Si të merreni me porno hakmarrjeje

Hakmarrja pornografi, diçka që ishte praktikisht e padëgjuar dhjetë vjet më parë, është rritur së fundmi, duke tërhequr shumë vëmendje në shtypin kryesor.


Kryesisht, por jo ekskluzivisht, është një krim i kryer nga burrat kundër ish-grave dhe të dashurave dhe përfshin postimin e fotove dhe videove intime në internet pa pëlqimin e viktimës.

Ajo që e bën gjërat më keq në shumë raste është fakti që autorët shpesh nuk ndalen së ngarkuari pamjet e qarta të ish-partnerëve të tyre – ata shpesh shtojnë edhe detaje personale, siç janë emrat, adresat dhe numrat e tyre të telefonit.
Revenge-Porn

Arsyeja kryesore për shkak të hakmarrjes porno është, siç sugjeron emri, ndëshkimi – shumica e rasteve shfaqin dashnorë të zhytur, të cilët ndiejnë një padrejtësi të vërtetë ose të perceptuar gjatë përfundimit të marrëdhënies.

Por ekziston edhe një faktor tjetër – paraja.

Ndërsa një sasi e madhe pornografie për hakmarrje është postuar në faqet e mediave sociale, shumë faqe të specializuara të paskrupujve janë shfaqur, duke ofruar vizitorëve të tyre kryesisht anonimë mundësinë e ngarkimit dhe pritjes së mediave dhe detajeve të kontaktit.

Pronarët e faqeve të tilla pastaj drejtojnë shërbime të tjera paralelisht, duke ofruar heqjen e përmbajtjes në këmbim të një pagese të konsiderueshme.

Nuk është e vështirë të shihet pse një viktimë e hakmarrjes porno mund të tundohet të paguajë në rrethana të tilla – ekzistenca e një materiali të tillë në internet mund të dëmtojë perspektivat e punës (po, punëdhënësit potencialë dhe aktualë kontrollojnë stafin e tyre të ardhshëm dhe aktual jashtë në internet), dëmtimin marrëdhënie të reja, njollosje reputacioni dhe lini viktimën të ndjehet e kërcënuar për vitet që vijnë, nëse ata marrin një kontakt kontakti të padëshiruar nga ata që gjejnë detajet e tyre në internet.

Shouldfarë duhet të bëjë një viktimë e hakmarrjes porno?

Sa e sikletshme siç mund të ndjehet, e vetmja mënyrë e vërtetë për të trajtuar pornografinë hakmarrëse është të përballeni me kokë dhe të merreni me të – të heshtësh dhe të shpresosh që të largohet nuk ka gjasa ta zgjidhësh çështjen.

Këshillat më praktike janë:

 • Raportojeni atë në polici sa më shpejt të jetë e mundur. Delaydo vonesë mund ta shihte përhapjen.
 • Asnjëherë mos u përgjigjeni kërkesave të shantazhit nga një ish-partner ose faqja e internetit për hakmarrje. Bërja e kësaj nuk është garanci që imazhet dhe detajet e tjera do të hiqen nga interneti, por është një garanci që ju do të humbni para.
 • Kontaktoni faqet e internetit të ligjshme dhe rrjetet sociale dhe kërkoni ndihmë në heqjen e përmbajtjes ofenduese.
 • Kontaktoni me Google – motori i kërkimit kohët e fundit ka thënë se do të heqë pornografinë hakmarrëse nga rezultatet e kërkimit kur kërkohet ta bëjë këtë.

Si mund t’ju ​​mbrojë ligji?

Megjithëse u desh një kohë – shumë kohë do të argumentonin shumë – Mbretëria e Bashkuar tani ka një legjislacion specifik (më parë, viktimat duhej të mbështeteshin në Ligjin e Komunikimeve 2003, Ligjin e Komunikimeve me qëllim të keq 1988 ose Mbrojtjen nga Akti i ngacmimit 1997) në vend për t’u marrë me hakmarrja pornografi, nën Bill of Justice and Courts, ndryshuar në shkurt 2015.

Ligji i ri bën që pornografia e hakmarrjes – e përkufizuar si “fotografi ose filma që tregojnë njerëz të angazhuar në veprimtari seksuale ose të përshkruara në mënyrë seksuale ose me organet e tyre gjenitale të ekspozuara, ku ajo që tregohet nuk do të shihet zakonisht në publik” – vepër penale, e dënueshme deri në dy vjet burg për ata që ndajnë materiale dhe dhjetë vjet burg për këdo që krijon fotografi të qarta pa pëlqimin.

Mbështetje dhe këshilla

Përtej mbështetjes ligjore, viktimat e pornografisë hakmarrëse gjithashtu mund të kontaktojnë South West Grid for Learning (SWGL) i cili operon një ndihmë në 0845 6000 459 si dhe me faqen e internetit të revuegjepornhelpline.org.uk.

Kushdo që dëshiron të kontaktojë SWGL, i cili ofron mbështetje dhe këshilla falas, mund ta bëjë këtë me besim të plotë.

Përndryshe, viktimat mund të preferojnë të flasin me dikë që ka qenë vetë viktimë e hakmarrjes porno, të tilla si Folami Prehaye i cili drejton voic.org.uk, një sit që u ofron viktimave një vend për të ndarë historitë e tyre në mënyrë anonime, si dhe të marrin mbështetje dhe këshillë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map