5 VPN më të mira për OpenWrt për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja

5 VPN më të mira për openwrt


OpenWrt është një firmware relativisht i ri me burim të hapur për ruterat që po fitojnë popullaritet. Me një gamë të gjerë shtesash, është shumë e personalizueshme dhe një zgjedhje e popullarizuar në mesin e zhvilluesve. Dhe me një ndërfaqe të përmirësuar të përdoruesit, është duke u bërë më e thjeshtë për të lundruar dhe më e përshtatshme për përdoruesit më pak të përparuar.

Nëse po kërkoni të vendosni një Rrjet Virtual Privat (VPN) në routerin tuaj OpenWrt, atëherë po bëni një veprim të zgjuar. Një VPN OpenWrt do të shifrojë të gjithë trafikun që shkon drejt dhe nga çdo pajisje e lidhur me atë ruter. ajo tunelon trafikun përmes një serveri ndërmjetës sipas zgjedhjes suaj, e cila ju mundëson të keni qasje në përmbajtjen e kufizuar nga gjeo-zona duke e prishur vendndodhjen tuaj. Për më tepër, shumica e paketave VPN ofrojnë një numër të kufizuar të lidhjeve të njëkohshme, por një ruter llogaritet si një pajisje. Kjo do të thotë që ju mund të siguroni të gjitha pajisjet shtëpiake, ndërsa përdorni vetëm një nga lidhjet tuaja në dispozicion.

Ne marrim shumë detaje mbi VPN-të më të mira që mbështesin OpenWrt më poshtë, por nëse nuk keni kohë për të lexuar tërë pjesën, këtu janë zgjedhjet tona kryesore:

 1. ExpressVPN Zgjedhja jonë kryesore. Mbështetja e konfirmuar për OpenWrt dhe stafin e ndihmës së njohur mund të ndihmojë në instalim. Super serverë të shpejtë dhe një kërkesë për intimitet dhe siguri. Garancinë e kthimit të parave 30-ditore ju keni mbuluar.
 2. NordVPN E përballueshme e gjithanshme me shpejtësi të mirë dhe karakteristika të ngurta të sigurisë. Siguroni një udhëzues për konfigurimin me OpenWrt.
 3. PrivateVPN Mund të konfigurohet me firmware DD-WRT ose domate. Do të duhet të kontaktoni mbështetjen për udhëzimet e instalimit.
 4. VyprVPN Udhëzimet për vendosjen e OpenWrt janë në faqen e internetit, por mbështetja për zgjidhjen e problemeve është e kufizuar. Kompatibil me firmware DD-WRT dhe Domate.
 5. PureVPN Mbështetje e drejtpërdrejtë e gatshme për t’ju dhënë udhëzime hap pas hapi për vendosjen e OpenWrt.

Ndërsa nuk mund të gjeni një ton dokumentacioni mbi të, shumë shërbime VPN janë në përputhje me OpenWrt. Thënë kjo, ata që ofrojnë udhëzues zakonisht lëshojnë një mohim duke thënë se nuk është e garantuar të punosh. Si e tillë, një nga gjërat kryesore për të parë me një VPN OpenWrt është mbështetje e shkëlqyeshme. Sigurisht, ka shumë faktorë të tjerë të rëndësishëm, dhe ne e kemi bazuar listën tonë të VPN-ve më të mira për OpenWrt në kriteret e mëposhtme:

 • Përputhshmëria me ruterat
 • Mbështetje e shpejtë dhe e ditur e klientit
 • Lidhje të shpejta dhe të besueshme
 • Kriptim i fortë dhe asnjë regjistër informacioni personalisht i identifikueshëm
 • Zgjedhje e madhe e vendndodhjeve të serverit

VPN-të më të mira për OpenWrt

Këtu është lista jonë e VPN-ve më të mira për OpenWrt:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJanar 2020

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.ExpressVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

Kur bëhet fjalë për vendosjen e një VPN të ruterit, ExpressVPN drejton paketën. Në të vërtetë bën firmware-in e tij të personalizuar i cili mund të përdoret me çdo ruter të pajtueshëm. Përndryshe, ajo ofron ruterat e parafiguruar wifi u ndezën me firmware-in e vet dhe konfiguruar në të gjithë serverët. Mund të instalohet edhe në ruterat e tjerë që funksionojnë firmware të pajtueshëm dhe ExpressVPN e ka konfirmuar atë OpenWrt është mbështetur. Ende nuk ka një mësim në internet në dispozicion, por mund të kontaktoni ekipin e ndihmës së klientit për të ndihmuar me konfigurimin dhe njohjen e drejtpërdrejtë të bisedave.

Me ExpressVPN, ju keni qasje në një rrjet të gjerë të serverëve që përfshin 94 vende. Të gjithë serverat janë optimizuar për shpejtësinë kështu që nuk do të keni asnjë problem të shfletoni, transmetoni, shkarkoni ose bëni ndonjë gjë tjetër në internet. Kur bëhet fjalë për transmetimin, ExpressVPN është i shkëlqyeshëm në anashkalimin e kufizimeve gjeografike. Ky është rasti edhe për faqet që përdorin VPN siç janë Netflix, iPlayer BBC, Amazon Prime Video, Hulu, dhe më shumë.

Në anën e sigurisë, ky shërbim VPN përdor encryption në shkallë ushtarake së bashku me fshehtësi të përsosur përpara dhe përdor protokollin OpenVPN si parazgjedhje. Ajo ka një ndërprerës të integruar vrasës dhe mbrojtje të rrjedhjes DNS për të siguruar që informacioni juaj kurrë të mos bie në duar të gabuara. Një politikë pa logs do të thotë që nuk ka gjurmim të aktivitetit të përdoruesit. Vetëm regjistrat e lidhjeve minimale mirëmbahen dhe adresa juaj e IP nuk do të ruhet kurrë.

Një plan mundëson deri në tre lidhje të njëkohshme, kështu që ju mund të mbuloni shtëpinë tuaj me një router të konfiguruar dhe akoma të jeni në gjendje të mbroni gjithashtu disa pajisje të lëvizshme. Aplikacionet janë të disponueshme për Android dhe iOS dhe ka klientë për Windows, MacOS dhe Linux, nëse duhet të mbroni një kompjuter desktop ose laptop veç e veç.

Pros:

 • Mbështetni OpenWrt, ofroni ruterë të konfiguruar paraprakisht ose instalim në ruterë të pajtueshëm
 • Stafi mbështetës është i dobishëm, i ditur dhe funksionon rreth orës
 • Shpejtësi të shpejtë, të besueshme – transmetimi i përmbajtjes HD ose shkarkimi / ngarkimi i skedarëve të mëdhenj
 • Kriptimi i shkallës së lartë, siguria dhe intimiteti në të gjithë
 • Operon mbi 3,000 servera në 94 vende

Cons:

 • Konfigurimi i përparuar për përdoruesit e energjisë është pak i kufizuar

VPN më e mirë për OpenWrt: ExpressVPN është zgjedhja jonë # 1. Drejton rrugën me aplikacionet e saj të lehta për t’u përdorur pa bujë. Ka një rrjet të gjerë të serverëve që është i optimizuar për lidhje me shpejtësi të lartë. Vështirë të mposhtet intimiteti dhe siguria. Punon me të gjitha shërbimet kryesore të transmetimit. Ekziston një garanci e kthimit të parave pa 30-ditë, në mënyrë që të mund ta provoni pa rrezik.

Lexoni rishikimin tonë të plotë të ExpressVPN.

ExpressVPN KuponKërkesa Speciale – merrni 3 muaj shtesë DEALKuponi shtesë që aplikohet automatikisht

2. NordVPN

NordVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.NordVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

NordVPN është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për konfigurimin e ruterit. Ti mundesh konfiguroni manualisht VPN në një ruter të pajtueshëm ose mund të vendosni të blini një ruter të konfiguruar paraprakisht të shitur nga bashkëpunëtorët e palëve të treta, FlashRouter. Megjithëse, kjo e fundit bën vetëm ruterë NordVPN duke përdorur firmware Tomato dhe DD-WRT. Për OpenWrt, do të duhet të konfiguroni manualisht.

NordVPN ka postuar një tutorial për konfigurimin e VPN me një ruteri që funksionon firmware OpenWrt (e kemi përfshirë në listën tonë mësimore më poshtë). Dhe nëse keni ndonjë problem, ekipi i bisedës live është vetëm një klik larg për të ofruar ndihmë.

NordVPN operon një rrjet të madh me më shumë se 4,000 serverë në mbi 60 vende. Shumë janë optimizuar për qëllime specifike, përfshirë P2P, anti-DDoS dhe VPN të dyfishtë. Ajo ofron shpejtësi të shpejtë dhe shërbim të besueshëm që të mund të kryeni aktivitetet tuaja të përditshme në internet pa u shqetësuar për lidhje të dobëta dhe të ngadalta. Mund gjithashtu të sigurojë qasje në shumë site streaming, përfshirë Netflix, iPlayer të BBC, Hulu, HBO dhe Amazon Prime Video.

Ashtu si ExpressVPN, NordVPN përdor encryption “shkallës ushtarake” 256-bit me fshehtësi të përsosur përpara. Protokolli OpenVPN rekomandohet dhe përdoret si parazgjedhje. Ndërtohen një ndërprerës vrasës dhe mbrojtje për rrjedhje DNS. Kjo do të thotë se mund të siguroheni që informacioni juaj nuk do të largohet kurrë nga tuneli i koduar. NordVPN nuk mban asnjë regjistër fare. Një tipar më i ri është mbrojtje automatike për wifi, që është një përfitim i madh nëse udhëtoni ose shpesh jeni në lëvizje.

Një plan ju mundëson të lidheni me gjashtë pajisje njëkohësisht, gjë që e bën atë ideal për familjet ose ato me shumë pajisje. Klientët e desktopit janë në dispozicion për Windows dhe MacOS dhe aplikacionet mobil mund të shkarkohen për iOS dhe Android.

Pros:

 • Konfigurimi manual i disponueshëm për OpenWrt me ndihmë mësimore
 • Biseda live mund t’ju ndihmojë me konfigurimin manual
 • Rrjeti i gjerë i serverëve është shumë i aftë për të zhbllokuar përmbajtjen më të kufizuar nga gjeo
 • Shpejtësi të mira për transmetim dhe shkarkim
 • Kriptimi i fortë dhe asnjë regjistër nuk bëjnë siguri dhe intimitet të lartë

Cons:

 • Përzgjedhja automatike e serverit mund të mos përshtatet me të gjitha rastet e përdorimit

VPN BUXHETI më i mirë: NordVPN është një vlerë e mirë gjithëpërfshirëse. Një mundësi e shkëlqyeshme që funksionon pa u lodhur me përrua & P2P. Lidh njëkohësisht deri në 6 pajisje. Po ashtu funksionon mirë me shërbimet më të njohura të transmetimit dhe arrin shpejtësi të vazhdueshme të mirë. Garancia e kthimit të parave 30-ditore.

Lexoni përmbledhjen tonë të thelluar të NordVPN.

Kuponi NordVPNKurseni 70% në planin 3 vjeçar të SHKELJETDeklarimi aplikuar automatikisht

3. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.PrivateVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

PrivateVPN është një ofrues i ri, më i vogël, por në të vërtetë është një i gjithanshëm. Ajo funksionon me OpenWrt, megjithëse ju ndoshta do të duhet të kontaktoni mbështetjen e klientit për ndihmë në konfigurimin. Mbështetja është e gjitha brenda dhe nuk ka asnjë bisedë live, kështu që ju mund të mos merrni një përgjigje të shpejtë, por do të jetë i dijshëm. PrivateVPN gjithashtu mund të konfigurohet me ruter që ekzekutojnë një shumëllojshmëri të firmware-ve të tjera, duke përfshirë DD-WRT ose Tomato.

Ky shërbim kryen jashtëzakonisht mirë kur bëhet fjalë për testimin e shpejtësisë, që është një lajm i mirëpritur për ata që duan të transmetojnë apo përrenj. Ajo gjithashtu ka provuar të jetë e mirë në zhbllokimin e përmbajtjeve gjeo-të kufizuara siç është ajo e siguruar nga Netflix, Hulu, HBO dhe Amazon Prime Video.

Nëse jeni të shqetësuar për sigurinë dhe privatësinë, siç sugjeron emri i saj, PrivateVPN ju ka mbuluar. Përdor encryption 128-bit ose 256-bit, në varësi të protokollit që ju zgjidhni (rekomandohet OpenVPN). Kjo është përkrah fshehtësi e përsosur përpara, mbrojtje nga rrjedhja e DNS dhe një ndërrim vrasës. Kjo e fundit do të vrasë lidhjen e internetit nëse bie lidhja VPN.

Ashtu si NordVPN, PrivateVPN lejon gjashtë lidhje të njëkohshme, që është një më shumë se standardi i industrisë prej pesë. Aplikacionet janë në dispozicion për Windows, MacOS, iOS dhe Android.

Pros:

 • Puna me OpenWrt, në ndihmë të ndihmës në shtëpi do t’ju bëjë të shkoni
 • Serverë të shpejtë, gjithashtu i shkëlqyeshëm për zhbllokimin e faqeve të transmetimit në mënyrë të sigurt dhe private
 • Ata nuk regjistrojnë asnjë informacion personalisht të identifikueshëm për përdoruesit e tyre
 • Kill Switch dhe mbrojtja automatike e wifi aktivizohen kur lidhja bie

Cons:

 • Nuk ka bisedë live 24/7

SHENJAT E MADHE:. Lejon deri në 6 pajisje në të njëjtën llogari. Lidhje të shpejta por mund të bëjnë me të pasur më shumë serverë për të zgjedhur. Garancia e kthimit të parave 30-ditore.

Shihni rishikimin tonë të plotë të PrivateVPN.

Kontribut privatVPN KuponSpecial – kurseni 83% në planin 2 vjeçar GET DEALDiscount aplikuar automatikisht

4. VyprVPN

VyperVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

VyprVPN vëren se ofron mbështetje të kufizuar për OpenWrt, por siguron udhëzime për konfigurimin në faqen e internetit. Nëse keni nevojë për ndihmë shtesë, biseda live 24/7 është në dispozicion. VyprVPN është gjithashtu i pajtueshëm me firmware DD-WRT dhe domate. Nuk është shërbimi më i shpejtë që kemi testuar, por është i besueshëm. Mundet mundësojnë qasje në shumë shërbime streaming dhe është një mundësi solide për t’u përdorur në Kinë.

VyprVPN siguron siguri të shkëlqyeshme në formën e 256-bit encryption dhe ofron një protokoll i hapur i OpenVPN i quajtur Chameleon. Ai zotëron serverat e vet, i cili është i shkëlqyeshëm për performancën dhe sigurinë. Ky shërbim regjistron adresën tuaj IP dhe adresën VPN me të cilën jeni lidhur, që është një grevë për përdoruesit e ndërgjegjshëm për jetën private. VyprVPN thotë se informacioni përdoret vetëm për faturimin dhe zgjidhjen e problemeve dhe fshihet pas 30 ditësh.

Një plan bazë mundëson deri në pesë lidhje të njëkohshme me aplikacione të disponueshme për Windows, MacOS, Android dhe iOS.

Pros:

 • Mbështetje e kufizuar për OpenWrt, ofron udhëzime të hollësishme në faqen e tyre të internetit
 • Shpejtësitë e shpejta janë perfekte për transmetim
 • Karakteristikat e jashtëzakonshme të sigurisë dhe intimitetit

Cons:

 • Ofruesit më të lirë në listë
 • Nuk ka ruterë të konfiguruar OpenWrt ose DD-WRT të disponueshëm

KA NJ SET DHNI T E LEHTM: VyprVPN është miqësor për përdoruesit. Një zgjedhje solide. Nuk ruan regjistra, ofron siguri të madhe dhe zhbllokon shërbimet më të transmetimit. Më të kushtueshëm se disa. 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Mësoni më shumë në rishikimin tonë VyprVPN.

VyprVPN CouponShikoni 81% në planin 2 vjeçar DEALDiscount aplikuar automatikisht

5. PureVPN

PureVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.PureVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 31 DIT

Derisa PureVPN nuk keni një tutorial për konfigurimin e OpenWrt të postuar në internet ende, ai ka udhëzime hap pas hapi të gatshme të disponueshme nga një agjent bisede live. Mund të merrni gjithashtu ruterë të konfiguruar FlashRouter, megjithëse OpenWrt nuk është një opsion. Mund të konfigurohet manualisht me firmware të tjera të routerit, përfshirë Tomato dhe DD-WRT.

PureVPN është një interpretues tjetër kaq i shpejtë kur bëhet fjalë për shpejtësi, por është i lirë, ofron një lidhje të besueshme dhe mund të zhbllokojë shumë site streaming. Edhe pse disa lokacione kanë vetëm serverë virtualë, rrjeti përfshin 140 vende mbresëlënëse, që do të thotë se mund të keni qasje në përmbajtje nga e gjithë bota..

Siguria është në nivelin më të lartë me 256-bit encryption, Mbrojtje rrjedhje e DNS dhe një ndërprerës vrasës. Opsionet e protokollit përfshijnë OpenVPN dhe L2TP, ndër të tjera. Ka pasur disa polemika në lidhje me regjistrat e mirëmbajtur nga PureVPN, gjegjësisht regjistrimi i adresës tuaj IP, kështu që disa përdorues të ndërgjegjshëm për intimitetin kanë tendencë të turpërojnë.

Një plan bazë ju jep mundësinë për të lidhur deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë. Aplikacionet mund të shkarkohen për MacOS, Windows, iOS dhe Android.

Pros:

 • Agjenti i bisedës live mund t’ju ndihmojë të vendosni OpenWrt
 • Vendosja e nivelit të lartë të sigurisë me kriptim të ngurtë, mbrojtje rrjedhje DNS dhe ndërprerës vrasës
 • Lidhni deri në pesë pajisje njëkohësisht

Cons:

 • Shpejtësitë e transferimit mund të jenë të ngadalta me disa serverë
 • Tejkalimi i stigmës së shtypit të mëparshëm të keq, që rrethon intimitetin
 • Issuesështjet e rastit të lidhjes për thirrjet VoIP gjatë testeve tona

E LEHT P TORDORIMI: PureVPN ka një aplikacion të shkëlqyeshëm. Ofron siguri të fortë. Shpejtësi të shpejtë por mund të ketë disa çështje lidhjeje. Garanci e kthimit të parave 7-ditore.

Lexoni rishikimin tonë të PureVPN.

Kuponi PureVPNHOLIDAY SPECIALE – Kurseni 88% në planin 5 vjeçar DEALDiscount aplikuar automatikisht

A mund të përdor një VPN falas me OpenWrt?

Vendosja e një VPN me ndonjë ruter mund të kërkojë një mbështetje të përparuar. Kjo nuk është një pikë e fortë e VPN-ve falas pasi ato thjesht nuk do të kesh burime për të investuar në ofrimin e shërbimit të shpejtë dhe të ditur të klientit.

Dhe kjo nuk është arsyeja e vetme që duhet të shmangni shërbimet VPN falas. Ato zakonisht kanë një rrjet server shumë të kufizuar dhe shumë përdorues. Përveç hyrjes vetëm në disa vende, do të jeni gjithashtu duroni kohë të gjata të pritjes për servera dhe lidhje të dobëta.

Plus, aspekti i privatësisë së VPN-ve falas sjell më shumë lajme të këqija. Këto ofrues kanë qenë të njohur për përdorim strategjitë e hijeve të biznesit siç është monitorimi i veprimtarisë së përdoruesit dhe shitja e profileve për reklamuesit. Kjo përfundimisht nuk është lloji i shërbimit që dëshironi të “mbroni” çdo pajisje në familjen tuaj.

Vendosja e një VPN me OpenWrt

OpenWrt është një firmware me burim të hapur bazuar në Linux. Vitet e fundit ka pasur një tronditje të trishtueshme, por tani po shkon shumë. Pas një ndarjeje të shkurtër në vitin 2016 ku u formua një projekt anësor i quajtur LEDE, të dy projektet u bashkuan zyrtarisht në fillim të vitit 2018 për të formuar OpenWrt aktuale.

Një nga tërheqjet kryesore të këtij firmware është gamë e shtesave në dispozicion, duke e bërë atë shumë i përshtatshëm. Në të kaluarën, ndërfaqja e saj e ndërlikuar e bëri atë më popullor me zhvilluesit sesa fillestarët. Por versioni aktual krenohet me një ndërfaqe të përmirësuar dhe është një mundësi gjithnjë e më e fortë për përdoruesit më pak të përparuar.

Kur bëhet fjalë për konfigurimin e një VPN me OpenWrt, me gjasë për shkak të risisë së saj relative, nuk ka asnjë ton literaturë atje për t’ju ndihmuar të vendoseni. Do të ishte e pamundur të siguroni një grup udhëzimesh të të gjitha madhësive këtu, por për fat të mirë disa ofrues kanë publikuar udhëzues për t’ju ndihmuar. Duke pasur parasysh popullaritetin e OpenWrt, ka të ngjarë që të tjerët të ndjekin.

Këtu janë mësimet e ofruara nga disa nga ofruesit e mësipërm, së bashku me një tjetër që nuk e bëri listën, por mund të jetë një opsion i mirë:

 • NordVPN
 • VyprVPN
 • SaferVPN

Përsëri, çdo ofrues tjetër VPN në listën tonë do të jetë i lumtur t’ju ndihmojë juve përmes ekipeve të tyre për mbështetjen e klientëve. Por vlen gjithashtu të kihet parasysh se shumica e ofruesve zakonisht lëshojnë një mohim duke thënë se konfigurimi nuk është testuar plotësisht dhe nuk është e garantuar të punojë.

Vini re se ndezja e një ruteri (zëvendësimi i firmware-it të tij) mund të shkaktojë dëme në një ruter. Kështu që eksperimentimi me këtë konfigurim ndoshta duhet të lihet për përdoruesit më të kursyer nga teknologjia.

VPN që nuk punojnë me OpenWrt

Ofruesit VPN që kemi përfshirë në listën tonë kanë konfirmuar se shërbimet e tyre funksionojnë me OpenWrt. Ata ose ofrojnë mësime në internet ose mbështetje të klientit për t’ju ndihmuar në konfigurimin. Ofruesit e tjerë që kemi kontaktuar konfirmuan se ata aktualisht nuk e mbështesin përdorimin me firmware OpenWrt:

 • Cyberghost
 • IPVanish
 • VPNArea
 • StrongVPN

Sidoqoftë, ia vlen të kihet parasysh se për shkak të risisë relative të firmware OpenWrt, është e kuptueshme që është jashtë radarit për shumë ofrues. Ndërsa rritet në popullaritet dhe ka më shumë kërkesë për VPN të pajtueshme, ne mund të shohim që kjo listë të tkurret pasi ofruesit azhurnojnë shërbimet e tyre.

Kredia e figurës: “Ruter” i licencuar sipas CC BY 2.0.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map