10 bllokuesit më të mirë të reklamave falas për të hequr reklamat dhe popup-et

10 bllokuesit më të mirë të reklamave falas për të hequr reklamat dhe popup-et


Bllokuesit e reklamave janë një nga mënyrat më të mira për të ndihmuar në sigurimin e intimitetit tuaj në internet, zvogëlimin e rrëmujës në faqet e internetit dhe për të shmangur reklamat e infektuara me spyware. Edhe pse është sigurisht e mundur të gjesh një program bllokues të reklamave të paguara, nuk ka asnjë arsye për të shpenzuar para për një. Shumica e bllokuesve më të mirë të reklamave janë plotësisht të lirë për t’u përdorur. Kjo listë e bllokuesve më të mirë të reklamave falas, përfshin një përzierje mjetesh shumë efektive për Chrome, Firefox, dhe më shumë.

Bllokuesit më të mirë të reklamave falas të vitit 2019

Nga hulumtimi ynë, adblockers më të mirë falas të vitit 2019 janë:

 1. Qëndron Adblocker Fair
 2. Shfletuesi Opera
 3. AdLock
 4. AdBlock Plus
 5. uBlock Plus Adblocker
 6. Blloko bllokues
 7. Trustnav Adblocker
 8. Adblocker Ultimate
 9. NoScript
 10. AdGuard (jo më gjithnjë falas)

Bllokuesit e reklamave janë zgjidhja e dukshme për të hequr reklamat e padëshiruara në internet. Bllokuesit e reklamave të paguara janë zakonisht opsioni më i mirë nëse dëshironi diçka që funksionon më së miri, por shumë bllokues të reklamave falas mund ta marrin punën vetëm për ju.

Më poshtë, do të gjeni përmbledhjen tonë të hollësishme të bllokuesve më të mirë të reklamave falas në dispozicion. Sidoqoftë, asnjë bllokues i reklamave nuk është perfekt, kështu që do të gjeni se mund t’ju duhet të provoni opsione të shumta për të gjetur përshtatshmërinë e duhur.

Shënim: Nëse gjithçka që jeni duke kërkuar të bëni është të heqni qafe reklamat e bezdisshme pop-up, shikoni udhëzuesin tonë më tej bllokuesit më të mirë të reklamave.

Llojet e reklamave dhe metodat e renditjes

Jo vetëm që ekzistojnë shumë lloje të reklamave në të cilat mund të futeni, ka mënyra të shumta për të bllokuar reklamat. Në fund të fundit, mënyra se si një reklamues bllokon bllokimin e reklamave nuk ka rëndësi për aq kohë sa nuk pengon aftësinë tuaj për të shfletuar në mënyrë efektive në internet dhe nuk e pushton intimitetin tuaj. Për më tepër, një bllokues i mirë reklamash do të bllokojë shumicën e llojeve të reklamave.

Kur hulumtuam bllokuesit më të mirë të reklamave falas, ne kërkuam kriteret e mëposhtme

 • Gjithmonë falas, pa një pagesë për karakteristika të rëndësishme
 • Vlerësime të mira të përdoruesve
 • Mos kërkoni llogari për të përdorur shërbime
 • Azhurnuar së fundmi (brenda 12 muajve të fundit)
 • Në dispozicion të shpejtë si një shtojcë për të paktën një shfletues ose sistem operativ
 • Bllokon “reklamat e ekranit” (lundrues, pop-up, banderolë, video, imazh statik, letër-muri, reklama me tekst)
 • Bllokon reklama me video (të tilla si në YouTube)

Ne fillimisht testuam gjithashtu për reklama prestigjioze dhe interstitial (ato që ngarkojnë një ekran para përmbajtjes suaj dhe shpesh përfshijnë një numërim të kundërt). Sidoqoftë, pasi që Google lëshoi ​​bllokuesin e saj të reklamave të integruar në Chrome dhe filloi të ndëshkonte faqet në kërkimet e Google për praktikat e pafavorshme të reklamave, shumica e vendeve me reputacion e kanë ulur ose eliminuar këtë stil të reklamave, duke i bërë ata të vështirë për t’u gjetur për testime efektive. Ne i përmendim këto vetëm kur është në dispozicion, por nuk i përfshiu ato në konsideratat e vlerësimit.

Veçanërisht, testi ynë përdori disa site të zgjedhura me lloje të ndryshme reklamash për të provuar. Ato përfshijnë Forbes.com, Fark.com, YouTube dhe OrlandoSentinel.com. Në rastin e Orlando Sentinel, zbuluam se ajo faqe interneti përdor reklama mjaft agresive që shumica e bllokuesve të reklamave luftojnë t’i bllokojnë. Në fakt, vetëm disa bllokues reklamash në listën tonë bllokuan në mënyrë efektive të gjitha reklamat në Orlando Sentinel.

Bllokuesit e reklamave falas të listuara më poshtë nuk kanë nevojë të përmbushen të gjithë të kritereve për të bërë listën, por sa më shumë që të jetë e mundur. Ne shënuam çdo bllokues të reklamave falas bazuar në ato kritere dhe caktuam një rezultat bazuar në efektivitetin. Për më tepër, me përjashtim të Stands Fair Adblocker, të gjithë adblockers të listuar më poshtë janë softuer me burim të hapur.

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni ofruesin tuaj të internetit për të ndjekur aktivitetin tuaj

Bllokuesit më të mirë të reklamave – Shtojcat dhe aplikacionet e Shfletuesit

Mundësia juaj për bllokimin më të mirë të reklamave është të instaloni një shtojcë shfletuesi ose të përdorni një shfletues në internet që tashmë ka një bllokues të integruar. Shtojcat e shfletuesve ose bllokuesit e reklamave të integruara mund të bashkëveprojnë me faqet e internetit që po përdorni shumë më saktë sesa një program i pavarur që funksionon në kompjuterin tuaj në sfond.

Qëndron AdBlocker Fair

Ky bllokues reklamash vetëm me Chrome është një shtojcë me ndikim të ulët që bën saktësisht atë që synohet të bëjë. Ju mund të bllokoni të gjitha llojet e reklamave duke përdorur këtë shtojcë, me kufizimin më të dukshëm që është vetëm në dispozicion si një shtesë e Chrome. Stands Fair AdBlocker nuk është krijuar për bllokimin e reklamave me shumicë, megjithëse mund ta përdorni për këtë. Kompania beson në reklamim të drejtë dhe inkurajon përdoruesit të listojnë lista të caktuara nga site të ndryshme.

bllokues falas për reklama

Fatmirësisht, Stands jeton deri në premtimin e tij për bllokimin e reklamave. Kjo përfshinte reklamat më agresive që gjendeshin në Orlando Sentinel, si dhe reklama të tjera të ekranit, reklama me autoplay video dhe reklama në YouTube.

Vota: 7/7

Karakteristikat më të mira: Blloko reklama në Facebook dhe kërko reklama në Google.

Punon me: krom

Shfletuesi Opera

Nëse jeni duke kërkuar për një përvojë gjithëpërfshirëse të bllokimit të reklamave pa telashe të shtojcave, shfletuesi Opera është një burim i shkëlqyeshëm. Opera është një nga shfletuesit më të shpejtë dhe më të mirë-krijuar përreth dhe ishte ndër shfletuesit e parë të internetit që kishte një bllokues të integruar të reklamave.

bllokuesit e reklamave falas

Bllokuesi i reklamave të Operas gjithashtu funksionon mirë. Pasi ta aktivizoni në cilësime, do ta gjeni që bllokon pothuajse çdo reklamë që hasni. Përjashtimi i vetëm që gjeta ishte se ajo nuk arriti të bllokojë reklamat ndërnjerëzore të zakonshme në Forbes (reklama e vlerësimit që shpesh shfaqet para se të lexosh një artikull). Shumica e bllokuesve të tjerë të reklamave që testuam e bëri atë reklamë nga Forbes. Thënë kështu, Opera bllokon çdo lloj reklamë tjetër që kemi testuar, përfshirë ato në Orlando Sentinel.

Vota: 7/7

Karakteristika më e mirë: Ndërtuar në shfletuesin në internet, me lehtësi në listën e bardhë

Punon me: krom

AdLock

AdLock është hyrja më e re në listën tonë, por efektiviteti i saj e rrëzoi atë në krye të opsioneve tona të rekomanduara. Larg të qenit thjesht një plugin shfletues, AdLock gjithashtu ofron mjete Windows dhe Android që ndihmojnë në bllokimin e reklamave në aplikacionet tuaja. Madje, ai ka një mjet prindëror në veprat që do të jemi të interesuar t’i provojmë një herë në dispozicion. Si një plugin shfletues falas në Chrome, gjetëm AdLock të jetë një mjet jashtëzakonisht i fuqishëm dhe agresiv në të gjitha mënyrat e duhura.

bllokoj bllokuesit e reklamave falas

AdLock është krijuar për të hequr qafe të gjitha format e reklamave, dhe me një përjashtim, pastroi të gjitha reklamat që kemi testuar nëpër një larmi faqesh. E vetmja faqe në internet që arriti forcën përmes filtrit të AdLock ishte në faqen e internetit të Orlando Sentinel. Ne zbuluam që ajo faqe rrëmbeu pothuajse çdo mjet tjetër të bllokimit të reklamave në listën tonë, kështu që nuk ishte një trokitje e madhe kundër shërbimit të AdLock. Në këtë rast, AdLock bllokoi çdo reklamë tjetër në faqet që testuam, duke përfshirë reklamat në YouTube, reklama me autoplay video dhe pop-up reklama, për të përmendur disa.

Si parazgjedhje, mjeti është krijuar për të bllokuar çdo lloj të mundshëm të reklamës që mund të hasni. Ju lehtë mund të vendosni listën e faqeve duke klikuar te “Cilësimet” dhe pastaj “Whitelist”. Do të jeni në gjendje të ndryshoni disa cilësime shtesë të filtrit atje nëse zgjidhni. Sidoqoftë, shanset janë që do të dëshironi t’i lini ata vetëm.

AdLock është ai që shikon dhe fiton nota të larta bazuar në kriteret tona. Mjetet e saj të paguara mund të vlejnë të merren parasysh, por pa provë falas për t’i provuar ato, ne rekomandojmë që tani për tani të përmbaheni opsionet falas për Chrome, Windows dhe Android Chrome.

Vota: 6.5 / 7

Karakteristikat më të mira: Filtër Spyware

Punon me: Chrome (falas), Windows (falas dhe me pagesë), Android (falas dhe me pagesë)

Adblock Plus

Me mbi 10 milion shkarkime në shfletuesin Chrome vetëm, Adblock Plus është softveri më i njohur për bllokimin e reklamave përreth. Një projekt i lirë dhe me burim të hapur nga syri / o. Adblock Plus është kodi kryesor i burimit për shumë bllokues të tjerë falas të reklamave këtu.

bllokuesit e reklamave falas

Si parazgjedhje, Adblock Plus nuk është krijuar për të bllokuar të gjitha reklamat, vetëm ato që konsiderohen ndërhyrje ose potencialisht keqdashës. Kjo do të thotë që ju do të ekzekutoni akoma në disa reklama, përveç nëse nuk merreni me cilësimet. Nëse doni të bllokoni të gjitha reklamat (përfshirë reklamat e videove me autoplay), do të duhet të shkoni në opsione dhe të zgjidhni “Lejoni disa reklama jo ndërhyrëse” në fund të ekranit. Edhe atëherë, ABP nuk është perfekt. Ajo bllokoi shumicën e reklamave që gjeta por ishte në mesin e shumë bllokuesve të reklamave që nuk mund të duket se merren me ndonjë nga reklamat në Orlando Sentinel. Fatkeqësisht, edhe tipari “bllok bllok” i ABP dështoi të funksiononte gjithashtu. ABP është e mirë dhe popullore, por larg një zgjidhjeje perfekte.

Vota: 6.5 / 7

Karakteristikat më të mira: Përfshin filtrin anti-adblock

Punon me: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari, Yandex Browser, iOS, Android

uBlock Plus Adblocker

Pengesa më e madhe për këtë shtojcë është se është më pak miqësor në ndërfaqen përpara. Ka disa ndryshime për vendosjen në UI, por shumica e punës së mjerë duhet të bëhet në cilësimet aktuale. Thënë kështu, uBlock Plus Adblocker ndaloi në mënyrë efektive të gjitha reklamat që testuam, përfshirë videot e autoplayit.

bllokuesit e reklamave falas

Edhe me shumicën e cilësimeve të ulur pas menusë së cilësimeve, ka shumë gjëra që mund të bëni me këtë bllokues. Ndoshta një nga vizatimet më të mëdha për uBlock Plus Adblocker është përfshirja e një biblioteke të madhe të filtrave të palëve të treta. Shtojca gjithashtu ka cilësime të përparuara të përdoruesit që ju lejojnë të krijoni filtrat tuaj të përmbajtjes, ndër të tjera.

uBlock Plus Adblocker kujdeset për shumicën e reklamave, por ajo luftoi me reklamat e banderolave ​​të Orlando Sentinel që rrëmbyen më së shumti çdo bllokues tjetër të reklamave që testuam.

Vota: 6.5 / 7

Karakteristikat më të mira: Filtrat e elementeve të mëdhenj që filtrojnë dhe dëmtojnë

Punon me: krom

Blloko bllokues

Një shtesë e re në skenën bllokuese të pop-up, Poper Blocker është në dispozicion për shfletuesit e internetit të Chrome dhe Firefox. Kjo shtojcë është përshëndetur si bllokuesi më i mirë i pop-up në treg nga disa site të tjera të teknologjisë, që është një pretendim i drejtë, megjithëse jo domosdoshmërisht rasti nga testimi ynë. Poper Blocker është një mundësi e nivelit të lartë për të eksploruar megjithëse është shumë e efektshme në atë që bën.

bllokuesit më të mirë të pop-up 2019

Të dy versionet Chrome dhe Firefox të kësaj shtojce funksionojnë mirë për të bllokuar jo vetëm pop-ups, por mbivendosjet në internet që janë jashtëzakonisht të zakonshme gjithashtu. Kjo shtojcë ju lejon të mbivendosni me klik të djathtë për t’i hequr ato, ndërsa llojet e tjera të pop-ups hiqen automatikisht. Dhe, si me bllokuesit e tjerë, lista e bardhë është e disponueshme, siç është opsioni për të raportuar kur një pop-up nuk arrin të bllokohet nga shtojca.

Poper Blocker godet pjesën më të madhe të kritereve që kërkojmë në një bllokues. Completelyshtë plotësisht e lirë të përdorësh dhe nuk bllokon asnjë prej karakteristikave të tij pas një pagese. Nuk kërkohet asnjë regjistrim, kështu që nuk duhet të heqësh dorë nga informacionet personale për t’i përdorur ato, gjithashtu. E vetmja gjë për të cilën mund të shqetësohesh është fakti që Poper Blocker mbledh dhe përdor të dhëna anonimizuar – por mund të heqësh dorë nga shërbimet e mbledhjes së të dhënave për akoma më shumë intimitet..

Mbi 2 milion përdorues vetëm në Chrome kanë provuar Poper Blocker, ndërsa mbi 73,000 prej atyre përdoruesve u bashkuan për t’i dhënë shtojcës një paketë të ngushtë 4.8 nga 5 yje. Ndërmarrja që qëndron pas Poper Blocker duket se aktualizon më shpesh aplikacionin. Sa i përket kësaj kohe të shkrimit, ajo u azhurnua për herë të fundit në Tetor 2019 (dhe me gjasë më vonë, në varësi të kohës kur po e lexoni këtë artikull.)

Sa i përket suksesit të bllokimit të tij, përvoja jonë ishte pozitive, por e përzier. Disa pop-up u bllokuan me sukses çdo herë pasi të përdorin opsionin “heq mbivendosjen”. Sidoqoftë, ne zbuluam që jo gjithmonë bllokoi të njëjtat shfaqje në disa site. Për shembull, një mbivendosje në Forbes.com u kthye pas freskimit të faqes. Dhe bllokimi i mbivendosjes bëri që faqja e parë e Forbes të mos funksiononte. Kjo dështim ndihmoi në uljen e rezultatit për këtë opsion vetëm pak.

Vota: 6/7

Karakteristika më e mirë: Bllokimi i mbivendosjes

Punon me: Chrome dhe Firefox

AdBlocker Genesis Plus

Nëse keni përdorur ose jeni të interesuar për stilin e bllokuesve të reklamave uBlock Origin ose AdBlock Plus, kjo shtojcë mund të jetë për ju. AdBlocker Genesis Plus është një pirun i programeve të tjera të njohura, do të thotë se përdor të njëjtin kod themelor i cili ndryshon sa duhet për të qenë një program unik. UI është pak më ndryshe, por funksionaliteti i bllokimit të reklamave është kryesisht i njëjtë. Më e rëndësishmja, zhvilluesi i këtij bllokuesi reklamash thotë se ai hoqi posaçërisht kodin e gjurmimit nga kodi origjinal uBlock / AdBlock Plus për të siguruar më shumë intimitet.

bllokuesit e reklamave falas

Një numër i mirë i njerëzve janë fiksuar edhe në këtë bllokues reklamash. Ai krenohet me një vlerësim të lartë (4.34 nga 5) dhe mbi 100,000 përdorues. Megjithëse përdor të njëjtin kod si disa nga opsionet më të njohura, unë zbulova se Genesis Plus nuk bllokoi të gjitha reklamat në faqe. Ajo bllokoi reklama të thjeshta të ekraneve në një vend të testuar (Fark.com) por nuk arriti të bllokojë reklamën e madhe të ekranit në Orlando Sentinel. Megjithatë, ajo reklamë mund të bllokohet me butonin “element bllok”.

Vota: 6/7

Karakteristikat më të mira: Heqja e kodit të gjurmimit për më shumë intimitet, butoni i lehtë për zbardhjen e bardhë, butoni “element bllok”

Punon me: krom

Trustnav Adblocker

Trustnav është një kompani antivirus nga Andorra që ofron një adblocker kombinim dhe antivirus plugin Google Chrome. Zgjidhja antivirus, e cila është premium dhe kushton 1.99 dollarë në muaj, aktualisht nuk është në dispozicion. Tani për tani, ju mund të përdorni plugin solo adblocker falas.

Trustnav aktualisht ka një shtojcë Chrome “Safesearch” që është e ndarë nga adblocker. Sigurohuni që të instaloni versionin adblocker direkt nga Chrome.

Sa i përket funksionimit, Trustnav paraqet një adblocker shumë të lehtë për t’u përdorur me një ndërfaqe të shkëlqyeshme të përdoruesit. Shtë e thjeshtë dhe efektive në shumicën e gjërave. Sidoqoftë, problemi më i madh që do të gjeni me këtë adblocker është se nuk mund të rregulloni shumë cilësime. Trustnav ju lejon të ndryshoni nëse adblocker është aktivizuar ose fikur, nëse bllokon të gjitha reklamat ose vetëm disa reklama, dhe nëse doni të merrni njoftime. Përtej kësaj, nuk ka akordim të shkëlqyeshëm, nuk ka lista të sakta për të shënuar lista, dhe asnjë mënyrë për të parë të gjitha statistikat tuaja të adblocking jashtë sa reklama janë bllokuar në faqen që po vizitoni në atë kohë.

Pozitivisht, bllokon reklamat si kampione, përveç disa reklamave me video autoplay. Ato dukeshin se rrëshqiteshin djathtas nga filtri i saj i padobishëm. Sidoqoftë, ajo në mënyrë efektive godet shumicën e shenjave kryesore për sistemin tonë të renditjes dhe shënon afërsisht të përsosur në të gjitha frontet.

Vota: 6/7

Karakteristika më e mirë: Ndërfaqe e thjeshtë

Punon me: krom

Adblocker Ultimate

Një tjetër projekt me burim të hapur, AdBlocker Ultimate është i mirë për të hequr shumicën e reklamave që mund të haseni. Gjatë testimit, ajo ishte në gjendje të shpërndajë reklama në YouTube dhe shumica e shfaqur reklama në faqet e ndryshme që kemi testuar. Ky bllokues reklamash përdoret gjithashtu dhe vlerësohet shumë. Ajo ka një 4.84 nga 5 rezultatet nga përdoruesit e Google Chrome, dhe mbi 600,000 instalime.

bllokuesit e reklamave falas

Thënë kjo, ajo ende luftoi me reklamat e shfaqjes Orlando Sentinel së bashku me shumicën e reklamuesve të tjerë që testuam. Nuk arriti të bllokojë asnjë prej reklamave në faqen e faqes. Sidoqoftë, për ata që kërkojnë të bllokohen reklama, ky është një mundësi e mirë. Fatkeqësisht, kjo shtojcë nuk është përditësuar brenda pak më shumë se një viti, kështu që rezultati i saj rrëzohet pak më tej.

Vota: 6/7

Karakteristikat më të mira: Karakteristikë e shpejtë “bllok elementi” për të bllokuar menjëherë çdo reklamë që përshkon

Punon me: krom

NoScript

Ky bllokues reklamash i vetëm me Firefox nuk është aq shumë një bllokues reklamash, por një bllokues i skenarëve. NoScript parandalon të ngarkohen të gjitha llojet e shkrimeve në faqet tuaja në internet: Javascript, Java, Flash dhe një numër prizash të tjera. Mund të lejoni disa lloje shkrimesh, por shërbimi merr pak më shumë dorë të rëndë si parazgjedhje.

adblock falas

Rezultati është që ju do të bllokoni shumicën e reklamave të ekranit kur hasni. Kjo përfshin reklamat agresive Orlando Sentinel që shumica e opsioneve të tjera në listën tonë u përpoqën të bllokonin. Sidoqoftë, NoScript bën nuk bllokon reklama në video fare, dhe as nuk bllokon shumicën e reklamave të videove me autoplay. Kjo e bën shumë të mirë në bllokimin e një lloji të reklamës, por të dobët në bllokimin e të tjerëve.

Vota: 5.5 / 7

Karakteristika më e mirë: Bllokimi i plotë i skriptit

Punon me: Firefox

AdGuard

Për besimin e saj, AdGuard bën pikërisht atë që dëshironi të bëni. Ju mund të bllokoni të gjitha llojet e reklamave që kemi testuar, gjë që është pozitive. Sidoqoftë, dobësia më e madhe për këtë bllokues reklamash është se ka një version premium. Fatkeqësisht, AdGuard dikur ofronte një version falas dhe me pagesë, por nuk është më rasti. Në vend të kësaj, ju do të merrni një provë 14-ditore falas, e cila më pas ju bllokon nga shërbimet e tyre më pas.

Përveç kësaj, shërbimi ofron një gamë të gjerë opsionesh dhe funksionon mirë, por ju mund të jeni të zhgënjyer që duhet të paguani më vonë.

bllokuesit e reklamave falas

Përtej kësaj, përdoruesit e duan AdGuard. Ka mbi 4 milion shkarkime në Chrome me një vlerësim të lartë për tu përputhur, duke e bërë versionin falas një mundësi të vlefshme. Dhe në testimin tonë, ky ishte një nga bllokuesit e vetëm të reklamave që jo vetëm që bllokoi në mënyrë efektive reklamat në Orlando Sentinel, por madje bllokoi kornizat e reklamave me fjalën “reklamë” që shumica e të tjerëve akoma lejoi të ngarkonte.

Vota: 5/7

Karakteristikat më të mira: “Lista e bardhë e përmbysur” (ndryshoni listën e bardhë në listën e zezë), bllokoni reklamat e vetë-promovimit (ndonjëherë nuk funksionon)

Punon me: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge, Yandex.Opera

Pse mungojnë Badger Privacy dhe Ghostery?

Ju mund të keni dëgjuar për bllokuesit e reklamave të njohura Private Badger dhe Ghostery. Ndërsa ne i duam dhe respektojmë këta dy bllokues të reklamave, as nuk i plotësuan kriteret tona bazuar në mënyrën se si funksionojnë ato. Asnjëra prej këtyre shtojcave nuk është krijuar për të bllokuar reklamat, në mënyrë të veçantë, por për të mohuar reklamat në internet dhe elementë të tjerë në internet që tradhtojnë privatësinë e përdoruesit. Si rezultat, të dy do të bllokohen disa ads disa të kohës por janë përqendruar kryesisht në intimitetin si shqetësime për sigurinë e internetit.

Kjo do të thotë që ju nuk do të merrni atë lloj bllokimi të reklamave që mund të dëshironi nga secila prej këtyre shtojcave. Për më tepër, ata nuk ju lejojnë shumë kontroll mbi llojin e reklamave që ato bllokojnë, duke pasur parasysh dëshirën e tyre është të lejojnë mirë reklama të kalojë dhe të mos bllokojë të gjitha reklamat me shumicë.

Bllokues i reklamave në Google Chrome

Pavarësisht nga pak e frikësimit të saj, bllokuesi i reklamave të integruara të Google nuk duket të bëjë shumë. Pasi e vuri atë në të njëjtat teste si bllokuesit e reklamave të tjera të listuara më lart, lejoi çdo reklamë përmes asaj që mund të gjenim. Bllokuesi i integruar i reklamave është gjithashtu shumë i kufizuar. Edhe gjetja e një faqe në internet ku reklamat ishin bllokuar ishte e vështirë. Dhe meqenëse bllokuesi i reklamave Chrome është krijuar për të bllokuar vetëm disa lloje të reklamave, shumica e reklamave që do të gjeni nuk janë të bllokuara, veçanërisht nëse ato janë reklama me burim përmes krahut të reklamave vetanake të Google.

bllokuesit e reklamave falas

Thuajse nuk do të thotë, por bllokuesi i reklamave të Google është disi shaka. Mund të ketë detyruar disa faqe në internet të pastrojnë veprimin e tyre pak me reklama më intruzive, por me të vërtetë nuk do të jeni në gjendje të përdorni për të bllokuar reklamat.

Një shënim për bllokuesit e reklamave dhe të ardhurat e faqes në internet

Reklamat vijnë në shumë shije, nga reklama pop-up deri në reklama në faqe dhe më shumë. Disa uebfaqe madje kanë filluar të hedhin një faqe të veçantë për reklamat e tyre (si p.sh. Forbes) ose duke përdorur reklama me video autoplay sapo faqja të ngarkohet.

Në përgjithësi, konsumatorët urrejnë reklama për një sërë arsyesh, duke përfshirë:

 • Ata mund të ngadalësojnë ngarkimin e faqeve
 • Shumë tani janë ndërhyrës dhe bezdisës
 • Ata mund të përdorin të dhëna të çmuara për ata me plane të kufizuara të të dhënave në internet
 • Reklamat shpesh janë të parëndësishme për interesat e përdoruesit
 • Reklamat mund të ndërpresin përvojën e shfletimit ose shikimit (veçanërisht reklamat në faqet e transmetimit të videove si Hulu ose Crunchyroll)
 • Shumë reklama përmbajnë cookie për gjurmim që dërgojnë sjelljen e përdoruesit përsëri tek palët e treta

Cilësia e reklamave është përkeqësuar aq shumë sa që edhe Google përfshin një bllokues reklamash në shfletuesin e saj Chrome tani, duke synuar “reklama nën standarde”. Synimet e Google mund të jenë pak të dyshimta, megjithatë, pasi kompania operon një pjesë të madhe të reklamave të veta dhe ka të ngjarë të mos bllokojë ndonjë reklamim të buruar nga Google nga AdSense.

Megjithatë, falë reklamave, ne mund të shijojmë shumicën e përmbajtjes që shikojmë dhe lexojmë në internet falas, por reklamat kanë të meta të ndryshme. Ato gjithashtu mund të shërbejnë si një vektor për viruse kompjuteri ose hack të palëve të treta.

Para se të zhyteni në bllokimin e reklamave në uebfaqet e tua të preferuara, dëshirojmë të theksojmë se ato uebfaqe që po përdor shpesh mbështeten në të ardhurat e reklamave për të mbijetuar. Ndërsa shumë faqe interneti tani po diversifikojnë rrjedhën e të ardhurave të tyre (shpesh për shkak të përdorimit të rritur të bllokuesve të reklamave), të ardhurat nga reklamat janë akoma një burim kryesor i të ardhurave për shumë faqe interneti. Përdorimi i bllokuesve të reklamave rezultoi në një humbje të vlerësuar prej 15.8 miliardë dollarë për faqet e internetit në vitet e fundit.

Nëse ju pëlqejnë shërbimet që merrni nga uebfaqe të caktuara, të cilave ju besoni, ju sugjerojmë që të vendosni në listën e bardhë të atyre vendeve në cilësimet e bllokuesit tuaj të reklamave. Lista e bardhë është e kundërta e listës së zezë. Në vend që t’i tregoni bllokuesit tuaj të reklamave për të bllokuar site të caktuara, ju po i thuani asaj që lista e faqeve janë ato që nuk doni të bllokoni.

Lista e bardhë është një mënyrë e mirë për të ndihmuar në garantimin e faqeve që ju pëlqen dhe besimi vazhdojnë të marrin të ardhurat nga reklamat që ju nevojiten. Edhe nëse nuk klikoni kurrë në reklama, shumë site marrin disa të ardhura nga shikimet e faqeve, duke e bërë atë akoma të dobishëm për ato faqe në internet nëse lejoni që reklamat e tyre të shfaqen.

Pastrimi i bllokuesve të reklamave të Google

Në fillim të verës 2018, Google pastroi dhjetëra bllokues të reklamave nga Dyqani i Chrome. Arsyeja? Shumë prej atyre bllokuesve të reklamave ishin vetë keqdashës, duke ushqyer të dhënat e përdoruesve në botnets dhe duke lejuar këdo që ishte në anën tjetër të fitonte kontrollin. Disa bllokues reklamash shumë të popullarizuar, të shkarkuar gjerësisht dhe shumë të vlerësuar u kapën në këtë përzierje, duke përfshirë SuperBlock dhe AdRemover për Google Chrome.

Mbi 20 milion përdorues instaluan bllokuesit e dyshuar të reklamave, shumë prej të cilëve thjesht klonuan kodin legjitim nga bllokuesit zyrtarë të reklamave të tjera. Disa përdorën edhe emra shumë të ngjashëm.

Nëse keni shkarkuar një nga bllokuesit e reklamave me qëllim të keq, spastrimi i Google do ta kishte pamundësuar bllokuesin e reklamave të punonte në shfletuesin tuaj Chrome.

Me sa mund të themi, bllokuesit e vetëm të reklamave të mbetur në Dyqanin Google Chrome janë plotësisht të ligjshëm. Të gjitha opsionet e shtojcave Chrome që janë aktualisht në listën tonë kaluan procesin e verifikimit të Google. Sidoqoftë, sigurohuni që të kontrolloni dyfish historinë dhe sigurinë e çdo zhvilluesi i programit të cilit ju vendosni ta instaloni si një shtesë në shfletuesin tuaj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map