VPN më e mirë për bizneset në vitin 2020 dhe disa për të shmangur

vpn më të mirë për bizneset


Bizneset gjithnjë e më shumë janë të varur në internet për të gjeneruar drejtime, mirëmbajtjen e profileve të mediave sociale dhe ndihmojnë punonjësit me gjëra të tilla si inteligjencën e konkurrencës dhe transferimin e shpejtë të të dhënave. Por jo të gjitha korporatat mund të lejojnë siguri të sofistikuar të rrjetit dhe ekipe të përkushtuar për të hedhur poshtë përpjekjet e hakerimit. Një VPN e biznesit mund të shuajë shqetësimet e tilla në një shkallë të konsiderueshme.

Shkurtër për Rrjetin Virtual Privat, një VPN kodon dhe siguron të gjithë trafikun në internet që rrjedh përmes pajisjes tuaj duke e kursyer atë përmes një serveri ndërmjetës. Kjo do të thotë se është shumë e vështirë për hakerat me hundë të kërkojnë të dhëna konfidenciale. Duke pasur parasysh që Microsoft zbuloi se kostoja mesatare e një shkelje të të dhënave të biznesit ishte 3.8 milion dollarë, siguria është një punë e madhe.

Pavarësisht nëse është ndërmarrje apo biznes i vogël, VPN-të i ndihmojnë kompanitë të mbrojnë veten nga krimi në internet ndërsa gjithashtu llogariten për disa raste të përdorimit të tjerë siç është aksesi në WiFi publik. Më shumë për këtë më vonë në këtë artikull.

Ne marrim shumë detaje për secilin nga ofruesit më poshtë, por në qoftë se ju keni kohë vetëm për një shikim të shpejtë, këtu është lista jonë e VPN-ve më të mira për bizneset:

 1. Perimetri 81 Zgjedhja jonë # 1 për biznes. Serverët janë të aftë për lidhje të shpejtë dhe të qëndrueshme që mund të trajtojnë të gjitha llojet e trafikut të rrjetit. Standarde të forta kriptimi në të gjithë dhe lejojnë 5 pajisje të lidhura njëkohësisht. Përfshin garancinë e kthimit të parave 30-ditore.
 2. Windscribe Opsioni i biznesit të buxhetit me karakteristika të larta të sigurisë, aplikacione të lehta për t’u përdorur dhe opsion i centralizuar i faturimit. Dokumentim i mirë por nuk ka mbështetje 24/7.
 3. NordVPN Ofruesi popullor me kosto të ulët gjithashtu vjen me planet e biznesit. Mijëra servera të besueshëm që veprojnë në të gjithë globin.
 4. Cyberghost Shërbim me vlera të shkëlqyera me aplikacione të sigurta që janë të thjeshta për t’u instaluar dhe filluar. Disa nga serverat më të shpejtë që kemi testuar.
 5. IPVanish Serverë të shpejtë me lidhje të sigurta dhe të besueshme. Aplikacione miqësore për përdoruesit. Do preferonte mbështetjen 24 orë.
 6. ExpressVPN Rrjet i gjërë i serverëve të shpejtë. Kriptimi i shkallës së lartë dhe madje funksionon shumë në Kinë dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Jo opsioni më i lirë në këtë listë.

VPN më e mirë për bizneset

Ndërsa ka shumë ofrues për të zgjedhur, jo çdo shërbim VPN është i krahasueshëm. Zgjedhjet tona më të mira për VPN më të mira për biznesin janë renditur në faktorët e mëposhtëm:

 1. Shpejtësia dhe stabiliteti
 2. Protokolet e forta të kriptimit
 3. Numri i lidhjeve të njëkohshme
 4. Aplikacione për Android, iOS, Windows dhe MacOS

Këtu janë zgjedhjet tona kryesore për VPN më të mirë për biznes:

1. Perimetri 81

SaferVPNJanar 2020

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.safervpn.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

Perimetri 81 është SaferVPN-së ofertë biznesi Ato operojnë mbi 400 servera në 30 vende. Nuk është e keqe por gjëja e rëndësishme që duhet të merret në konsideratë është se nuk ka asnjë vend në Amerikën Latine dhe vetëm një pjesë e vogël në Afrikë dhe Lindjen e Mesme. Evropa dhe Amerika e Veriut përbëjnë pjesën më të madhe të opsioneve të serverëve – përfshirë serverët e dedikuar “streaming” në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar të cilat do të japin shpejtësi më të shpejtë.

Nëse po pyesni pse SaferVPN kryeson listën tonë si VPN më e mirë për biznes, kjo është për shkak se ajo ka një produkt të dedikuar për biznesin VPN të quajtur “Advanced Cloud VPN”. Kjo ofron veçori si adresa statike IP, servera privatë dhe menaxhim i anëtarëve të ekipit. Kur të regjistroheni, do të vini re se ka një garanci të kthimit të parave 30-ditore – kjo ju lejon menaxherëve të provojnë shërbimin dhe të shohin nëse ai plotëson kërkesat e biznesit. Mimet janë 10 dollarë për anëtar të ekipit në muaj me zbritje në dispozicion për klientët e ndërmarrjeve.

Pak keqardhje është fakti që ky shërbim VPN do të regjistrojë regjistrat e detajuar të metadatës, siç janë IP adresa e përdoruesve të serverit VPN, të cilët lidhen, koha e lidhjes dhe shkyçjes, dhe sasia totale e të dhënave të transferuara.

Nuk ka asgjë të keqe me zgjedhjen e standardeve të kriptimit të Safer VPN. Ofruesi vendos OpenVPN me 256-bit encryption AES, 2.048-bit çelësat RSA pa fshehtësi të përsosur përpara, dhe vërtetim SHA256. Këto konsiderohen të nivelit të lartë, kështu që të dhënat tuaja duhet të mbeten të sigurta.

Planet Premium lejojnë pesë lidhje të njëkohshme. Ne jemi mjaft të sigurt se produkti i dedikuar për bizneset ka një gamë më të madhe por kompania nuk specifikon sa saktësisht.

Aplikacionet janë të disponueshme për iOS dhe Android, si dhe softuer desktop për Windows dhe MacOS.

Pros:

 • Operon mbi 700 servera në 34 vende
 • Ofruesi i bazuar në Izrael vepron jashtë ligjeve të SHBA për ruajtjen e të dhënave
 • Ju mund të merrni mbështetje live rreth orës
 • Mbi shpejtësinë mesatare të transmetimit dhe shkarkimit
 • Nuk ruan regjistra ose identifikojnë informacione
 • Aplikacione për të gjitha platformat kryesore

Cons:

 • Jo opsioni më i lirë në këtë listë

VPN më e mirë për Biznes: Perimetri 81 është zgjedhja jonë # 1. “Advanced Cloud VPN” është një veçori e dedikuar e krijuar me porosi për përdorim biznesi. Një rrjet i madh i serverëve të shpejtë që janë jashtëzakonisht të personalizueshëm. I përshtatshëm për shumicën e qëllimeve të biznesit dhe lejon 5 lidhje të njëkohshme. Përfshin një garanci të kthimit të parave 30-ditore, në mënyrë që të mund ta provoni pa rrezik.

Lexoni rishikimin tonë të plotë të SaferVPN. Shihni të gjitha planet e biznesit të SaferVPN.

SaferVPN CouponShumbni 80% në planin 3 vjeçar të DEPDETYRIMIT Zbritni i aplikuar automatikisht

2. Shenjë xhamash

Windscribe

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android

Faqja e internetit: www.windscribe.com

Garancia për kthimin e parave: 3 DITË

Windscribe ka një ofertë të përshtatur posaçërisht për ekipet dhe bizneset, me emrin ScribeForce. Ky është një shërbim me kosto të ulët, ideal për pronarët e bizneseve me një buxhet. Plani ju jep të gjitha tiparet e një plani Windscrib Pro i cili përfshin hyrjen në mbi 600 servera në më shumë se 50 vende. Ju gjithashtu merrni faturim të centralizuar dhe një panel nga ju mund të konfiguroni dhe menaxhoni të gjithë ekipin tuaj.

Windscrib ofron shpejtësi të shpejtë dhe siguri të nivelit të lartë. Përdor encryption 256-bit me fshehtësi të përsosur përpara, një ndërprerës vrasës dhe mbrojtje të rrjedhjeve DNS, IPv6 dhe WebRTC. Një veçori e re bllokon reklamat dhe malware në të gjitha pajisjet. Shërbimi nuk regjistron ndonjë informacion që mund t’ju identifikojë.

Aplikacionet janë në dispozicion për Windows, MacOS, iOS dhe Android. Aktualisht, një numër i pakufizuar pajisjesh mund të lidhen nën secilin plan.

Pros:

 • Aplikacioni ka një firewall natyral që bllokon të gjithë trafikun jo-VPN për të shmangur rrjedhjet e të dhënave
 • Opsion buxhetor me kosto të ulët për bizneset
 • Bllokon reklamat dhe malware në të gjitha pajisjet
 • Punon në Kinë
 • Shpejtësi të shpejtë të serverit dhe lidhje të besueshme

Cons:

 • Asnjë bisedë e vërtetë live nuk do të irritojë disa përdorues

VPN BIZNESI M B I MIR Wind BIZNES: Windscrib godet me shpejtësi të mirë. I ngurtë për përdorim biznesi. Nuk ruan prerje dhe përdor teknika tunele për siguri dhe intimitet të mirë. Mungon mbështetja e vërtetë 24/7. Garanci e kthimit të parave 3-ditore.

Shikoni shqyrtimin tonë të plotë të Windscrib.

3. NordVPN

NordVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.NordVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

NordVPN gëzon një reputacion yjor në biznesin e VPN për shkak të faktit se ka qenë për rreth një dekade dhe ofron një produkt të mirë-inxhinierizuar.

Ka mbi 5,100 serverë për të zgjedhur nga përhapja në 60 vende. Evropa dhe Amerika e Veriut zënë copën më të madhe, por ka disa mundësi në Afrikë, Azi dhe një çift në Amerikën Latine gjithashtu.

Kompania ofron serverë të optimizuar për gjëra të tilla si anti-DDoS, dyfishtë VPN, dhe IP të përkushtuar – garantojnë kriptim të fortë, intimitet të rreptë dhe transferim të shpejtë të të dhënave.

NordVPN gjithashtu ka një produkt të specializuar biznesi. Kjo përfshin gjëra të tilla si serverët e dedikuar VPN për korporatat, një menaxher të llogarisë personale dhe mbështetjen e klientëve 24/7. Abonimet Premium lejojnë gjashtë lidhje të njëkohshme, por shifra është ndoshta më e lartë për planin e ndërmarrjes.

Për dallim nga SaferVPN, Nord nuk mban asnjë metadatë çfarëdo. Prandaj nuk ka asnjë të dhënë në lidhje me seancat e përdoruesve, trafikun ose afatet kohore. Ka pasur disa kërkesa zyrtare për të dorëzuar të dhënat në të kaluarën, por nuk kishte asgjë në serverët e kompanisë që mund të përmbushnin kërkesën.

NordVPN kodon trafikun e internetit përmes protokollit AES 256-bit si parazgjedhje dhe përdor çelësat SSL 2,048 bit. Mbrojtja e rrjedhjes DNS është e aktivizuar. Ka mbështetje për Windows, MacOS, iOS dhe Android.

Pros:

 • Lidhje të shpejta dhe të besueshme
 • Kriptimi i shkallës ushtarake 256-bit për privatësi të madhe
 • Politika e rreptë e mos-logave ideale për përdoruesit e ndërgjegjshëm për jetën private
 • Bandwidth i pakufizuar dhe pa kapele të të dhënave
 • Aplikacione për Windows, MacOS, iOS, Linux dhe Android

Cons:

 • Aplikacioni i desktopit mund të mësohet të mësohet

VPN e madhe e kostos së madhe: NordVPN ofron vlerë të madhe. Një pretendent i vërtetë në të gjitha kategoritë, ka karakteristika të forta sigurie dhe lejon që deri në 6 pajisje të përdoren njëkohësisht nga një llogari. Përfshin garancinë e kthimit të parave 30-ditore.

Këtu është shqyrtimi ynë i plotë i NordVPN.

Kuponi NordVPNKurseni 70% në planin 3 vjeçar të SHKELJETDeklarimi aplikuar automatikisht

4. CyberGhost

Cyberghost

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.Cyberghost.com

Garancia për kthimin e parave: 45 DITA

Nuk ka asnjë mundësi të dedikuar për biznesin VPN në dispozicion në selinë me seli në Rumani Cyberghost. Por kjo e bën VPN më të mirë për listën e biznesit për shkak të përballueshmërisë së saj dhe numrit të lidhjeve të njëkohshme në llogaritë e paguara.

Ky ofrues është duke shtuar serverë të rinj me një ritëm frenetik. Aktualisht, ka rreth 3,800 serverë të përhapur në 60 vende, por ne presim që kjo të vazhdojë në planin afatmesëm. Përfitimi shtesë për bizneset është se ajo ka një politikë të brendshme për të mos ruajtur regjistrat e të dhënave, kështu që përmbajtja e komunikimeve duhet të mbetet e fshehtë, madje edhe nga administratorët e sistemit në kompani. Ka aplikacione si për Android ashtu edhe për iOS, si dhe mbështetje për desktop për Windows dhe MacOS. Një llogari e vetme lejon pesë lidhje të njëkohshme.

Ky shërbim VPN përdor encryption 256-bit AES në protokollin OpenVPN si parazgjedhje së bashku me çelësat RSA 2,048-bit dhe vërtetimin MD5 HMAC. Ekziston gjithashtu një ndërprerës i vrasjes në internet që do të thotë se trafiku në internet do të ndalet nëse lidhja bie papritur.

Shtatë pajisje mund të lidhen në të njëjtën kohë me një llogari.

Pros:

 • Disa nga serverët më të shpejtë që kemi testuar
 • Vrasni ndizni të gjitha aplikacionet dhe nuk mban shënime
 • Ofruesi i buxhetit që nuk bën kompromis për sigurinë dhe privatësinë
 • Aplikimet janë të lehta për tu instaluar dhe përdorur

Cons:

 • Jo i përshtatshëm për ata që kanë nevojë për kontroll të veçorive të përparuara
 • Nuk do të zhbllokojë të gjitha faqet kryesore të transmetimit

ZGJEDHJA E FILLUESIT: CyberGosti është i lehtë për t’u përdorur. Intimitet i shkëlqyeshëm me shkrime zero dhe mbrojtje nga rrjedhja DNS. Zhbllokon platformat e njohura të transmetimit dhe shërbimet e kufizuara. Garanci e kthimit të parave 45-ditore.

Këtu është shqyrtimi ynë i plotë i CyberGhost.

Kuponi CyberGhost VITI I RI SPECIALE: KUJDES 80% në planet 3-vjeçare + 2 muaj falasGJYQIMI me zbritje DETYRIM aplikohet automatikisht

5. IPVanish

IPVanish

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.IPVanish.com

Garancia për kthimin e parave: 7 DITE

IPVanish vazhdon në vazhdën e të pasurit një politikë me shkrime zero. Ajo kombinon atë me protokolet e rreptë të kriptimit dhe një përqëndrim në shpejtësi të shpejtë për të ofruar një produkt të fortë në përgjithësi.

Për momentin ka më shumë se 1.300 serverë të përhapur në të gjithë botën me një përzgjedhje të mirë në secilin kontinent. Standardet e kriptimit janë gjithashtu mbresëlënëse. IPVanish përdor encryption 256-bit në protokollin OpenVPN si parazgjedhje, vërtetimin e SHA512 dhe një shkëmbim çelësash DHE-RSA 2,048 bit me sekret të përsosur përpara. Një ndërprerës i vrasjes në internet është në dispozicion për të gjithë klientët.

Ka aplikacione si për iOS ashtu edhe për Android, si dhe programe desktop për Windows dhe MacOS. Një llogari lejon pesë lidhje të njëkohshme.

Pros:

 • Shpejtësi mbresëlënëse dhe lidhje të besueshme
 • Një bazë e njohurive mjaft e plotë është e kërkueshme në faqen e internetit të kompanisë
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS dhe IPv6, bllokimi i trafikut dhe një ndërprerës i vrasjeve janë ndërtuar brenda

Cons:

 • Shikoni diku tjetër nëse keni nevojë të përdorni aplikacione në Kinë
 • Nuk ofron asnjë shtesë të shfletuesit

FAST DHE E MIR RNDSISHME: IPVanish ka një rrjet të madh të serverëve. Rrjeti i pakontestuar arrin shpejtësi të mira. Karakteristikat e forta të sigurisë dhe intimitetit. Mund të bëjë me mbështetjen e klientëve të gjallë. Garanci e kthimit të parave 7-ditore.

Lexoni rishikimin tonë të plotë për IPVanish.

IPVanish KuponSAVE 60% në planin vjetor GAL DEALDiscount aplikuar automatikisht

6. ExpressVPN

ExpressVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.ExpressVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

ExpressVPN ka mbi 1.500 lokacione të serverëve të përhapur në 94 vende, që do të thotë se është një zgjedhje mjaft e mirë për punonjësit që mund të kenë nevojë të udhëtojnë shpesh ose të punojnë nga distanca. Përzgjedhja më e madhe është në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Azinë Paqësori me një numër më të vogël në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.

Shërbimi VPN është një favorit i fortë me përdoruesit pasi ofron shpejtësi të shpejtë të shoqëruara me kriptim të gradës ushtarake. Përdoruesit e vetëdijshëm për jetën private do të jenë të lumtur që ExpressVPN nuk ruan asnjë regjistër trafiku. E vetmja pjesë e vogël e mbajtjes së metadatës ka të bëjë me datën (jo kohën) e lidhjes, zgjedhjen e vendndodhjes së serverit dhe gjerësinë e bandës totale të përdorur.

Ndihmon që selia e ExpressVPN të jetë në Ishujt e Virgjër Britanik dhe për rrjedhojë nuk ka pse të respektojë asnjë ligj të detyrueshëm për ruajtjen e të dhënave. Kjo do të thotë se është gjithashtu jashtë juridiksionit të agjencive të qeverisë perëndimore.

Standardet e kriptimit janë të rrepta. Ofruesi përdor 256-bit AES-CBC si protokollin e tij të paracaktuar të kriptimit, si dhe vërtetimin HMAC dhe sekretin perfekt përpara. Includedshtë përfshirë një ndërrues i vrasjes në internet, të cilin kompania i referohet si ‘bllokim i rrjetit’.

Nuk është shumë bujare kur bëhet fjalë për lidhje të njëkohshme, megjithatë, me një maksimum prej tre pajisjeve të lejuara në një plan të vetëm.

Aplikacionet janë të disponueshme për iOS dhe Android, si dhe softuer desktop për Windows, MacOS dhe Linux.

Pros:

 • Shpejtësi të lartë për shkarkim dhe transmetim video
 • Intimitet dhe siguri e ngurte
 • Aftësi të shkëlqyera për zhbllokimin e përmbajtjes së bllokuar gjeo-bllok

Cons:

 • Lejon vetëm 3 lidhje të njëkohshme
 • Pak më e shtrenjtë se disa mundësi të tjera
 • Përdoruesit e energjisë mund të gjejnë të kufizuar opsionet e përparuara

GJITHA TUN RREZIKSHME: ExpressVPN mban të vetin. Një zgjedhje e shpejtë dhe e besueshme e cila me siguri zhbllokon vendet më të kufizuara. Karakteristika të shkëlqyera të intimitetit dhe nuk mban asnjë regjistër. Një nga disa VPN-të për të punuar në Kinë dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Nëse keni nevojë për më shumë se 3 lidhje të njëkohshme, shikoni më lart këtë listë. Garancia e kthimit të parave 30-ditore.

Këtu është shqyrtimi ynë i thelluar i ExpressVPN.

ExpressVPN KuponKërkesa Speciale – merrni 3 muaj shtesë DEALKuponi shtesë që aplikohet automatikisht

A duhet të përdor një VPN të biznesit të lirë?

Një shërbim falas VPN tingëllon si një mundësi tërheqëse për bizneset që kërkojnë të zvogëlojnë shpenzimet dhe të shmangin shpenzimet e panevojshme. Por ne duhet t’ju paralajmërojmë se ky proces nënkupton një shkallë të konsiderueshme rreziku.

VPN falas nuk do të kenë rrjete të mëdha të serverëve të përhapura në të gjithë botën, standarde të rrepta të kriptimit ose lidhje të shpejtë që janë një element kryesor me mundësi të paguara. Kriptimi i dobët nënkupton se biznesi juaj mund të jetë i ndjeshëm ndaj një përpjekjeje të hakmarrjes dhe një kërcënimi të vërtetë të humbjes së të dhënave. Shpejtësitë e ngadalta do të rezultojnë në kohë më të pritjes për transferimin e skedarëve ose lidhjet me serverët e kompanisë në distancë.

Në disa raste, shërbimet falas VPN gjithashtu kanë futur me forcë cookie për gjurmim, të dhëna të minieruara të përdoruesit dhe ia kanë shitur reklamuesve për një fitim. Ne jemi shumë të sigurt që nuk do të dëshironit që kjo të ndodhte me punonjësit tuaj, për këtë arsye ne mendojmë se është në interesin tuaj më të mirë t’i kaloni ata.

Disa VPN për të shmangur

Kur zgjedhni një VPN të biznesit, dëshironi të mendoni se ofruesi do të bëjë gjithçka që mundet për të mbrojtur të dhënat dhe për të mbrojtur kompaninë tuaj nga kërcënimet e jashtme. Ofruesit e VPN kanë një përgjegjësi morale për të përmbushur anën e tyre të pazareve. Por jo të gjitha kompanitë e konsiderojnë të dashur këtë parim – ne mendojmë se duhet të përmbaheni nga përdorimi i tyre.

1. HolaVPN

Hola me bazë në Izrael, i cili funksiononte një shtesë VPN nga kolegët falas për Chrome, dikur kishte një bazë të përdoruesit prej gati 50 milion. Fatkeqësisht, ajo vendosi makinat në të cilat u instaluan si gurë në një ushtri masive botnet.

Një pjesë e bandës së veçantë të përdoruesve të Hola-së u përdorën për t’u përfshirë në sulme të tilla si Shpërndarja e mohimit të shërbimit (DDoS), promovimi i përmbajtjes pirate dhe shpërndarja e pornografisë. Dhe kjo është pa asnjë pëlqim nga përdoruesi çfarëdo.

2. Mburoja e pikave të nxehta

Në korrik, ofruesi i lirë i VPN Hotspot Shield u akuzua për sjellje joetike siç janë minierat e të dhënave të përdoruesit dhe shitjen e tyre tek reklamuesit e palëve të treta.

I njëjti ankesë shtoi se Hotspot Shield rrëmbeu gjithashtu kërkesa të ligjshme HTTP duke ridrejtuar trafikun e e-tregtisë në domenet partnere ku kompania qëndronte për të fituar fitime nëse një shitje kalonte.

Shtë e rëndësishme të theksohet se këto janë vetëm pretendime për momentin dhe nuk janë provuar ende në një gjykatë të ligjit. Por ne mendojmë se ju duhet të përmbaheni nga përdorimi i Hotspot Shield derisa kompania të jetë në gjendje të provojë pafajësinë e saj.

3. PureVPN

Raportet e mediave kanë deklaruar se ofruesi i mirënjohur i paguar i VPN PureVPN ka bashkëpunuar me FBI për të identifikuar banorin e Massachusetts, Ryan Lin, që besohet se po kërcënonte një grua 24 vjeçare pa emër.

Ryan dyshohet se kishte përdorur PureVPN për të mbuluar gjurmët e tij ndërsa përpiqej të shantazhonte gruan. FBI kaloi në PureVPN pasi u paraqit një ankesë.

Nga ana e saj, PureVPN insiston se nuk regjistroi përmbajtjen e komunikimeve të Ryan ndërsa ishte e lidhur me serverat e saj, por kompania mburrej me një politikë ‘no-logs’ para këtij episodi.

Cilët faktorë duhet të konsideroj para se të zgjedhin një VPN të biznesit?

Interneti ka ndihmuar në prishjen e barrierave në komunikim, për t’i afruar njerëzit dhe për të demokratizuar qasjen në informacion. Bizneset nuk janë më të kufizuara në talentin e disponueshëm në qytetin / qytetin e tyre – ata mund të pastrojnë globin për punonjësit dhe të përdorin punëtorë të largët në shkallë..

Tendencat e tilla tani po ngjiten. Aktualisht, vlerësohet se rreth 2.8 përqind e fuqisë punëtore globale tani punon nga shtëpia. Shifra paraqet një rritje prej 105% nga 2005.

Për bizneset që punësojnë punëtorë të largët, është e rëndësishme që të dhënat e tyre të mbrohen dhe të kodohen. Kjo e mban larg çdo entiteti me qëllim të keq që mund të përpiqet të heqë dorë. Një VPN do të ndihmojë në zbutjen e këtyre rreziqeve në një shkallë të konsiderueshme.

Në të njëjtën kohë, punonjësit udhëtojnë për takime jashtë vendit, vizita shitje dhe nevoja të tjera biznesi. Ata mund të lidhen me WiFi publik në kafene, qendra, hotele ose kafene. Rrjete të tilla nuk konsiderohen të jenë tepër të sigurta. Qindra njerëz janë të lidhur në çdo kohë të caktuar, që paraqesin një rrezik të sigurisë.

Lexoni udhëzuesin tonë se si të lundroni në rrjete publike wifi në mënyrë të sigurt dhe të sigurt.

Një faktor tjetër për t’u marrë parasysh është kërcënimi në rritje i krimit në internet – posaçërisht spiunazhi i korporatave. Mënyrat më të zakonshme për ta arritur këtë janë vjedhjet e postës elektronike dhe kartave të kreditit me hakerat të prirur për të synuar lidhjet më të dobëta në zinxhir. Këta janë kryesisht punonjës që përdorin telefonat e tyre personal për detyra biznesi, si dhe pajisje të tjera të pasigurta të lidhura në rrjet.

Në vitin 2014, më shumë se 16 milion pajisje lëvizëse në të gjithë botën u infektuan nga malware sipas Laboratorëve të Sigurisë Motive të Alcatel-Lucent. Kompanitë humbën mbi 400 miliardë dollarë amerikanë për krimin në internet të njëjtin vit. Një metodë rutinë është që hakerat të provojnë dhe të synojnë telefonat inteligjentë si një mënyrë për të hyrë në sistem. Nga atje ata mund të shkelin firewalls dhe të kryejnë sulme mohuese të shërbimit për të vjedhur të dhëna.

Jo vetëm kompanitë e mëdha që vijnë nën sulm dhe bizneset e vogla po ndiejnë ndikimin gjithashtu. Një raport i ransomware i Malwarebytes zbuloi gjetjet që 22% e bizneseve të vogla të goditura nga sulmet e ransomware në të vërtetë duhej të ndërpresin menjëherë operacionet.

Në një skenar të tillë ka kuptim të përsosur të kollitni disa dollarë çdo muaj për të siguruar biznesin tuaj. Për sa kohë që punonjësit tuaj kanë instaluar aplikacione VPN në laptopët dhe telefonat e tyre, ju mund të flini më lehtë gjatë natës.

“Biznesi” nga Dmitry Ilyinov i licencuar sipas CC BY 2.0

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map