Zgjedhja e shërbimit më të mirë VPN – NordVPN vs Surfshark

NordVPN vs Surfshark


Shpesh është e vështirë të thuash se cili VPN është i duhuri për nevojat tuaja, veçanërisht nëse nuk e keni përdorur kurrë më parë një. Për shembull, disa shërbime mburren me protokollet e ndryshme që ata ofrojnë, ose tiparet e tyre të bllokimit të trafikut. Por nëse nuk keni një kuptim të thelluar të koncepteve të rrjetit, këto informacione janë pranë padobishme.

Për t’i lehtësuar gjërat, ne kemi krijuar një krahasim krah për krah të NordVPN dhe Surfshark, duke ju lejuar të shihni pikat e forta dhe të dobëta të secilës. Ne gjithashtu do të shpjegojmë saktësisht se çfarë do të thotë secila veçori dhe si do të ndikojë në përdorimin tuaj të përditshëm të VPN. Pa ado më shumë, le të fillojmë me rishikimin tonë të NordVPN kundër Surfshark:

Pikat kryesore

NordVPN

 • Rrjeti i zgjeruar i serverëve
 • Mjaft e shpejtë për transmetim live në HD
 • Zhbllokon një gamë të gjerë shërbimesh të njohura jashtë vendit
 • Përfshinë karakteristika të shumta sigurie dhe intimiteti

Surfshark

 • Lejon lidhje të shumta
 • Shpejtësi të shpejtë, të besueshme
 • I fortë në siguri dhe nuk mban asnjë log
 • Aftësi e shkëlqyeshme zhbllokimi

Mimet dhe zbritjet

NordVPNSurfshark
Periudhat e pajtimitNje muajNje muaj
Nje vitNje vit
Dy vjetDy vjet
Tre vjet
Ofertë speciale75% zbritje në planin tre-vjeçar83% zbritje në planin dy vjeçar
Mimi më i lartë në muaj$ 11.95$ 11.95
Pricemimi më i ulët në muaj$ 2.99$ 1.99
Mimi njëvjeçar$ 83,88$ 71,88
Garanci për kthimin e parave30 dite30 dite

Me 11,95 dollarë në muaj, NordVPN dhe Surfshark janë mjaft të përballueshme për një abonim muaj-në muaj. Sidoqoftë, siç ofrojnë të dyja këto VPN zbritje dramatike në planet e tyre shumëvjeçare, ata janë më të përshtatshmet për përdoruesit që kërkojnë mbrojtje afatgjatë.

Në fakt, uljet e çmimeve janë kaq domethënëse sa që nëse jeni të gatshëm të regjistroheni për një vit, me të vërtetë mund të zgjidhni planin dy vjeçar. Kjo është vetëm 11.87 dollarë shtesë (95,75 $) për NordVPN, dhe në të vërtetë zvogëlon koston fillestare të Surfshark me 24,12 $ (47,76 $).

Të dy këto shërbime përfshijnë një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Kjo do të thotë që mund t’i provoni ato për një muaj dhe thjesht t’i merrni paratë tuaja nëse nuk ju bën përshtypje.

Marrëveshja më e mirë për NordVPN: Kurseni 75% kur zgjidhni pajtimin tre vjeçar të NordVPN.

Marrëveshja më e mirë për Surfshark: Ulni çmimin mujor me mbi 80% me marrëveshjen dy vjeçare të Surfshark.

Features

NordVPNSurfshark
Lidhje të njëkohshme6Pa kufi
Aplikacionet e sistemit operativWindows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / FirestickWindows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Pajisjet manuale të instalimitRouters, kutitë e vendosuraRouters, kutitë e vendosura
Ndarje tunelejopo
Shtesa falasBllokimi i reklamave, skanimi i malware, mbrojtja automatike e wifi, shtesat e shfletuesit për Chrome dhe FirefoxKarakteristikat e skanimit të malware, bllokimin e reklamave, dhe veçoritë anti-ndjekëse. Zgjatjet e shfletuesit (Chrome, Firefox) 

Të dyja NordVPN dhe Surfshark kanë një mbështetje të shkëlqyeshme multi-platforme, me aplikacione për të gjitha platformat kryesore dhe një instalues ​​të linjës së komandës për sistemet Linux. Këto shërbime gjithashtu kanë disa karakteristika të dobishme të privatësisë, duke përfshirë bllokimin automatik të reklamimit dhe skanimin e malware, si dhe shtrirje për Firefox dhe Chrome. Vlen të përmendet se këto shtesa të shfletuesit sigurojnë vetëm trafikun e shfletuesit tuaj dhe nuk do t’ju lejojnë të përdorni aplikacione si klientët P2P ose aplikacione mesazhesh në mënyrë anonime.

Thënë kështu, NordVPN ka veçori që nuk janë të disponueshme në Surfshark dhe anasjelltas. Për shembull, NordVPN ju lejon të lidheni automatikisht sa herë që përdorni një rrjet Wi-Fi të pasigurt. Ndërkohë, Surfshark ka një veçori tunelimi të ndarë (i njohur si Whitelister) i cili ju lejon të specifikoni aplikacione dhe faqe interneti që mund të anashkalojnë VPN.

Dallimi më i madh midis NordVPN dhe Surfshark është kufiri i lidhjes. NordVPN lejon deri në gjashtë lidhje të njëkohshme, që është pak më shumë se mesatarja e industrisë prej pesë. Në të kundërt, Surfshark lejon një numër të pakufizuar lidhjesh, duke e bërë atë një opsion shumë tërheqës nëse po kërkoni të mbroni shumë pajisje menjëherë.

Rrjedhin dhe zhbllokojnë

NordVPNSurfshark
NetflixMbi një duzinë bibliotekash përfshirë Netflix SHBA, MB, Australi, Kanada, Japoni, HollandëSH.B.A., Francë, Indi, Japoni, Hollandë
HuluSHBA, JaponiSHBA, Japoni
Qiellipopo
Video Kryeministri AmazonSHBA, MBSHBA, MB
IPlayer BBCpopo
ABCjojo
CBSpopo
NBCpopo
ITVpopo
Njëmbëdhjetë Sportepojo
Kanali 4popo

NordVPN është një i preferuar midis përdoruesve që transmetojnë shpesh, pjesërisht sepse zhbllokon shumë nga shërbimet më të njohura të transmetimit jashtë vendit. Sidoqoftë, Surfshark pati një paraqitje të shkëlqyeshme në këtë fushë, duke përputhur NordVPN në shumicën e provave tona.

Ndërsa Surfshark ishte në gjendje të zhbllokojë disa platforma kryesore, nuk mund të anashkalojë gjeo-bllokimin e Eleven Sports ‘, ndërsa NordVPN mund. Për më tepër, asnjë shërbim nuk ishte në gjendje të zhbllokonte ABC.

NordVPN ishte gjithashtu në gjendje të zhbllokojë një numër më të madh të bibliotekave rajonale Netflix, sidoqoftë. Vlen të përmendet se të dy VPN zhbllokojnë teknikisht Netflix cilindo server që ju zgjidhni; ata thjesht do t’ju ridrejtojnë në versionin Amerikan nëse nuk mund të zhbllokojnë një bibliotekë të veçantë.

Kinë

Kina ka disa nga kufizimet më të gjera të internetit në botë dhe bllokon shumicën e VPN-ve plotësisht. Përkundër kësaj, të dy këta VPN funksionojnë në Kinë, pasi të jenë konfiguruar siç duhet.

Të gjithë përdoruesit e Surfshark duhet të bëjnë për të shfletuar në mënyrë anonime në Kinë është aktivizimi i veçorisë NoBorders (Cilësimet > i përparuar > NoBorders). Procesi është i ngjashëm për përdoruesit e NordVPN, megjithëse në këtë rast, ju duhet t’i thoni specifikisht aplikacionit që dëshironi të përdorni serverët e tij të specializuar të ngatërruar (Cilësimet > i përparuar > Serverë të hutuar) dhe pastaj zgjidhni njërën nga këto nga ekrani kryesor.

Ju duhet të keni parasysh që Firewall i Madh bllokon aktualisht hyrjen në faqet e internetit të NordVPN dhe Surfshark. Kjo do të thotë që do të duhet instaloni shërbimin tuaj të zgjedhur përpara se të arrini në Kinë.

Konfigurimi dhe ndërfaqja

NordVPNSurfshark
Magjistar automatik i konfigurimitLinux, Windows, MacOS, iOS, AndroidWindows, Android, MacOS, Linux, iOS
Zgjedhja kryesore e vendndodhjesHarta e bazuar / List-bazuarList-bazuar
Faqet shtesë të cilësimevepopo
Mobile-miqësorepopo

Këto VPN të dy kanë aplikacione desktopi miqësore për përdoruesit. Aplikacioni i NordVPN ju lejon të zgjidhni një vendndodhje të serverit qoftë nga një listë ose hartë dhe ju lejon të lidheni me serverë të specializuar (të tilla si për torrenting ose intimitet të zgjeruar) direkt nga faqja kryesore. Cilësimet mund të ndryshohen në një faqe të ndryshme, dhe cilësimet e përparuara mbahen të ndara, duke e bërë më pak të ngjarë që të ndryshosh aksidentalisht diçka që nuk duhet të.

Aplikacioni i desktopit i Surfshark, nga ana tjetër, merr një qasje “më pak është më shumë”. Ekrani i tij kryesor ka një buton të thjeshtë të lidhjes së shpejtë (me një mundësi për të zgjedhur automatikisht serverin më të shpejtë P2P) dhe qasje të shpejtë në disa nga serverët tuaj më të përdorur kohët e fundit. Theështja e vetme me ndërfaqen e Surfshark është se cilësimet janë përhapur në mënyrë efektive në tre skedarë, njëra prej të cilave ka dy nënmenuse shtesë. Ky nuk është një problem i madh, por e bën të vështirë të gjesh një ambient specifik.

Aplikacioni celular i NordVPN ruan paraqitjen e bazuar në hartë nga versioni i desktopit, por heq shiritin anësor, në vend të kësaj vendos një buton të lidhjes së shpejtë dhe serverëve të fundit përpara dhe qendrës. Shkarkimi poshtë zbulon një listë të plotë të vendeve në dispozicion dhe serverë specialiteti. Disa veçori janë hequr, si ndërprerësi kill (në Android) dhe aftësia për të përdorur serverë të mprehtë, por mbrojtja automatike për wifi dhe bllokimi i reklamave janë ende në dispozicion.

Aplikacioni mobil i Surfshark është pothuajse identik me versionin e tij të desktopit, përveçse shirita anësor shkon përgjatë fundit të ekranit. Më e rëndësishmja, shumica e karakteristikave të saj të sigurisë janë të disponueshme, dhe në disa raste, u zgjerua. Për shembull, aplikacioni Android ju lejon të dërgoni pako më të vogla për të ruajtur të dhënat kur janë me WiFi celular, dhe ju mund të zgjidhni midis ndërprerësit të vrasjes së Surfshark dhe atij që është i instaluar në sistemin operativ.

Servers dhe performanca

NordVPNSurfshark
Vendet e serverëve6056
Numri i përgjithshëm i serverëve5,700+800+

Nuk ka asnjë konkurs këtu: NordVPN ka rrjetin më të madh të çdo ofruesi kryesor. Surfshark mbulon pothuajse po aq vende, e cila është veçanërisht mbresëlënëse duke pasur parasysh se është një shërbim relativisht i ri, por serverët e NordVPN tejkalojnë shtatë-për-një të Surfshark-ut.

Pra, çfarë do të thotë kjo në terma praktikë? Në thelb, pasi përdoruesit e NordVPN janë përhapur në një numër më të madh të serverëve, ka më pak tendosje në rrjet. Kjo e bën më të predispozuar që të merrni një lidhje me shpejtësi të ulët, me shpejtësi të lartë, duke ju lejuar të shfletoni dhe transmetoni pa ndërprerje. Për atë që ia vlen, shpejtësitë e Surfshark janë mbresëlënëse, por teorikisht ka më shumë të ngjarë të luftojnë gjatë kohërave të pikut.

Më poshtë, do të gjeni një listë të çdo vendi ku këta VPN kanë serverë:

NordVPNSurfshark
Shqipëri
Argjentinë
Australi
Austri
Azerbaixhan
Belgjikë
Bosnja dhe Hercegovina
Brazil
Bulgari
Kanadë
Kili
Kosta Rika
Kroacia
Qipro
Republika Çeke
Danimarkë
Estoni
Finlandë
Francë
Gjeorgji
Gjermani
Greqi
Hong Kong
Hungari
Islandë
Indi
Indonezi
Irlandë
Izrael
Itali
Japoni
Letoni
Luksemburg
Maqedoni
Malaysia
Meksikë
Moldovë
Holandë
Zelanda e Re
Norvegji
Poloni
Portugali
Rumani
Rusi
Serbia
Singapore
Slovakia
Sllovenia
Afrika e Jugut
Korea e jugut
Spanjë
Suedi
Switzerland
Taiwan
Tajlandë
Turqi
Emiratet e Bashkuara Arabe
Mbretëria e Bashkuar
Shtetet e Bashkuara
Ukrainë
Vietnam

NordVPN ka serverë në çdo vend që bën Surfshark, përveç një: Rusia. NordVPN ka pasur serverë në Rusi, por i mbylli ato kur u miratua një projekt-ligj që kërkonte nga kompanitë VPN që t’i sigurojnë qeverisë qasje në serverat e tyre.

Ne kontaktuam drejtpërdrejt mbështetjen e klientëve të Surfshark për të pyetur në lidhje me implikimet e sigurisë nga të pasurit serverë në Rusi. Një përfaqësues mbështetës pretendoi se pasi serverat e Surfshark-it janë konfiguruar që të mos mbajnë regjistra, nuk ka asnjë informacion që duhet t’i dorëzohet qeverisë, dhe si i tillë, nuk ka rrezik.

siguri

NordVPNSurfshark
Protokollet VPNOpenVPN, IKEv2OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (aktualisht në beta)
Kriptimi i të dhënave OpenVPNAES-256AES-256
Kriptimi i kanalit të kontrollit OpenVPNRSA-4096RSA-2048
Teknologjia e mbulimit të veshjeveObfsproxyShfrytëzimi i NoBorder
Siguria e aplikacionitSwitch vrast (përveç në Android)Kill Switch (të gjitha platformat)
Statusi DNSDNS privateDNS private

Këto shërbime të dyja ju lejojnë të lidheni duke përdorur protokollet OpenVPN dhe IKEv2 por Surfshark gjithashtu mbështet Shadowsocks, një përfaqësues me burim të hapur. Ky tipar aktualisht është në beta, megjithatë, kështu që mund të mos funksionojë siç pritej.

Të dy përdorin kriptimin AES me 256-bit, i cili është efektivisht i padiskutueshëm. Kjo në thelb përlesh trafikun tuaj duke përdorur një çelës sekret, do të thotë kushdo që shikon brenda mund të shohë vetëm të dhëna të pakuptimta. NordVPN përdor një çelës RSA 4096-bit për të lejuar pajisjen tuaj të komunikojë privatisht me VPN. Në të kundërt, Surfshark përdor çelësat RSA 2048-bit, të cilët janë akoma të sigurt, por pak më pak.

NordVPN dhe Surfshark të dy ofrojnë një ndërrim vrasës, megjithëse NordVPN nuk është i disponueshëm në pajisjet Android. Një ndërprerës i vrasjes ndalon të gjitha transferimet e të dhënave sa herë që humbet lidhjen papritmas, duke siguruar që të mos shfletoni kurrë pa mbrojtje. Për më tepër, të dy këta VPN përdorin serverë DNS privatë, do të thotë që asnjë palë e tretë nuk ka ndonjëherë qasje në trafikun tuaj të internetit.

Më në fund, çdo shërbim ka teknologjinë e tij të fshehtë, i cili përdoret për të shmangur bllokimet e VPN-së dhe kufizimet në internet në mbarë vendin. NordVPN përdor Obfsproxy, një mjet që riformulon trafikun tuaj, duke fshehur shenjat që po përdor një VPN fare. Surfshark, megjithatë, ka një softuer të vetin e pronarit të quajtur NoBorders, i cili supozohet se funksionon në një mënyrë të ngjashme.

intimitet

NordVPNSurfshark
Bazë HQPanamaIshujt e Virgjër Britanik
Shkrimet e lidhjesAsnjeDisa, për qëllime diagnostikuese
Regjistrat e aktivitetitAsnjeAsnje
Detajet e përdoruesit për regjistrimAdresa e postës elektronikeAdresa e postës elektronike
Mundësitë e pagesës anonimeBitcoin, Ethereum, RippleBitcoin, Ethereum, Ripple

NordVPN dhe Surfshark janë me qendër përkatësisht në Panama dhe Ishujt e Virgjër Britanik. Këto vende nuk kanë ndonjë ligj të detyrueshëm për ruajtjen e të dhënave, duke i bërë ato lokacione ideale për funksionimin e një VPN.

NordVPN nuk mban asnjë regjistër çfarëdo. Surfshark mban informata të kufizuara siç është, sa shpesh e përdorni shërbimin dhe nëse aplikacioni është rrëzuar, por asnjë prej kësaj nuk mund të përdoret për t’ju identifikuar. Si i tillë, cilado nga këto shërbime që përdorni, do të jeni gati plotësisht anonim në internet. Nëse dëshironi një intimitet edhe më të madh, mund të regjistroheni me një adresë emaili të larguar dhe të paguani me cryptocurrency.

konfiguracion

NordVPNSurfshark
Alokimi i adresësSharedShared
Adresa IP e përkushtuar është e mundurPo (në Gjermani, SH.B.A., MB, Hollandë)jo
Mbrojtje DDoSjojo
Zjarri natyralpojo

Këto VPN përdorin shpërndarjen e adresave të përbashkëta. Kjo do të thotë që të gjithë ata që lidhen me një server të veçantë ndajnë një adresë IP. Me përdorues të shumtë që të gjithë përdorin site të ndryshëm në të njëjtën kohë, bëhet gati-e pamundur të thuash kush po bën çfarë. NordVPN ju lejon të paguani shtesë çdo muaj në këmbim të një adrese IP të dedikuar (në thelb një server të cilit vetëm ju mund t’i qaseni). Fatkeqësisht, ky nuk është një opsion për përdoruesit e Surfshark.

Asnjë nga këto shërbime nuk ofron serverë të specializuar anti-DDoS, por me të vërtetë, çdo VPN do t’ju mbrojë nga sulmet DDoS. Shumica kanë sisteme automatike të cilat mund të ndërrojnë adresën IP të serverit nëse zbulojnë se po ndodh një sulm. Më tej, pasi ndikimi është përhapur në të gjithë rrjetin e serverëve në vend të vetëm ruterit tuaj në shtëpi, shumica e sulmeve të shkallës së mesme ose të mesme do të zhyten pa ndonjë efekt real në performancën.

Shërbimi ndaj klientit

NordVPNSurfshark
Bisedë livePo (brenda)Po (ZenDesk)
Mbështetje biletashpopo
Mbështetje me emailpopo
Koha mesatare e përgjigjes së postës elektronike4 orë, 57 minuta4 orë, 10 minuta
Mbështetje telefonikejojo
Baza e njohurive e kërkueshmepopo
Udhëzuesit e videospojo

NordVPN dhe Surfshark marrin qartë mbështetjen e klientëve seriozisht. Marrja në kontakt është e lehtë, dhe të dy ofruesit ofrojnë një bazë njohurie të gjerë, të kërkueshme. Si i tillë, duhet të jeni në gjendje të zgjidhni vetë disa nga problemet më të zakonshme. NordVPN madje ka një kanal në YouTube me përparime në video.

Këto VPN të dy ofrojnë mbështetje 24/7 mbi bisedën live; NordVPN drejtohet nga një ekip në shtëpi ndërsa Surfshark është i jashtëm. Zbuluam që të dy ekipet reagojnë menjëherë (zakonisht brenda disa sekondash). Kjo do të thotë që nëse keni nevojë për ndihmë, biseda live ka të ngjarë mënyra më e lehtë për të marrë ndihmë.

Thënë kjo, mund të ketë raste kur përdoruesit nuk mund të hyjnë në chat live (nëse ata janë në Kinë, për shembull). Me këtë në mendje, ne i kemi dërguar të dy shërbimeve tre pyetje përmes postës elektronike. Do të gjeni kohën mesatare të përgjigjes më poshtë, si dhe nëse pyetja jonë u përgjigj ose jo:

NordVPN
pyetje Koha e përgjigjes fillestareNumri i postave elektronikePyetja u përgjigj
A mund ta instaloj NordVPN në një router DD-WRT?3 orë, 52 minutapo
Si mund ta vendos NordVPN për përdorim në Kinë?4 orë, 44 minutapo
A mbron NordVPN nga rrjedhjet e WebRTC?9 orë, 15 minuta1po
Surfshark
pyetje Koha e përgjigjes fillestareNumri i postave elektronikePyetja u përgjigj
A mund ta instaloj Surfshark në një router DD-WRT?5 orë, 47 minuta1po
Si ta krijoj Surfshark për përdorim në Kinë?9 orë, 25 minuta1po
A mbron Surfshark kundër rrjedhjeve të WebRTC?21 minuta1po

Këto shërbime kishin një kohë mesatare të ngjashme të përgjigjes së emailit. Përgjigjet ishin të lehta për t’u ndjekur, dhe të dy VPN ofruan udhëzues hap pas hapi për të konfiguruar aplikacionet e tyre për t’u përdorur në Kinë. Nëse biseda e drejtpërdrejtë është e padisponueshme për ndonjë arsye, mbështetja me email është një alternative krejtësisht e vlefshme.

Fituesi: NordVPN

NordVPN

Aplikacionet e disponueshme:

 • PC
 • mushama
 • IOS
 • android
 • Linux

Faqja e internetit: www.NordVPN.com

Garancia për kthimin e parave: 30 DITE

Ky ishte një konkurs shumë i ngushtë midis dy VPN-ve të jashtëzakonshme. Surfshark është i shpejtë, ofron veçori të forta sigurie dhe intimiteti, nuk ka kufi lidhjesh, dhe funksionon në Kinë, e cila tashmë e ngrit atë mbi shumë nga rivalët e saj. Kur konsideroni që Surfshark është shumë i përballueshëm dhe gjithashtu zhbllokon disa prej platformave më të njohura të transmetimit, bëhet e qartë se do të bënte një VPN të shkëlqyeshme për përdorim të përditshëm.

megjithatë, ne mendojmë se NordVPN është zgjedhja më e mirë në përgjithësi. Rrjeti i saj i zgjeruar i serverëve dhe aftësitë e zhbllokimit janë të dyta për asgjë, duke ju lejuar juve të përdorni çdo gjë që ju pëlqen, kudo që ju pëlqen. Ky shërbim vendos një theks të madh në sigurinë dhe privatësinë tuaj. Plus është më e përshtatshme për përdoruesit e energjisë, me opsione për të marrë një adresë IP të dedikuar, të fshehin pajisjen tuaj nga të tjerët në rrjet dhe të përdorin serverët me porosi DNS.

Marrëveshja më e mirë për NordVPN: Kurseni 75% kur zgjidhni pajtimin tre vjeçar të NordVPN.

Marrëveshja më e mirë për Surfshark: Ulni çmimin mujor me mbi 80% me marrëveshjen dy vjeçare të Surfshark.

Shiko gjithashtu:

 • NordVPN vs ExpressVPN
 • Kuponi NordVPN
 • Kuponi ExpressVPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map