A është Terrarium TV i sigurt dhe i ligjshëm për t’u përdorur? Cilat janë alternativat?

Fotografitë e Terrarium TV Burimi: Terrarium TV


Televizioni i drejtpërdrejtë dhe me kërkesë është i tërbuar këto ditë, veçanërisht kur nuk keni nevojë të grumbulloni para të gatshme për abonimet me çmim të lartë kabllor. Disa shërbime në internet reklamojnë TV falas, përfshirë TV gjithnjë e më të popullarizuar Terrarium. Ky shërbim streaming me bazë në Android ju premton gjithçka që dëshironi në transmetimin në internet: zgjedhje, fleksibilitet dhe cilësi të lartë, të gjitha për çmimin e ulët dhe të ulët të asgjë.

Por a është Terrarium TV një shërbim juridik? A duhet ta shkarkoni Terrarium TV në pajisjen tuaj Android dhe të rrjedhë larg? Ne morëm një zhytje në Terrarium TV, si në testimin e shërbimit, ashtu edhe në përcaktimin nëse duhet ta bëni Terrarium TV aplikacionin tuaj tjetër të transmetimit.

Përditësimi 9/17/2018: E RNDSISHME. Në Shtator 2018, zhvilluesi i Terrarium TV njoftoi se shërbimi do të mbyllet për mirë. Megjithatë, më 17 shtator, u mësua se ai mund të heqë dorë nga të dhënat e përdoruesit. Ne kemi më shumë informacion mbi sigurinë e përgjithshme të Terrarium TV më poshtë, por është e rëndësishme për çdo përdorues aktual që të çinstalojnë sa më shpejt këtë apk.

Si të transmetohet në internet në mënyrë të sigurt dhe private

Shërbimet e transmetimit jozyrtar si Terrarium TV janë të njohura me një numër në rritje të hapëseve të telave. Megjithatë, shirking kutia kabllo për transmetimin në internet mund të sjellë me vete një numër çështjesh, jo vetëm kur bëhet fjalë për mbrojtjen e të dhënave tuaja në internet, por edhe me mbajtjen e ISP-së tuaj në gji. Për këtë arsye, shumë transmetues në internet tani janë kthyer në Rrjete Virtuale private (VPN).

Kur transmetoni në internet përmes Terrarium TV dhe shërbimeve të tjera si ai, ju prireni të përdorni shumë të dhëna. Duke pasur parasysh që transmetimi HD është gjithnjë e më i zakonshëm, kjo mund të shkaktojë një ngarkesë të madhe në gjerësinë e brezit të disponueshëm të ISP-së. Në vend që të investojnë në më shumë infrastrukturë, shumë ISP janë kthyer në goditje të shpejtë të klientëve që transmetojnë shumë video.

Përkundër asaj që mund të keni dëgjuar, përdorimi i VPN nuk është vetëm legal, por gjithnjë e më i domosdoshëm. Edhe ata që transmetojnë përmbajtje juridike mund të përfitojnë nga anashkalimi i bllokimit të padrejtë të përmbajtjes gjeografike dhe shmangies së rrëzimit të shpejtësisë ISP. Ndër shumë VPN që mund t’ju ndihmojnë të mbroni të dhënat tuaja dhe të siguroni shpejtësinë e të dhënave tuaja, ne kemi gjetur IPVanish të jetë më i miri.

IPVanish mban serverat e vet të përhapur në të gjithë botën. Kur përdorni IPVanish, do të gjeni gjerësi të pakufizuar të bandës, ndikim minimal në shpejtësinë tuaj të shkarkimit dhe ngarkimit dhe encryption të gradës ushtarake për t’ju mbrojtur ju dhe të dhënat tuaja.

FAST DHE E MIRELNDSISHME: IPVanish ka një rrjet të madh të serverëve të paharruar që sigurojnë shpejtësi të vazhdueshme. Karakteristikat e forta të sigurisë dhe intimitetit. Një i preferuar për Kodi dhe Amazon Fire Stick për aplikacionet e tyre dhe aftësitë e transmetimit. Familjare pasi mund të trajtojë deri në 10 pajisje të lidhura njëkohësisht. Provoni pa rrezik, me garancinë e kthimit të parave 7-ditore.

Whatfarë është Terrarium TV?

Terrarium TV Burimi: Terrarium TV

Terrarium TV është një aplikim në internet i transmetimit të videove për Android. Aplikacioni faturon vetë mjaft tërheqës në faqen e saj të veçantë të dedikuar:

“Filmat më të mirë të HD 1080p dhe shfaqjet televizive më të mira

Kjo deklaratë tërheqëse ka bërë mirë për të tërhequr shumë përdorues. Terrarium TV aktualisht ka mbi 140,000 pëlqime në Facebook dhe një faqe aktive Reddit me mbi 9,000 abonentë.

Sipas zhvilluesit të aplikacionit, “Terrarium TV përmban vetëm lidhje me faqet e tjera në Internet. Ai nuk pret ose ngarkon asnjë video, filma ose skedarë media. Ajo nuk ruan asnjë lidhje të rrjedhës së mediave në ndonjë prej serverëve të saj. Terrarium TV grumbullon lidhjet në një ndërfaqe të përshtatshme, miqësore për përdoruesit. “

Nëse jeni njohur me shtesat Kodi dhe Kodi, kjo deklaratë duhet të duket e njohur. Në të vërtetë, ky është afërsisht i njëjti argument i përdorur nga shtesa të njohura të palës së tretë Kodi si Besëlidhja, Gurzil, Exodus, SportsDevil, dhe të tjerët. Ndërsa ekzistojnë metoda për të transmetuar Terrarium TV përmes Kodi, është kryesisht një shtesë me bazë Android, që funksionon disi në mënyrë të ngjashme me aplikacionin e përdorur mirë Android Mobdro.

A është Terrarium TV i sigurt dhe i ligjshëm?

Këto janë në fakt dy pyetje të veçanta kur bëhet fjalë për Terrarium TV. Do të fillojmë me çështjen e sigurisë.

Shqetësimet mbi sigurinë e TV Terrarium

A është i sigurt përdorimi i Terrarium TV? Po dhe jo. Për fillestarët, nuk ka raporte të njohura për ndonjë hakmarrje ose kod me qëllim të keq që ekziston në aplikacionin normal të Terrarium TV. Sidoqoftë, ka disa çështje me procesin e shkarkimit që mund të ngrenë disa flamuj të kuq.

E para është fakti që Terrarium TV është nuk në dispozicion në Dyqanin zyrtar të Google Play. Kjo nuk nënkupton në mënyrë të natyrshme që aplikacioni i Terrarium TV është një lajm i keq. Ndërsa do t’ju duhet të ndryshoni cilësimet tuaja në Android për të lejuar burime të panjohura nga palë të treta jashtë Google Play Store, jo të gjitha shkarkimet e kësaj natyre janë të këqija.

Në fakt, në faqen e internetit APK Mirror strehohet një depo e madhe e aplikacioneve Android që mund të shkarkohen nga jashtë Play Store. Shumë nga këto janë aplikacione plotësisht të ligjshme që për një arsye ose një tjetër nuk e bënë kurrë atë në Android ose versione më të vjetra të aplikacioneve të njohura Android që disa përdorues u pëlqyen më mirë.

Sidoqoftë, aplikacionet e Google Play Store janë shumë më të sigurta. Procesi i rishikimit për aplikacionet është më i rreptë (megjithëse nuk është aq i rreptë sa me Apple App Store), kështu që shkarkimi i një aplikacioni nga jashtë Play Store vjen me rreziqe të dukshme. Kjo përfshin mundësinë e shkarkimit dhe instalimit të një virusi në pajisjen tuaj Android nëse shkarkoni një aplikacion nga burimi i gabuar.

Për më tepër, për shkak se Terrarium TV është jozyrtar, është e thjeshtë të shahesh. Në fakt, tashmë ka versione të mashtruara të tij në Google Play Store. Ata version të rremë mund të jenë porta për të dhënat e minierave dhe viruset.

Më në fund, në 17 Shtator 2018, TorrentFreak raportoi se zhvilluesi i Terrarium TV, NitroXenon, thotë se ai do të heqë dorë nga të gjitha përdoruesit nëse kërkohet. NitroXenon e informoi TorrentFreak se, “Unë thjesht po them të vërtetën … Pothuajse çdo aplikacion ndjek IP-në e [adresave] të përdoruesit. Dhe nëse unë duhet t’ua dorëzoj informacionin autoriteteve, atëherë unë do t’i bëj ato. “

Eshtë e panevojshme të thuhet, Terrarium TV nuk është ai që ne do ju rekomandojmë për transmetimin IPTV në Android.

A është i ligjshëm Terrarium TV?

Aplikacionet si Terrarium TV janë gjithmonë një fat i ligjshëm. Ndërsa Terrarium TV bën copëza nga disa burime në internet që ofrojnë përmbajtje me ligj, shumica e përmbajtjes së tij shkel ligjet e të drejtave të autorit.

Terrarium TV përpiqet të mbrohet duke mos pritur asnjë prej përmbajtjeve në vetvete. Sidoqoftë, siç kemi mësuar nga disa shembuj të dukshëm shtesë të Kodit kohët e fundit, kjo nuk është saktësisht një metodë marramendëse. Shtesat e dikurshme të transmetimit si ZemTV dhe Phoenix (e cila është rikthyer si Bennu) shkuan jashtë linje pas një procesi gjyqësor kundër piraterisë. Dhe TVAddons në faqen e internetit të Kodi goditi shumë faqe lajmesh të mëdha pasi pronari u godit me një padi mjaft të dëmshme dhe kërkim në shtëpi dhe konfiskim.

Ta themi thjesht, Terrarium TV ekziston në një zonë “gri” ligjore, por edhe atëherë, shumë nga ato që bëjnë janë duke u etiketuar gjithnjë e më shumë si shkelje të të drejtave të autorit. Ndërsa nuk ka gjasa që ndonjë përdorues të goditet me pasoja juridike, kjo jo gjithmonë mund të jetë kështu. Pa një VPN ose një metodë tjetër proxy për të fshehur aktivitetet e tua të transmetimit, ISP-ja juaj dhe çdo agjenci qeveritare mund të shohin se po transmetoni nga faqet e internetit të piratëve të lidhur me Terrarium TV.

A duhet ta përdor Terrarium TV?

Comparitech mban një politikë të rreptë për të mos mbështetur përdorimin e ndonjë TV live ose shërbime të transmetimit të kërkesës që përdorin faqet e internetit të piratëve ose që shkelin të drejtat e autorit.

Comparitech nuk e dënon ose inkurajon ndonjë shkelje të kufizimeve të së drejtës së autorit, përfshirë transmetimin e paligjshëm përmes Kodi. Kodi mund të përdoret për shumë qëllime të shkëlqyera, ligjore të transmetimit në internet. Ju lutemi merrni parasysh ligjin, viktimat dhe rreziqet e piraterisë përpara se të shkarkoni ose transmetoni materiale pa të drejtë autorizimi.

Ne e pranojmë që kjo nuk do t’i ndalojë disa përdorues të instalojnë TV Terrarium në pajisjet e tyre. Sidoqoftë, ne nuk ju rekomandojmë shërbimin dhe besojmë se ka shumë mundësi të tjera të ligjshme në dispozicion për ju.

Alternativa TV Terrarium

Kodi shtesë për Youtube

Nëse jeni duke përdorur Terrarium TV ose po shikoni instalimin dhe përdorimin e një aplikacioni të ngjashëm me Android, ju rekomandojmë të konsideroni përdorimin e Kodi në vend.

Kodi është një lojtar i mediave falas që është i optimizuar për pajisjet Android, duke përfshirë Amazon Fire Stick dhe TV Fire, si dhe një mori të pajisjeve të tjera. Kodi është krijuar për të luajtur mediat që keni tashmë në dorë, siç janë skedarët muzikorë MP3 ose videot MP4, por mund të përdoret gjithashtu për të transmetuar përmbajtje direkt nga faqja e internetit duke përdorur një bibliotekë të madhe të shtesave.

Ajo që është shumë e mirë për Kodin si një alternative për Terrarium TV është që ofron një numër të madh të opsioneve të transmetimit. Shtesat Kodi mund të bëjnë më shumë sesa të përbëjnë përmbajtjen që do të gjeni duke përdorur Terrarium. Për më tepër, ndryshe nga Terrarium TV, do ta gjesh Kodin në Dyqanin Google Play. Nuk ka nevojë të shkarkoni një skedar disi të dyshimtë nga një palë e tretë!

Ka me qindra shtesë të transmetimit të drejtpërdrejtë dhe të kërkesave që ofrojnë përmbajtje kudo tjetër nga anime deri tek filmat e goditur dhe më shumë.

Për të mësuar më shumë rreth Kodi, shikoni udhëzuesin tonë të madh Kodi. Ne gjithashtu rekomandojmë udhëzuesit tanë që mbulojnë shtesat më të mira në internet TV Kodi, shtesat më të mira për TV dhe filma, dhe shtesat më të mira të anime për Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map