person ka vetëm fjalëkalimin e parë, atëherë ata do të jenë në gjendje të lexojnë dokumentin dhe jo ta modifikojnë atë. Kutia e zgjedhjes “Vetëm rekomanduar për leximin” bën diçka vetëm nëse nuk e keni specifikuar një fjalëkalim modifikimi. Nëse kontrolloni këtë kuti, atëherë njerëzit që hapin dokumentin do të shohin mesazhin e mëposhtëm.

MS Word menjëherë

Ata thjesht mund të klikojnë Jo dhe të hapin dokumentin në modifikim, kështu që ai ka vlerë të kufizuar nga pikëpamja e sigurisë. Sidoqoftë, nëse keni specifikuar një fjalëkalim modifikimi, atëherë ky mesazh nuk do të shfaqet. Në vend të kësaj, ata do të nxiten ose të japin fjalëkalimin e modifikimit ose të klikojnë butonin “Vetëm lexo” i cili me të vërtetë do të ndalojë këdo që të ndryshojë dokumentin.

MS Word shkruani fjalëkalimin vetëm

Cilësimet e Mbrojtjes janë pak më pak të dukshme. Ju mund të zgjidhni vetëm njërën nga sa vijon

 • Ndryshimet e ndjekura: mban në vazhdimësi ndryshimet
 • Comments: lejoni komente
 • Lexo vetem: i ndalon njerëzit të bëjnë ndryshime
 • Format: lejon njerëzit të plotësojnë një formular në dokument, por ata nuk do të jenë në gjendje ta ndryshojnë vetë formularin

Ndryshoni fjalëkalimin e një dokumenti Microsoft Word

Për dallim nga aplikacionet macOS, Microsoft Word nuk kërkon që ju të shkruani fjalëkalimin aktual për të ndryshuar ose hequr një fjalëkalim ekzistues. Dokush mund të zgjedhë Veglat -> Mbroni artikullin e menusë së Dokumentit dhe hiqni ose ndryshoni fjalëkalimet.

Fjalëkalimi mbron një dokument të Microsoft Excel

Ekzistojnë dy koncepte të ndryshme të mbrojtjes me Microsoft Excel. Nga njëra anë është e mundur të “mbrosh” një libër të tërë pune ose fletë pune individuale brenda tij të ndryshohet, por kjo nuk e pengon askënd që të hapë dosjen. Fjalëkalimi që mbron skedarin nga hapja është një proces i ndryshëm dhe ka disa mbivendosje në cilësime. Dallimet janë këto:

 • Mbroni një libër pune: parandalon ndryshimin e strukturës së librit të punës. Asnjë fletë nuk mund të shtohet, për shembull. Nuk i pengon njerëzit të ndryshojnë të dhënat në fletë.
 • Mbroni një fletë: mund të mbrojë vetë fletën nga ndryshimi në çfarëdo mënyre.
 • Fjalëkalimi mbron skedarin: kërkon një fjalëkalim për të hapur skedarin, dhe opsionalisht për të modifikuar edhe përmbajtjen.

Për të aplikuar librin e punës ose mbrojtjen e çarçafëve, zgjidhni menunë Tools dhe më pas artikulli Mbrojtje do t’ju lejojë të zgjidhni midis dy opsioneve.

Menyja e fjalëkalimit MS Excel
Fjalëkalimi që mbron të gjithë librin e punës nga ndryshimet është mjaft i thjeshtë. Vendosni një fjalëkalim dhe mund të kontrolloni opsionalisht kutitë për të specifikuar mbrojtjen për strukturën e dokumentit dhe gjithashtu madhësitë e dritares.

MS Excel i vendosur me fjalëkalim mbron librin e punës
Opsionet për të mbrojtur një fletë specifike janë më kokrrizore. Si parazgjedhje, përdoruesit mund të zgjedhin vetëm qelizat, por ju mund të zgjidhni të aktivizoni lejet e mëtejshme duke zgjedhur kutitë e kontrollit në fuqi.

Fletë mbrojtëse e vendosur me fjalëkalim MS Excel
Nëse një përdorues përpiqet të kryejë një veprim të palejuar, mesazhi i mëposhtëm shfaqet.

MS Excel modifikoni mesazhin e punës të mbrojtur
Për të kërkuar një fjalëkalim për të hapur ose modifikuar dokumentin, do të duhet të përdorni Opsionet Ruaj kur ruani skedarin. Të njëjtat opsione të gjetura në Word për të siguruar fjalëkalime të ndryshme për redaktimin dhe modifikimin, si dhe duke rekomanduar vetëm lexim, janë në dispozicion.

MS Excel mbron nga hapja

Ndryshoni fjalëkalimin e një dokumenti Microsoft Excel

Për të ndryshuar librin e punës ose mbrojtjen e çarçafëve, klikoni në menunë Tools, zgjidhni Mbrojtje dhe më pas klikoni në opsionin e dëshiruar Unprotect. Do t’ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin nëse një do të ishte aplikuar.

Fjalëkalimi i fletës së ndryshimit të Excel-it
Për të ndryshuar fjalëkalimin hapës, zgjidhni opsionin Fjalëkalimet nga menyja File. Ju mund të hiqni ose ndryshoni fjalëkalimin në kutinë e dialogut që rezulton.

Fjalëkalimi mbron një dokument të Microsoft PowerPoint

Ekzistojnë vetëm dy mundësi për të mbrojtur një dokument të Microsoft PowerPoint; mbrojeni nga hapja dhe mbroni nga modifikimi. Për dallim nga aplikacionet e tjera të Microsoft Office, opsioni Fjalëkalimet në menunë File përdor fjalën e koduar në vend të fjalëkalimit. Një skedar PowerPoint i mbrojtur me fjalëkalim është një skedar i koduar.

$ skedari Prezantimi.pptx
Prezantimi.pptx: CDFV2 E koduar

Ndryshoni fjalëkalimin e një dokumenti Microsoft PowerPoint

Për të ndryshuar ose hequr fjalëkalimin në një dokument Microsoft Power Point, kthehuni në menunë File, zgjidhni Fjalëkalimet dhe pastaj ndryshoni ose hiqni fjalëkalimin.

Fjalëkalimi i ndryshimit të PowerPoint

Fjalëkalimi mbron një dokument PDF

Të gjitha aplikacionet macOS – Pages, Numra dhe Keynote – lejojnë eksportin në PDF.

Eksporti kryesor 7.0.5 në PDF

Brenda asaj kutie dialogu eksporti është një mundësi për të vendosur një fjalëkalim që do të kërkohet për të hapur skedarin PDF.

Numrat fjalëkalimin e vendosur PDF

Fjalëkalimi mbron dokumentet OpenOffice

OpenOffice gjithashtu ruan dokumentet në një skedar të kompresuar dhe duke mos hequr atë zbulon përmbajtjen. Teksti i thjeshtë i një dokumenti Tekst të pambrojtur ruhet në kontekst.xml. Pasi të mbrohet me fjalëkalim, skedari kryesor mund të jetë akoma unzipped por skedari i përmbajtjes.xml nuk është më i lexueshëm.

Fjalëkalimi mbron një dokument të Tekstit OpenOffice

Cilësimet për të mbrojtur me fjalëkalim një dokument OpenOffice Teksti përmbahen në dialogun ruaj. Zgjidhni menunë File dhe më pas opsionin Ruaj. Kontrolloni opsionin Ruaj me fjalëkalim.

Kutia e kontrollit të fjalëkalimit OO

Do t’ju kërkohet të vendosni një fjalëkalim në faqen tjetër. Mund të vendosni fjalëkalime të veçanta për hapjen dhe modifikimin duke zgjedhur butonin Më shumë opsione.

OO vendosur fjalëkalimin

Ndryshoni fjalëkalimin në një dokument të OpenOffice Text

Për të ndryshuar fjalëkalimin e një dokumenti OpenOffice Text, do t’ju duhet të qaseni në opsionin e menusë “Save As … File”. Sigurohuni që kutia e ruajtjes me fjalëkalim është aktivizuar dhe klikoni në butonin Ruaj. Kjo do të shfaq kutinë e dialogut të vendosur me fjalëkalim, në të cilën mund të ndryshoni fjalëkalimin. Nëse dëshironi të hiqni fjalëkalimin, zgjidh zgjedhjen Ruaj me fjalëkalim përpara se të klikoni në butonin Ruaj.

Fjalëkalimi mbron një dokument OpenOffice Spreadsheet

Menyja Tools e OpenOffice Spreadsheet përmban dy mundësi për të mbrojtur ose vetëm fletën aktuale ose të gjithë dokumentin.
OO Sheet mbrojtur fletën ose librezën e punës

Ekzistojnë disa opsione të zgjedhura kur mbroni një fletë specifike, por kur mbroni të gjithë dokumentin ka vetëm një të gjitha ose asgjë për të kërkuar një fjalëkalim për të hapur dokumentin.

Fjalëkalimi i vendosur fletë OO
Fjalëkalimi i vendosur për fletët e punës të OO

Opsionet për të mbrojtur librin e punës nga hapja fare janë të njëjta siç përshkruhet në seksionin OpenOffice Text. Këto cilësime përmbahen në menunë Ruaj.

Ndryshoni fjalëkalimin në një dokument të Spreadsheet OpenOffice

Ndryshimi i fjalëkalimit në një spreadsheet OpenOffice përdor të njëjtin proces si ndryshimi i fjalëkalimit në një dokument të tekstit OpenOffice.

Fjalëkalimi mbron një dokument të Prezantimit të OpenOffice

Mbrojtja e një dokumenti Prezantimi OpenOffice është shumë i ngjashëm me mbrojtjen e një dokumenti OpenOffice Text. Kontrollimi i opsionit Save with password në dialog File Save do të hapë një dritare dialogu për të vendosur një fjalëkalim. Prezantimi mbështet vetëm një nivel fjalëkalimi për të hapur skedarin. Nuk ka fjalëkalim të veçantë për të lejuar redaktimin.

Fjalëkalimi i vendosur për prezantimin OO

Ndryshoni fjalëkalimin në një dokument Prezantimi OpenOffice

Ri-ruajtja e dokumentit me opsionin Ruaj me fjalëkalim të kontrolluar do të tregojë dialogun e caktuar për fjalëkalimin çdo herë. Ju mund të ndryshoni ose hiqni fjalëkalimin nga ai ekran në atë kohë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map