TVAddons kthehet mes një beteje të ashpër ligjore. Ja çfarë do të vijë (INTERVISTA)

tvaddons.co


Mbyllja e TVAddons, e cila funksiononte depoja më e njohur në botë e Kodi për shtesa të palëve të treta me mbi 40 milion përdorues aktivë unikë, filloi një zhvendosje të madhe në komunitetin Kodi. Shumë shtesa dhe depo të mbyllura dyqan. Të tjerët u ngritën për të zënë vendin e tyre. Në vetëm dy muaj kohë që TVAddons së pari shkoi jashtë linje, përdoruesit e Kodit u është dashur të rregullojnë mënyrën se si ato transmetojnë përmbajtje.

Tani TVAddons është rikthyer, kësaj radhe me një sy drejt përmbajtjes ligjore, të licencuar. Por për shkak të betejës së vazhdueshme gjyqësore midis themeluesit të faqes dhe një që është ai i gjigandëve të telekomit në Kanada, TVAddons duhej të fillonte nga e para. Të mbërthyer në procesin e apelimeve, të gjitha fushat origjinale të TVAddon dhe llogaritë e mediave sociale u kapën nga një firmë ligjore. Kjo do të thotë se duhet të bllokojë rrugën e saj për të ruajtur renditjen e kërkimit dhe të përpiqet të migrojë ndjekësit në llogaritë e reja në Facebook dhe Twitter.

“Për shkak të faktit se kemi humbur përkohësisht emrin e domain-it origjinal, ne tani jemi mbërthyer duke rindërtuar renditjet e motorit tonë të kërkimit nga e para”, i thotë Comparitech një përfaqësues i TVAddons, i cili kërkoi të mos emërohej. “Ne gjithashtu nuk kemi asnjë mënyrë të kontaktojmë shumicën e përdoruesve tanë për t’i njoftuar ato që po ndodhin, pasi nuk kemi kërkuar kurrë regjistrim për instalimin e shtesave.”

Megjithëse shanset e Adam Lackman duken premtuese në gjykatë, ai tashmë ka mbledhur më shumë se 100,000 dollarë në shpenzime ligjore, dhe kjo shifër pritet të rritet. Ekipi po kërkon donacione për të mbështetur çështjen e tij, i cili mund të krijojë një precedent të gjerë për transmetimin në internet në Kanada dhe më gjerë.

“Mbi dhe përtej kërkesave tona ligjore”

Në zemër të debatit origjinal në gjykatë është nëse është apo jo e paligjshme të sigurosh qasje në shërbime që lidhen me materiale të pirateruar dhe të mbrojtur nga të drejtat e autorit. TVAddons thotë se asnjëherë nuk ka qenë i pritur ose i lidhur drejtpërdrejt me ndonjë material të tillë, por depoja Fusion bëri shtesa të hostit që përmbajnë lidhje të tilla. Megjithë dy shkallët e ndarjes midis TVAddons dhe materialit të piratuar – dhe faktit që më pak se një përqind e shtesave në depo konsideroheshin “shkelëse” – një gjyqtar lëshoi ​​një urdhër pushtues Anton Piller që rezultoi në konfiskimin e fizikut të Lackman dhe pronë dixhitale, përfshirë emrat e domain-ve dhe llogaritë e mediave sociale. Një gjykatës tjetër vendosi kundërligjshëm urdhrin Anton Piller, por ai aktvendim u apelua. Derisa ajo ankesë të shkojë në gjykatë, ligjshmëria e depove si Fusion mbetet në harresë, dhe fushat dhe llogaritë e TVAddons akoma mbahen nga një palë e tretë në emër të gjykatës.

“Përmbajtja e paligjshme ngarkohet në YouTube gjatë gjithë kohës, por ato nuk paditen. Ata njoftohen për shkeljen nga përgjegjësi i përgjegjësit dhe e heqin atë, ”thotë TVAddons. “Ne gjithmonë jemi pajtuar plotësisht me njoftimet e mbledhjes dhe nuk kemi marrë asnjë rast në lidhje me paditësit kanadezë.”

Ankesa pritet të fillojë në tetë deri në 14 muajt e ardhshëm. TVAddons thotë se derisa të dëgjohet ankesa, do të shkojë “sipër dhe përtej kërkesave tona ligjore” për të siguruar që licencat e përmbajtjes të verifikohen lehtësisht për të gjitha shtesat në depon e saj.

“Në thelb nëse nuk mund ta verifikojmë licencën në shikim të parë, nuk do ta lejojmë atë për momentin. Kjo përfundimisht paraqet kufizime në zhvillimin dhe krijimtarinë e ligjshme, e cila thith, ”thotë përfaqësuesi. “Shumë shtesa të ligjshme mund të ndalohen padrejtësisht si rezultat, nuk është me të vërtetë një bazë e të dhënave qendrore të të drejtave të autorit që mund t’i konsultojmë, kështu që është një lloj e vështirë.”

Shumë në komunitetin e Kodi janë skeptikë në lidhje me atë nëse një depo që përmban vetëm shtesa ligjore madje do të jetë tërheqëse për shumicën dërrmuese të përdoruesve. Këto shqetësime shtohen nga depo rivale dhe instalues ​​si Ares Wizard, të cilat ende përmbajnë shtesa “shkelëse” dhe po përpiqen të përfitojnë nga prishja e Fusion dhe Indigo. Përkundër kësaj, TVAddons duket se ka besim se do të rimarrë fronin e tij.

“Njerëzit gjithmonë do të na shikojnë si burimin më të besueshëm për informacionin miqësor me Kodin dhe të shtesat jozyrtare të reja,” shpjegon përfaqësuesi i TVAddons. “Nuk kemi nevojë të konkurrojmë me askënd. Ne do të përtërijmë “

TVAddons mbeti i mprehtë në lidhje me ato që mund të jenë ato risi, duke thënë vetëm, “Ne tashmë kemi një bollëk të shtesave të ligjshme në depon e komunitetit tonë, dhe kemi disa gjëra shumë inovative dhe revolucionare.”

Comparitech e pyeti nëse ai mendon se Ares do të përballet edhe me probleme ligjore.

“Gjëra të ndryshme, por bazuar në shikimin e përmbajtjes së faqes së tyre dhe faktin që ata përdorin Google Adsense, unë po supozoj se ata me siguri do të ndodhin në telashe në të ardhmen,” thotë ai. “SHTOJAT TV gjithmonë në përputhje me ligjin dhe morën masa paraprake të mëdha për të siguruar privatësinë dhe sigurinë, nuk mund ta them këtë për faqet e tjera.”

Zëdhënësi thotë se TVAddons kurrë nuk ka të bëjë me shtesat “shkelëse”, por për shtesat Kodi në përgjithësi. Kur u pyet nëse anëtarët e ekipit të TVAddons kishin punuar në Exodus, një nga shtesat më të njohura për shkelje, ai nuk pranoi të komentojë “për shkak të procedurave ligjore aktuale”.

“Shumica e atyre njerëzve janë keqinformuar”

Një shqetësim tjetër që u krijua krahas ringjalljes së TVAddons është nëse faqja dhe shërbimet e saj janë apo jo të sigurta. Përdoruesit në reddit dhe në mediat sociale shprehen të shqetësuar nëse TVAddons i ri mund të jetë një lloj shërbimi mjalti. Disa spekulojnë se përdoruesit mund të bien viktimë e vjedhjes së të dhënave nga firma juridike e caktuar nga gjykata, e cila mban fushën e origjinës.

TVAddons i mohon plotësisht këto thashetheme, duke thënë, “Shumica e atyre njerëzve janë keqinformuar. Domenet e TV ADDONS nuk janë në pronësi të askujt, përveç SHTESA TV. Ata po mbahen nga një palë e tretë në emër të gjykatës derisa të dëgjohet ankesa e paditësve. Ankesat janë shumë të vështira për t’u fituar, por edhe nëse humbasim, nuk do të thotë që ato kompani do të marrin ndonjëherë hyrje në domenet tona. Humbja e një procesi gjyqësor nuk do të thotë që një faqe në internet duhet të mbyllet përgjithmonë, shumë faqe në internet paditen çdo ditë, ato gjobiten dhe kjo është kjo. ”

TVAddons dyshon për pretendimin se po punon me kundërshtarët e saj në gjykatë për të krijuar një lloj huazimi mjalti është përjetësuar nga konkurrentët.

“Thashethemet që po përhapet më së shumti vijnë nga subjekte që gjithmonë kanë pasur interes të dështuar në TV ADDONS”, në mënyrë që ata të përfitojnë nga shkatërrimi ynë duke fituar para nga përdoruesit e dyshimtë që kërkojnë një rregullim të shpejtë të TV. “

“Vetëm se ju shihni një djalë në një varkë nuk do të thotë se ai e zotëron atë”

TVAddons po u kërkon anëtarëve të komunitetit të saj të dhurojnë para për të ndihmuar në pagimin e tarifave ligjore të Lackman. Kërkesa për fonde erdhi afërsisht në të njëjtën kohë që një foto e Lackman në një varkë bëri xhirot në disa blog. Duke pasur parasysh optikën janë gjithçka, disa pyesin nëse Lackman i duhen vërtet paratë dhe nëse lufta juridike është një përpjekje e vlefshme.

adam_lackman

“Vetëm se ju shihni një djalë në një varkë, nuk do të thotë se ai e zotëron atë. A do të preferonin njerëzit që ai ta bënte debutimin e tij në internet dukej si një person i pastrehë? Askush nuk është duke lypur paratë e askujt, në të vërtetë edhe nëse qëllimi ynë për dhurim prej $ 250k është përmbushur, ai ende nuk do të mbulojë tërësinë e shpenzimeve tona ligjore, “tha TVAddons. “Askush nuk i lutet askujt për para. Nëse njerëzit duan të na shohin mbizotërojnë, ata mund të dhurojnë. Nëse njerëzit vlerësojnë vitet e shërbimit që ne kemi siguruar falas, ata mund të dhurojnë. Nëse njerëzit duan të shohin ndërmarrje të mëdha që janë përgjegjës për shkeljen e ligjit dhe të drejtat e themeluesit tonë, ata mund të dhurojnë. “

Në të kaluarën, TVAddons kishte fituar para nga lidhjet e bashkëpunimit të vendosura në dy postime në blog që ishin të lidhura shpesh dhe dukshëm nga faqet e tjera: një listë e VPN të rekomanduara dhe një listë e pajisjeve që drejtojnë Kodi. Këto postime janë ribotuar në faqen e re, por TVAddons sqaron se “asnjëherë nuk ishte drejtuar si biznes, përfitimi financiar nuk u vu kurrë përpara përvojës së përdoruesit dhe përdoruesit kurrë nuk u bënë presion për të paguar asgjë”.

Sajti në domenin e mëparshëm paraqiti edhe butona dhurimi në shiritin anësor.

Sipas dokumenteve të gjykatës, TVAddons ishte burimi kryesor i të ardhurave të Lackman, dhe prerja e tij nga kjo ishte një mënyrë e pavendosur për ta ndaluar atë të montonte një mbrojtje të mjaftueshme.

A i ka emrat emrat Lackman?

Raportet e hetuesve shtetërorë i paraqitën Lackman një listë me 30 emra të personave që mund të jenë shërbime operative ose site të ngjashme me TVAddons. Atij iu kërkua të jepte informacione për ata njerëz. Shumë nga komuniteti Kodi kanë shprehur shqetësimin se Lackman mund të ketë “emrat e emrave” si rezultat. Por kontakti ynë në TVAddons thotë se kjo thjesht nuk është e vërtetë.

“Unë vetëm qeshja dje për mënyrën sesi njerëzit që nuk mund të lexojnë përhapin dezinformata. Askund nuk thotë se z. Lackman hoqi dorë nga emrat, “thotë ai. “Ai ishte avokati më i madh i intimitetit që kishte komuniteti ynë. Ai kurrë nuk do ta lejonte veten të dinte identitetin e kujtdo tjetër në komunitet, përfshirë ato të anëtarëve të ekipit tonë. Pa e ditur identitetin e askujt, si mund të hiqte dorë nga dikush? “

Një ndikim më i gjerë

Fati i Lackman dhe TVAddons mund të krijojë një precedent për shërbime jo zyrtare të transmetimit, si dhe jashtë Kodit, për vitet në vazhdim. Por TVAddons ishte skeptik që çështja gjyqësore ka pasur shumë efekt në transmetimin në përgjithësi.

“Unë nuk mendoj se ka ndikuar në debatin mbi transmetimin në internet, megjithatë mendoj se ka hapur vëmendjen e publikut për faktin se korporatat e mëdha nuk respektojnë ligjin kur është në interesin e tyre,” tha përfaqësuesi. “Ata arritën të manipulojnë sistemin ligjor në mënyrë që të arrijnë qëllimin e tyre për të shkatërruar faqen tonë të internetit, edhe pse gjykata tashmë urdhëroi që të gjitha sferat tona të ktheheshin tek ne dhe që ata shkelnin të drejtat e themeluesit tonë.”

Ai me krenari shpalli, “TVADDONS e ndërtoi komunitetin e shtesave Kodi nga asgjëja, kur filluam se nuk kishte një rezultat të vetëm kërkimi në Google për asgjë që lidhet me XBMC.”

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map