ExpressVPN vs Aksesi në Internet Privat (PIA)

Përdorimi i një Rrjeti Virtual Privat (VPN) është një nga mënyrat më të lehta për të mbrojtur veten në internet. Por për shkak të numrit të madh të shërbimeve të ndryshme në dispozicion, zgjedhja e një është veçanërisht e vështirë. Për t’ju ndihmuar të vendosni, ne kemi vënë në provë dy VPN të njohura për të parë se cilat performojnë më mirë. Këtë herë, është ExpressVPN kundër Akses në Internet në Internet (PIA).


ExpressVPN vs Aksesi në Internet privat: një krahasim

Expressvpn vs PIA

Vdo VPN është pak më ndryshe. Për shembull, disa përparësi kanë shpejtësi të lartë mbi funksionalitetin e përparuar të sigurisë. Ne kemi krahasuar plotësisht aspekte të ndryshme thelbësore të shërbimeve ExpressVPN dhe Shërbimeve Private të Internetit. Kjo siguron një pamje të qartë të të dyve dhe na lejon të tregojmë në cilat fusha ata shkëlqejnë, pa lënë pa lënë pa përmendur fushat që mund të kenë nevojë për pak punë.

Pikat kryesore

ExpressVPN

 • Aftësi të shkëlqyera zhbllokimi
 • 24/7 Mbështetje e klientit në chat live
 • Ideale për t’u përdorur me ruterët në shtëpi
 • Aplikacione për Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV

ANP

 • Performanca e lartë, me kosto të ulët
 • Regjistrimi anonim dhe shfletimi i mundshëm
 • Aplikacione për Windows, MacOS, Linux, Android, iOS

Mimet dhe zbritjet

ExpressVPNANP
Periudhat e pajtimit1 muaj1 muaj
6 muaj1 vit
1 vit2 vjet
Ofertë specialeTre muaj falas me pajtim vjetor58% zbritje në planin dy vjeçar
Mimi më i lartë në muaj$ 12.95$ 6.95
Pricemimi më i ulët në muaj$ 6.67$ 2.91
Pricemimi një vjeçar$ 99.95$ 39,95
Garanci për kthimin e parave30 dite7 dite

Të dyja ExpressVPN dhe PIA ofrojnë tre gjatësi të ndryshme të pajtimit, por ka një ndryshim të qartë për sa i përket çmimit. Ju duhet të vini re se çmimet e mësipërme nuk marrin parasysh asnjë zbritje ose zbritje: ExpressVPN aktualisht ofron një zbritje prej 49% që mbyll hendekun e çmimeve disi, por edhe pa një ofertë të ngjashme, PIA mbetet opsioni më pak i shtrenjtë. Sidoqoftë, ExpressVPN ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave, ndërsa PIA ofron vetëm një garanci shtatë-ditore.

SHPENZIMI EXPRESSVPN: Kurseni 49% dhe merrni 3 muaj falas

HYRJE E HAPSIS PR PRIVATI E INTERNETIT: Kurseni 58% (2.91 dollarë në muaj) në 2 vjet plan

Ju mund të paguani ose për VPN duke përdorur kartat e kreditit ose të debitit popullor (Mastercard, American Express, etj.), Bitcoin, PayPal ose Mint. Thënë kështu, PIA ju lejon të paguani me një gamë më të gjerë të Cryptocurrency, përfshirë etherium, litecoin, dhe NEO.

Features

ExpressVPNANP
Lidhje të njëkohshme
55
Aplikacionet e sistemit operativ
Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Ruterat e domateve, Amazon FireWindows, macOS, Linux, Android, iOS
Pajisjet manuale të instalimit
Kutitë e vendosuraKutitë e vendosura, ruterat
Ndarja e tunelit
pojo
Shtesa falas
Zgjatja e shfletuesit për Firefox, Chrome dhe SafariZgjatja e shfletuesit për Firefox, Chrome dhe Opera

shpejtësi

Para se të fillojmë të matim shpejtësinë e këtyre dy VPN-ve, së pari duhej të krijonim një bazë fillestare për lidhjen tonë. Në mënyrë që të jemi sa më empirikë, ne u zhvilluam një test shpejtësie tre herë dhe mesatarja e rezultateve. Ne kemi përdorur Ookla, jo shërbimin e vetë Testimit të Shpejtësisë së Comparitech, për t’i mbajtur gjërat e paanshme.

rezultatet më të shpejta më parë

Rezultatet e testit të shpejtësisë mesatare (Jo VPN)
fishkëllimë e plumbit19ms
Shkarko25.88Mbps
Ngarkoni8.92Mbps

Së pari, është ExpressVPN. Ne nuk pamë ngadalësim të dukshëm kur shfleton internetin ose shikon videot e YouTube, madje edhe në 4K.

shpejtësia - Expressvpn

ExpressVPN
Rezultatet e testit të shpejtësisë mesatare (ExpressVPN)Server në Mbretërinë e Bashkuar
fishkëllimë e plumbit20ms
Shkarko28.58Mbps
Ngarkoni7.74Mbps

Siç mund ta shihni, pati një ulje të vogël të shpejtësisë sonë të ngarkimit. Sidoqoftë, vini re se shpejtësia jonë e shkarkimit duket se është përmirësuar. Kjo ka të ngjarë nuk është për shkak të VPN, por përkundrazi për shkak të natyrës luhatëse të rrjeteve pa tela që bën që shpejtësitë të ndryshojnë vazhdimisht. Marrja e sipër këtu është që kur përdorni ExpressVPN, shpejtësia juaj e shfletimit mbetet pak a shumë e pa ndikuar.

Kur kemi ekzekutuar të njëjtin provë me Internet Access Private, kemi vërejtur rezultate shumë të ngjashme.

rezultatet më të shpejta hyrja në internet privat

ANP
Rezultatet e testit të mesatares së shpejtësisë (PIA)Server në Mbretërinë e Bashkuar
fishkëllimë e plumbit19.6ms
Shkarko24.27Mbps
Ngarkoni8.66Mbps

Shtë e rëndësishme të theksohet se rezultatet e testit të shpejtësisë nuk janë aspak mënyra e vetme për të parë se cili VPN është më i shpejtë. Thënë kështu, ata u japin përdoruesve një indikacion nëse shpejtësia e tyre do të ndikohet negativisht nga një shërbim i veçantë.

Mbështetje me shumë platformë

Të dy shërbimet kanë një mbulim të ngurtë multi-platformë, me mbështetje për të gjitha sistemet operative më të njohura. Secila vjen me aplikacione të dedikuara për Windows, MacOS, Android dhe iOS, si dhe një skedar instalues ​​për sistemet me bazë Linux.

Ekziston një ndryshim i vogël: megjithëse të dy ofrojnë zgjerime të shfletuesit për Chrome dhe Firefox, ExpressVPN gjithashtu përfshin një për Safari, ndërsa PIA ka një shtesë të Operës në vend. Sidoqoftë, në vend që të encryptoni trafikun e shfletuesit tuaj drejtpërdrejt, shtesat ExpressVPN ju lejojnë të kontrolloni klientin VPN pa e hapur aplikacionin me dorë. Pershtë e dobishme që shtesat e ExpressVPN të rregullojnë detajet e gjeokokimit të shfletuesit tuaj për t’u përputhur me vendin tuaj të zgjedhur.

Qasja në Internet private dhe ExpressVPN lejojnë deri në pesë lidhje të njëkohshme. Vini re se ruteri juaj i shtëpisë llogaritet si një pajisje e vetme. Të dy shërbimet ofrojnë ruterë të konfiguruar paraprakisht, por ExpressVPN është më i lehtë për t’u instaluar në ruterin tuaj ekzistues. Ky VPN ofron firmware-in e tij të lehtë për t’u përdorur me të cilin mund të ndizni ruterin tuaj.

Paraqitur gjithashtu në paketën ExpressVPN është aplikacioni ExpressVPN Media Streamer, i cili është një përfaqësues Smart DNS. Kjo ju lejon të zhbllokoni platformat gjeo-kufizuar, por nuk do të shifroni trafikun e rrjetit tuaj, kështu që është ideale nëse shqetësoheni për shpejtësinë më shumë sesa privatësinë.

Ekzistojnë disa dallime në mes të desktopit ExpressVPN dhe aplikacioneve celular. Disa nga funksionet, të tilla si testi i shpejtësisë dhe veçoritë e vendndodhjes së zgjuar, mungojnë nga aplikacioni celular, dhe menyja e cilësimeve është thjeshtuar, por kjo ka të bëjë me të. Aplikacionet janë të pastra dhe pa lista, duke e bërë më të lehtë të gjesh gjithçka që po kërkon. Nuk duhet të ketë ndonjë konfuzion; nga ekrani kryesor, ju mund të lidheni me një server vetëm me një ose dy klikime.

expressvpn-mobile-app

Ashtu si ExpressVPN, PIA ofron një lidhje me dy klikime në një server të zgjedhjes suaj. Përsëri, shumica e funksionalitetit të ofruar në versionin e desktopit është i pranishëm në aplikacionin celular. Kjo do të thotë që menutë janë pak më të çuditshëm sesa me ExpressVPN, por është një çmim relativisht i vogël për të paguar një kontroll më të madh. Megjithatë, ekziston një çështje e vogël – si parazgjedhje, aplikacioni celular është vendosur të përdorë encryption 128-bit AES në vend të 256-bit, dhe vërtetimin SHA-1 në vend të SHA-256. Kjo është një ankesë e vogël dhe e lehtë për t’u adresuar, por akoma më lehtë akoma të anashkalohet rastësisht.

app pia mobile 1

Servers dhe performanca

ExpressVPN aktualisht ka më shumë se 2,000 serverë të përhapur në 94 vende. Në krahasim, Aksesi në Internet privat ka pothuajse 4,000, por përfshin shumë më pak vende (vetëm 33 vende). Për më tepër, më shumë se gjysma e këtyre serverëve (2,176) janë në SH.B.A..

expressVPN-home-screen-dhe-vende

Në shikim të parë, mund të duket se PIA është zgjidhja më e mirë për të hyrë në përmbajtje vetëm nga SH.B.A.. Megjithatë, shumë shërbime të njohura amerikane përfshirë NHL.TV, NBC dhe CBS kufizojnë disa nga mbulimi i tyre në shtete individuale, jo vetëm në një vend të veçantë. PIA nuk ju lejon të zgjidhni serverët e qytetit me të cilët lidheni, kështu që kjo përmbajtje thjesht nuk mund të arrihet me besueshmëri.

Përzgjedhja e vendndodhjes së ANP-së

zhbllokim

Kur bëhet fjalë për anashkalimin e kufizimeve rajonale, ExpressVPN ka përparësinë. Platformat kryesore si Netflix dhe BBC iPlayer kanë rritur aftësitë e tyre gjeo-bllokuese të vonë. Si rezultat, vetëm VPN-të më të mëdha, të cilët mund të përballojnë të shpenzojnë kohë dhe burime për të gjetur një rrugë pune, janë të besueshëm në gjendje t’iu qasen atyre nga jashtë rajonit të kërkuar të transmetimit..

ExpressVPNANP
NetflixPONO
IPlayer BBCPONO
Video Kryeministri AmazonPONO
HuluPOPO
PlayStation VuePONO
Qendër ITVPOPO
HBO GoPOPO
Punon në KinëPOPO

E RËNDËSISHME: Ndërsa Qasja në Internet private është teknikisht e aftë të anashkalojë Firewall-in e Madh të Kinës, kompania pranon se është shumë e vështirë të sigurosh lidhje të qëndrueshme me dhe nga vendi. Si i tillë, ai mund të bllokohet ndonjëherë, dhe nuk duhet të mbështetet në të.

siguri

Anydo VPN me vlerë kripën e saj do të përfshijë një gamë të gjerë të opsioneve të sigurisë, dhe këto dy nuk janë përjashtim. Më poshtë, ne kemi krijuar një përmbledhje në shikim të saktë të asaj që ofrojnë Internet Access dhe ExpressVPN private.

ExpressVPNANP
encryptionAES 256-bit128-bit, 256-bit AES
vërtetimSHA-256, vërtetim RSA (4,096 bit)SHA-1, SHA-256, certifikatë RSA (4,096 bit)
protokolletUDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP, SSTPUDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP
Mbrojtja e rrjedhjesIPv6, DNS, WebRTCIPv6, DNS
Karakteristika shtesëNdezës për vrasje, tunele ndarëseKill kaloni, bllokimi automatik i reklamave / malware

opsione pia desktop

Qasja në Internet private duket se ofron masa shumë të ngjashme sigurie për ExpressVPN, por gjithashtu lejon përdoruesit të bëjnë kompromis midis sigurisë dhe shpejtësisë së shfletimit duke përdorur encryption 128-bit në vend të 256-bit. Për më tepër, veçoritë automatike të bllokimit të reklamave janë të sigurta se do t’u bëjnë thirrje përdoruesve më pak të teknologjisë.

Të dy shërbimet përfshijnë mundësinë e lidhjes përmes PPTP; megjithatë, ky është një protokoll më i vjetër, më pak i sigurt. ExpressVPN ju lejon të përdorni protokollin më të ri SSTP, i cili ju lejon të përdorni një VPN edhe nëse zjarri juaj bllokon lidhjet L2TP ose PPTP.

expressVPN-desktop-options

ExpressVPN dhe Qasja në Internet Private kanë disa karakteristika të zakonshme të krijuara për të mbajtur të fshehur adresën tuaj IP për çdo kohë. Të dy vijnë pajisur me një ndërprerës vrasjeje, për shembull. Kjo automatikisht ndalon të gjithë transferimin e të dhënave nëse humbni lidhjen me VPN. Për më tepër, secila aplikacion mund të vendoset që automatikisht të fillojë dhe të lidhet me një server në boot, duke ju penguar që të kërkoni aksidentalisht pa mbrojtje. ExpressVPN gjithashtu krenohet me tunelizim të ndarë, i cili lejon programe të caktuara të përcaktuara nga përdoruesi të anashkalojnë VPN.

intimitet

As ExpressVPN ose Qasja në Internet private nuk regjistrojnë ndonjë informacion personalisht të identifikueshëm. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ata nuk mbledhin asnjë informacion.

ExpressVPN nuk gjurmon faqet që vizitoni, herë ju përdorni shërbimin ose nuk regjistroni adresën tuaj IP të burimit. Vetëm regjistron vendndodhjen e serverit të përdoruesve, vëllimin e transferimit të të dhënave, datën e lidhjes dhe versionin e aplikacionit. Asnjë nga këto informacione nuk mund të përdoret për t’ju lidhur me site ose aktivitete specifike, një fakt i cili ishte provuar gjatë një hetimi policor ne Turqi.

Qasja në Internet private shkon edhe më tej: e vetmja gjë që ruan është adresa e emailit me të cilën regjistrohet përdoruesi. Nëse një përdorues regjistrohej me një email të hedhura dhe paguar në cryptocurrency, nuk do të kishte asnjë mënyrë për të ndjekur aktivitetet e tyre. Politika e mos-prerjes së PIA është testuar në gjykatë të paktën dy herë, dhe kompania nuk ishte në gjendje të sigurojë informacione përkatëse në të dy rastet.

Countrydo vend ka ligje të ndryshme se çfarë informacioni duhet të ruajnë shërbimet VPN. Për më tepër, disa vende (të njohura si 14 Sytë) kanë rënë dakord të lejojnë monitorimin e qytetarëve të tyre nga qeveritë e tjera në aleancën e tyre. Kjo do të thotë që nëse VPN juaj është i vendosur në një rajon të tillë, ata mund të jenë të shtypur për të ndihmuar në gjetjen e një përdoruesi të veçantë.

PIA është me qendër në SH.B.A., një nga 14 vendet e Eyes, por meqenëse nuk mban regjistra, thjesht nuk mund të ndihmojë një hetim qeveritar për klientët e tij. ExpressVPN, megjithatë, është i vendosur në Ishujt e Virgjër Britanikë, një vend pa ligje për ruajtjen e të dhënave, jashtë juridiksionit të 14 Sytë.

konfiguracion

Secila prej këtyre VPN-ve ofron një zjarr firewall të Përkthimit të Adresave Neto (NAT). Në praktikë, kjo do të thotë që trafiku më i pakërkuar në hyrje do të bllokohet automatikisht. Sidoqoftë, kjo nuk është një zgjidhje gjithëpërfshirëse dhe funksionon më së miri kur çiftohet me një firewall sekondar si ai i përfshirë në sistemet operative më të njohura.

Nëse dëshironi një adresë statike IP, mund të merrni një me PIA. Kjo ju bën më të lehtë të gjurmoni nga një faqe në tjetrën, kështu që nuk rekomandohet për shfletim të përgjithshëm të uebit. Përkundrazi, mund të keni akses në shërbime specifike duke përdorur IP tuaj statik për të mos shkaktuar sisteme të automatizuara të alarmit dhe mbylljes së llogarisë. Për shembull, nëse gjithmonë hyni në bankingun tuaj online nga SH.B.A., por aksidentalisht regjistroheni gjatë përdorimit të një serveri rus, mund të gjeni që qasja e llogarisë tuaj të kufizohet përkohësisht. ExpressVPN nuk ofron asnjë funksionalitet të tillë, në vend të kësaj duke i dhënë përparësi sigurisë duke rrotulluar rregullisht adresat e tij IP.

Megjithëse as VPN nuk ofron serverë specifikë anti-DDoS, ata sigurojnë një farë mbrojtjeje. Një sulmues mund të shohë vetëm adresën tuaj të përkohshme të IP-së, kështu që ata në të vërtetë do të përmbytin rrjetin tuaj të VPN me kërkesa në vend të tuajin.

Ndërsa shërbimet kryesore VPN kanë tendencë të kenë rrjete të përhapura, ato mund të thithin një sulm të shkallës së vogël DDoS pa shumë telashe. Në fakt, ExpressVPN në të vërtetë rekomandon shërbimin e saj për njerëzit që presin të sulmohen në këtë mënyrë. Po kështu, Qasja në Internet private pretendon se ka metoda të pronarit për t’u marrë me sulmet DDoS, megjithëse është e kuptueshme, nuk mund të sigurojë detaje specifike.

Mbështetja e klientit

ExpressVPNANP
Bisedë livePONO
Koha mesatare e përgjigjes së bisedës live<20 sekondaN / A
Mbështetje me emailPOPO
Koha mesatare e përgjigjes së postës elektronike1 orë 20 minuta7 orë 30 minuta
Mbështetje telefonikeNONO
Baza e njohurive e kërkueshmePOPO
Udhëzuesit e videosPONO
Pyetje Numri i postave elektronike Pyetja u përgjigj?
ExpressVPNA rinovon një abonim mujor automatikisht?1po
ANPMund PIA të zhbllokojë PlayStation Vue?2jo

Ne testuam mbështetjen e klientëve të secilit shërbim duke i dërguar me email atyre një pyetje mjaft të thjeshtë. ExpressVPN u përgjigj shpejt me një përgjigje të përmbledhur dhe një udhëzues për anulimin e një abonimi.

Duket se ka pasur ndonjë konfuzion në përfundimin e PIA-s, megjithatë, pasi ata u përgjigjën se lojërat mbi një VPN mund të rrisin shumë vonesën tuaj. Kur u kujtua butësisht që PlayStation Vue është një shërbim transmetimi, ata ofruan një përgjigje të konservuar në lidhje me sa shërbime në listën e zezë përdorimin e VPN. Nuk ka detaje të mëtejshme posaçërisht në lidhje me PlayStation Vue.

Përveç kësaj, një lëshim i dukshëm nga ofertat e mbështetjes së PIA është biseda live 24/7. Kjo është diçka që ofruesit më të mirë ofrojnë këto ditë dhe që përdoruesit kanë ardhur të presin dhe të mbështeten në të.

ExpressVPN e lehtëson marrjen e mbështetjes, dhe duket se personeli në të vërtetë e njeh shërbimin, sesa thjesht kopjimi dhe ngjitja e përgjigjeve të shkruara paraprakisht. Në të kundërt, PIA ofron mbështetje vetëm përmes postës elektronike, dhe shpesh mund të duhen disa orë për të marrë një përgjigje.

Të dy VPN ofrojnë baza të njohurive të kërkueshme, por vetëm ExpressVPN përfshin përparime video të procesit të konfigurimit. PIA ka udhëzues të ngjashëm me fotografi në vend të videos.

Fituesi: ExpressVPN

ExpressVPN- (1)

Ndërsa Qasja në Internet private ofron një funksion të ngjashëm me ExpressVPN, kishte disa zona në të cilat ne e gjetëm se mungonte pak. Këto përfshijnë aftësitë e tij të zhbllokimit, rrjetin e serverëve dhe mbështetjen e klientit. Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se ky është një VPN me kosto të ulët, megjithatë, dhe një VPN e lirë, e sigurt me një politikë të provuar të mos-logs është mjaft e rrallë.

Megjithatë, për shumicën e njerëzve, ExpressVPN është zgjidhja më e mirë, dhe ka disa faktorë që e bëjnë atë një VPN më të fortë për qëllime të përgjithshme. Ka serverë në shumë më tepër vende dhe mund të zhbllokojë edhe platformat më kokëfortë të rrjedhës. Por më e rëndësishmja, ExpressVPN e bën atë sa më të lehtë të jetë e mundur të merrni ndihmë nëse keni probleme për të.

Më në fund, ky shërbim ju jep një periudhë më të gjatë provë. Kjo do të thotë që do të keni më shumë mundësi ta provoni atë dhe të shihni nëse është i përshtatshëm për nevojat tuaja. Me një politikë kthimi pa pyetje, nuk ka asnjë rrezik, dhe asnjë arsye për ta kaluar atë.

Shiko gjithashtu: Kuponat e fundit ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map